PDA

Zobacz pełną wersję : Skąd pieniądze?

Początkujący12
06-07-2005, 14:25
Jak każdy z nas wie nic nie jest za darmo. I ja stawiam pytanie, pytanie stawia 13 latek, co mogę zrobić by ćoś zarobić? Cokolwiek. Z góry dziękuję.

Temat moderowany - Gregi

Zar 2004
06-07-2005, 15:34
Sprzedaj jakieś butelki np: jak rodzice piją piwo w butelkach to mozesz potem sprzedać, mozna sąsiadce trawnik skosić itp.

zosia388
06-07-2005, 15:35
Zgłoś się do jakiegoś dużego super marketu, i zaoferuj roznoszenie reklam po Twojim mieście, jak dobrze trafisz to przez miesiąc możesz zarobić 200zł.

Możesz pomagać wyprowadzac psy starszym paniom, lub myć samoczhody.

Pozdrawiam

veronika_van_halen
06-07-2005, 16:00
Najlepszy pomysł to chyba te ulotki, ale to strasznie męcząca praca...
Możesz zarobić koło 40 zł dziennie.

Początkujący12
06-07-2005, 17:43
Już się obawiałem odpowiedzi : "Jak będziesz miał 18 lat to zacznij szukać pracy,a teraz zacznij się uczyć" itp. Dzięki, tylko że ja mieszkam na "cywilozowanej wsi". Super market jest tylko jeden, a poza tym jak mam zaoferować sąsiadce skoszenie trawnika za pieniądze? Myć samochodów nie lubię aczkolwiek wiem gdzie chyba mógłbym to robić za kasę. Starsze panie prędzej pogonią mnie psami, jeśli bym jaką kolwiek znał. Niestety moi rodzice kupują piwo w puszkach, zresztą tylko wtedy kiedy mają cały dzień wolny lub jest jakieś święto - czyli rzadko.

zosia388
06-07-2005, 17:47
no to idź to miasta które leży obok tej wsi i tam się zaoferuj, ;lub w tym waszym supermarkecie

Pozdrawiam

Salvator
06-07-2005, 17:58
Ja mam najlepsza propzycje masz akwa i internet wejdź na www.allegro.pl i sprzedawaj wszystko rozmnażaj rosliny akwariowe i sprzedawaj uprawiaj zwykłe londowe rośliny na sadzonki i tez sprzedawaj ja jestem wstanie zarobic ponad 100 zł tygodniowo jak mi się chce więc niema problemu z kasą ...

Początkujący12
06-07-2005, 18:02
"Zawsze w Ciebie wierzyłem" :D A tak dokładnie to ile kosztuje wystawianie tak jak mówisz na Allegro i cze zakładanie konta jest płatne? Poza tym z roślinkami doniczkowymi to trafiłeś - jestem zapalonym ogrodnikiem :)

szkamil
06-07-2005, 18:12
"Zawsze w Ciebie wierzyłem" :D A tak dokładnie to ile kosztuje wystawianie tak jak mówisz na Allegro i cze zakładanie konta jest płatne? Poza tym z roślinkami doniczkowymi to trafiłeś - jestem zapalonym ogrodnikiem :)
hehe ja mam 14 latek i tez szukam spospbu na kase :))
i tez jestem zapalonym ogrodnikiem :))

Początkujący12
06-07-2005, 18:26
No to co? Może spółka? Ja specjalizuję się w tropikalnych, a ty? Salvador a w jaki sposób wysyłas/spełniasz wysyłkę żywych zwierząt i roślin?

szkamil
06-07-2005, 18:40
No to co? Może spółka? Ja specjalizuję się w tropikalnych, a ty?
to do mnie ??
rosliny tropikalne to np jakie są??

szkamil
06-07-2005, 19:06
Hej!! mam jeszcze pytanko znasz jakies fajne strony www o roslinach??

pietrucha
06-07-2005, 19:23
Możesz łazić po chatach i pytać się czy możesz wyrzucić śmieci. Żadna praca nie hańbi! A wyobraź sobie że uda ci się to w 50 mieszkaniach, gdzie średnio skapie po 1-2 zł. Przed Bożym Narodzeniem zostań ministrantem. Z chodzenia po kolędzie można zarobić też :), ale to sezonówka. Zgłoś się na plantację truskawek i zbieraj. Jesienią możesz chodzić na grzyby i albo je przy szosie sprzedawać albo oddawać do ich skupu. Butelki tak, ale lepiej jakbyś poszedł puszki zbierać bo to nawet może skapnąć 3zł za kg. Możesz zostać teraz webmasterem i robić stronki www. za kasę :).

Salvator
06-07-2005, 19:39
1 SALVATOR
2 Rejestracja darmowa
3 Według cennika alegro pobiera sie za wystawienie (przy roslinkach akwarystycznych to wychodzi około 60gr do 1zł a prowizja od aukcji gdy cena jest 10 zł to by była 45gr im cena wyższa tym prowizja większa. Ja na llegro sprzedaje i kupuje już 2 lata jak chcecie pogadać bardziej priv to zparaszam na GG 3395247

enigma
06-07-2005, 20:03

To akurat idealna sytuacja. Ludzie trzymające baniaki roślinne w dobrej kondycji i z szybkim metabolizmem roślin są w stanie praktycznie utrzymac taki baniak z pięniążków ze sprzedaży roślin.

Generalnie cena aukcji na Allegro zależy od ceny początkowej, końcowej oraz ewentualnych wyróżników oferowanych przez serwis. Dajmy na to, że raz wpłacisz na swoje konto na Allegro kase, to powinno Ci to wystarczyć jak będziesz wystawiał powiedzmy 2 aukcje mięsięcznie na jakiś rok czasu.

Początkujący12
06-07-2005, 20:23
Wybacz Salvator, ciągle Ciebie mylę z jednym z członów miasta w SA San Salvador (myslałem że to jest pochodzenie).

Enigma źle mnie zrozumiałaś miałem na myśli rośliny doniczkowe, niestety w akwariach hodowla roślin idzie mi kiepsko - nie rozumiem dlaczego.

pchlistosc
06-07-2005, 20:30
1 SALVATOR
2 Rejestracja darmowa
3 Według cennika alegro pobiera sie za wystawienie (przy roslinkach akwarystycznych to wychodzi około 60gr do 1zł a prowizja od aukcji gdy cena jest 10 zł to by była 45gr im cena wyższa tym prowizja większa. Ja na llegro sprzedaje i kupuje już 2 lata jak chcecie pogadać bardziej priv to zparaszam na GG 3395247

eBay i Świstak DARMOO!!!!!!!

monetka
06-07-2005, 21:43
...no to idź to miasta które leży obok tej wsi i tam się zaoferuj...
Zosia taka niemoralna propozycja! Poczatkujacy ma dopiero 13 lat! http://aquagaleria.w.interia.pl/Smiles/1.gif

eBay i Świstak DARMOO!!!!!!!
Nie wiem, co tam swistak zaswista, ale eBay pobiera prowizje, przynajmniej u nas.

Salvator
06-07-2005, 21:55
E bay to ściema nieubezpieczają aukcji a niema opłat tylko chwilowo zreszta tam nawet działów nie ma a wysłka do użytkownika z 0 komentów nic nie gwarantuje

robeon20
06-08-2005, 15:24
:1: mam ten sam problem
1.żądam kieszonkowego
2.czekam na święta
3.wszędzie gdzie możliwe ,,kasuje za ryby''
ja jestem z takiego :ass: że mi szkoda pisać
zapraszam na gg może wymienimy poglądy

mati's
06-11-2005, 18:27
Ja mam 15 lat. I wyrosłem z popularnych klocków pewnej duńskiej firmy :P Uzbierało mi się tego 13kg, w krytycznej sytuacji pójdzie na allegro. Zainteresowanych odsyłam do popularnego serwisu aukcyjnego sprawdzić ile to kosztuje :D

robeon20
06-11-2005, 20:03
:rotfl: znalazłem izrealską monetę (na serio) myślicie po ile taką wzieli(ma chyba minimum 10lat)

aniol
06-16-2005, 07:03
Jak każdy z nas wie nic nie jest za darmo. I ja stawiam pytanie, pytanie stawia 13 latek, co mogę zrobić by ćoś zarobić? Cokolwiek. Z góry dziękuję.

Temat moderowany - Gregi
wiesz co dam ci radę którą zazwyczaj daję znajomym maturzystom, jak mają problemy co dalej?
zastanów się co lubisz robić najbardziej, a potem poszukaj kogoś kto ci za to zapłaci
wiem że może sie to wydawać mało konkretne, ale z własnego doświadczenia wiem że takie podejście do zagadnienia owocuje pozytywnie