|
|
|||||||
| Rejestracja | FAQ | Lista użytkowników | Grupy społecznościowe | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Member
Od niedawna
![]() |
Dobra, do mojego akwarium skompletowałem już obsadę:
parka prętników karłowatych (przy powierzchni) 4 brzanki różowe (środek) 4 bocje lohochata (przy dnie) Ale jak załatwić przy tym składzie czarne nitkowate glony, które zaczęły mi porastać na roślinkach? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
Bywalec
|
Cytat:
2)ustal przyczyne glonow-czarne glony nitkowate to byc moze cosmopogon - byc moze jest to wina nadmiaru no3 i po4
|
|
|
|
#3 |
|
Member
Od niedawna
![]() |
No dobra tylko jak je usunąć? Wiem kosiarka za duża - no to co w zamian: otoski???
Bocje może kiedyś wymienię na karłowate, a brzanki różowe na pięciopręgie bo będą lepiej pasowały do akwarium - jeżeli chodzi o rozmiar - ale to dopiero za jakiś czas, bo na dzień dzisiejszy rybki pływają w akwarium i nie mam zamiaru się ich pozbywać - za bardzo się przyzwyczaiłem. |
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Senior Member
Bywalec
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
Akwarysta
![]() |
Tak jak powiedzieli poprzednicy, lepiej zastanow sie nad przyczyna powstawania tych glonow i sprobuj ja zlikwidowac... bo akurat w tych czarnych nitkach "glonorzercy" nie za bardzo gustuja.
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
Od niedawna
![]() |
Miałem podobny problem,zakupiłem 4 kosiarki i po tygodniu miałem problem z głowy kosirki podrosły i oddałem je kumplowi z większym baniakiem
|
|
|
#7 |
|
Member
Od niedawna
![]() |
No a co z otoskami?
|
|
|