Zobacz pełną wersję : Aparat cyfrowy Sony DSC-S80 czy Canon A520?
Witam, jak w temacie, który wybrać, może ktoś kto bardziej się zna na aparatach by się wypowiedział ?
Tommygun.
06-15-2005, 14:33
nie porównuj sony do canona, jasne że canon
sony ma swoje, drogie karty pamięci i przeciętną optykę, natomiast canon to renomowana firma w dziedzinie fotografii
widziałeś kiedyś profesjonalistę z aparatem sony?
Wiesz jestem amatorem jezeli chodzi o fotografie, a czy Sony ma przecietna optykę hmm, jest na obiektywie Carl Zeiss...
Tommygun.
06-15-2005, 15:05
no bo własnej nie byli w stanie zrobić, jeżeli to klasowa optyka to może być już lepiej a najlepiej wpisz w przeglądarkę "recenzje" i wyrzuci kilka stronek z porównaniami aparatów, brałbym w ciemno canona, jak dla mnie nr 1 w cyfrówkach, choć sam używam nikona
Carl Zeiss... to klasyka. Co do wyboru. Mam Canona Powershot S50 i jestem bardzo zadowolony. Mam lustrzankę zwykłą Canona i też jestem zadowolony, a więc wybrałbym Canona.
EDIT: Poza tym karty pamięci do Sony są 2 razy droższe niż do Canona.
sony ogólnie lepszy jest. Wybrałabym ten pierwszy.
Powiem Ci ze jak kupowalem cyfrowke to radzilem sie profesjonalnego fotografa jednej z ogolnopolskich gazet. Powiedzial zeby brac canona albo nikona, ewentualnie olympusa. Tak wiec na Twoim miejscu bralbym canona, natomiast ja sam kupilem nikona i jest super.
Ja bym postawił na Canona :wink: najlepiej model 350D, poprostu miodzio :P
Witam Posiadam Canona 520. Aparacik super.Polecam wszystkim.
Poczytaj na stronie http://www.recenzje.net.pl/ :) Pozdro.
Ja też już wybrałem Canona A510 i powiem szczeże że aparacik spełnia moje oczekiwania. Bierz Canona i bedziesz zadowolony.