PDA

Zobacz pełną wersję : jaka obsada??

medi
06-20-2005, 15:22
Mam akwarium o poj 70l.Chciałbym hodować w nim jakieś pilęgnice z jeziora Tanganika.Niewiem jakie pielęgnice z tego jeziora mugłbym w tym akwarium.(jesten początkującym akwarystom więc najlepiej żeby były łątwe w hodowli)

Przeniesiony do odpowiedniego działu - Gregi

Tasma
06-20-2005, 21:46
Najlepiej jakies naskalniki lub muszlowce. Moze byc tez rodzinka ksiezniczek z Burundi.

hiro5
06-21-2005, 09:22
Sory Medi, że się wwalam do twojego posta ale mam podobne pytanie tylko chodzi o akwa 112l.
Chciałem się zapytać czy mógłbym mieć w nim taką obsade:
brevis- parka
multifaciaus- 1+2
jakieś naskalniki(zaproponujcie)- parka

W najbliższym czasie kupuje taki baniak i niechce moich brevisów męczyć w 30l.
Czekam na odpowiedzi

Belgrano
06-21-2005, 11:16
[quote="medi"]Mam akwarium o poj 70l.Chciałbym hodować w nim jakieś pilęgnice z jeziora Tanganika.Niewiem jakie pielęgnice z tego jeziora mugłbym w tym akwarium.(jesten początkującym akwarystom więc najlepiej żeby były łątwe w hodowli)

Parke Księżniczek, bardzo łatwe lub coś z Naskalników-para i Szczelinowców lub muszlowca-Brevis.

Belgrano
06-21-2005, 11:22
[quote="hiro5"]Sory Medi, że się wwalam do twojego posta ale mam podobne pytanie tylko chodzi o akwa 112l.
Chciałem się zapytać czy mógłbym mieć w nim taką obsade:
brevis- parka
multifaciaus- 1+2
jakieś naskalniki(zaproponujcie)- parka

Nie polecam na takie dno dawanie więcej niz 1 muszlowców:-( Prędzej daj Szczelinowce i naskalniki do brewisów. Jakos mi nie za bardzo widzi sie Multi, które musza mieć gromadkę z parką Brevis.

hiro5
06-21-2005, 13:23
To Belgrano jak tak mówisz, to może:
brevis- parka
leleupi- parka
wężogłowy lub inny- parka

inna opcja:
księżniczki z burundi-parka
naskalniki(jakieś)-parka

Która lepsza ??
Ps: wymiary akwa to: 80cm(wys)35cm(szer)40cm(wysokość)

medi
06-22-2005, 21:24
hiro5 Niestety nie moge odpowiedzieć ci na to pytanie ponieważ tanganiką zacząłem interesować sie jakiś tydzień temu.Ale jeżeli będziesz miał jakieś pytanie na temat SA to wal do mnie.Dotej pory miałem akwa tylko z SA

Belgrano
06-23-2005, 10:54
inna opcja:
księżniczki z burundi-parka
naskalniki(jakieś)-parka

Ta odpada, bo za małe na Księżniczki z innymi i wszystkie wybiją, natomiast jak dasz naskalnika to daj z mniejszych:-)). Na początku możesz dac z muszlowcem naskalniki i zobaczysz co bedzie, ze Szczelinowcem bym sie wstrzymał albo zaryzykował na początek czy sobie jakoś uło.żą stosunki w 70L. Najlepiej zrób zwaliny skalne po obu ścianach z kryjówkami a środek wyraźny dla muszlaków.