PDA

Zobacz pełną wersję : Krewetki Amano a rosliny

Herzeleid
04-20-2004, 07:23
Witam,

od 2 miesiecy mam 4 krewetki amano. glonow juz nie mam, ale od jakiegos czasu krewetki dobieraja sie do moich roslin. Czy to normalne? Wieczorem sa zawsze dokarmiane tabletkami?

Pozdrawiam

Herzeleid

enigma
04-20-2004, 13:48
Dobierają sie tzn co jedzą :?: U mnie nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.

Herzeleid
04-20-2004, 14:37
Dobierają sie tzn co jedzą :?: U mnie nigdy czegoś takiego nie zauważyłem.

Witam,

jedza liscie, ktore z tego powodu stopniowo umieraja. Wczoraj jedna krewetka skubala anubiasa, a druga lisc zabienicy. Poczatkowo myslalem, ze jedza glony, ale na zabienicy nie mam zadnych glonow.

Herzeleid

AdamAGP
04-20-2004, 14:57
A moje amano nawet glonów nie jedza. Są jakieś niemrawe cały czas się ukrywają, rzadko je w ogóle mogę zobaczy w zbiorniku.

Herzeleid
04-20-2004, 15:55
A moje amano nawet glonów nie jedza. Są jakieś niemrawe cały czas się ukrywają, rzadko je w ogóle mogę zobaczy w zbiorniku.

Czesc,

dlugo je masz? U mnie byla podobna sytuacja. Przez pierwsze 2-3 tygodnie byly w ogole niewidoczne. Tez za bardzo nie wiedzialem o co chodzi. Potem jak sie rozkrecily to w ciagu krotkiego czasu zrobily porzadek z glonami. Jednak teraz jedzi mi rosliny. Nie wiem czy to normalne. Jezeli tak bedzie dalej to je oddam bo co mi to da, ze nie mam glonow jezeli rosliny sa "nadgryzione". To wyglada jeszcze gorzej.

Herzeleid

AdamAGP
04-21-2004, 11:36
W sumie nie mam ich długo. Jakieś 2 tygodnie. Mam tylko parke mam nadzieję że się rozkręcą. Mam jescze szklistą ona mi też podgryza rosliny, ale tylko te drobne Eleocharis acicularis i Glossostigma elatinoides

cvahoo
04-21-2004, 14:49
Herzeleid jak duże masz akwarium? Ja w moich 54 litrach brutto też mam cztery amano i mam zamiar dokupić jeszcze 6.
Poobgryzanych roślin nie zauważyłem, wydaje mi sie że amano nie byłyby w stanie cokolwiek ugryźć...ale skoro mówisz że tak

Herzeleid
04-21-2004, 15:10
Herzeleid jak duże masz akwarium? Ja w moich 54 litrach brutto też mam cztery amano i mam zamiar dokupić jeszcze 6.
Poobgryzanych roślin nie zauważyłem, wydaje mi sie że amano nie byłyby w stanie cokolwiek ugryźć...ale skoro mówisz że tak

Witam,

mam 4 sztuki w 112L. To ja juz sam nie wiem co mam robic. Jeszcze troche poczekam, ale tak dalej bedzie to tej sprzeda/oddam.

Herzeleid