PDA

Zobacz pełną wersję : Rybkę ciągnie do góry.

Robin
04-20-2004, 10:52
Witam wszystkich bo to mój pierwszy post na forum :-)
Mam 2 złote rybki niestety w małym akwarium zwanym kulą.
Staram się jak mogę ( ze względu na początkowe złe doświadczenia - 1 jedna rybka zdechła mi po 1 dniu druga po miesiącu ) by zapewnić im czystą wodę i filtracje wody. Niestety od pewnego czasu jedna z moich rybek ma dziwne objway polegające na tym, że jak nie "macha" płetwami to ciągnie ją do góry. Czy mogę jej jakoś pomóc.
Pozdrawiam
Robin

atusia
04-20-2004, 12:05
2 złote rybki w kuli :?: W tej kuli to możesz trzymać cukierki :!: Wcale się nie dziwię,że padły Ci wcześniej rybki.Niestety taki sam los czeka teraz Twoje kolejne rybcie :( RADA-jak najszybciej zamień kulę na akwarium jeśli chcesz hodować złote rybki.

tomirek
04-20-2004, 15:49
pewnego czasu jedna z moich rybek ma dziwne objway polegające na tym, że jak nie "macha" płetwami to ciągnie ją do góry. Czy mogę jej jakoś pomóc.
Pozdrawiam
Robin

Tak. Mozesz pomoc. Sposob banalnie prosty. Wywal kule i kup prawdziwe akwarium. Nie ma co sie dziwic, ze rybcie choruja. Ty tez bys chorowal, gdyby cie ktos trzymal zywcem w skrzynce 1m na 2m (ot taka trumienka)

Robin
04-21-2004, 08:08
Niestety kupując kule nie wiedziałem, że złote rybki potrzebują przynajmniej 20-30 l jedna a i sprzedawca nie raczył mnie uświadomić.
Z drugiej jednak strony jakoś udaje mi się od 3 miesięcy udaje mi się je utrzymać przy życiu więc chyba istnieje taka mozliwość ( w końcu na filmach można czasem zobaczyć rybke w kuli :wink: ). Pytanie tylko czy zmiana na większe akwarium to jedyne wyjście ? No i czy jak zmienie to ta chora rybka przestanie tak reagować ?

ramirez
04-21-2004, 10:05
Ja powiedziałbym odwrotnie - jak nie zmienisz to już się możesz z nią pożegnać...

atusia
04-21-2004, 10:36
Obowiązkowo musisz postarać się o większe akwarium,w tej kuli jest rybciom za ciasno.Sprzedawcy w sklepach często wciskają ryby oraz kule i twierdzą,że tak może być :twisted: