Zobacz pełną wersję : problem z glonami nitkowymi :/
paletka6
05-31-2005, 17:42
od pewnego czasu mam z nimi problem jest ich nawet sporo jak się ich pozbyć???
mogę wpuścić kosiarkę???? czy nie zje ona mchów i krewetek????
Lepszew beda otoski, one napewno nie rusza krewetek a glony chetnie zjedza
paletka6
05-31-2005, 18:44
otoski mam,ale one nie interesują się "nitkami"
Ja mam też problem z tymi glonami są one nieładne z resztą jak wszystkie glony. Posiadam 8 otosków lecz żaden z nich nie bierze się do jedzenia glonów nitkowych. :(
Nie miał bym przekonania co do kosiarki, może zjeść młode krewetki ale jak będzie młoda to powinna w glonach zasmakować a nie w krewetkach
paletka6
06-03-2005, 06:44
a może przyokazji zasmakuje jej meszek????
Moje kosiary zasmakowaly sobie mlode pedy erect moss. Podskubywaly chyba rowniez x-mas ale tego nie jestem pewien. Wiem natomiast, ze nie ruszaja taiwana i javaja
paletka6
06-03-2005, 15:59
czyli młode kosiarki można bezproblemowo trzymać z mchami i krewetkami???
paletka6
06-04-2005, 21:11
wpuściłęm do akwarium dwie krewetki amano,5 sztuk "kośiarek",dwa malutkie glonojady ancirtusy
narazie nie zauważyłem agresji wrzyscy żyją zgodnie :):) zobaczymy co będzie dalej,mam zamiar jeszcze dokupić "kolcobrzucha" macie coś przeciwko?????
GP: Jak dla mnie to trochę za dużo błędów - jeśli możesz, popraw..
tak mi sie wydaje, ze jesli chciałbyś rozmnazać krewetki w tym akwarium, to zdecydowanie powinieneś zrezygnować z kosiarek, puki sa mlode to mogą jeszcze niezwracać uwagi na malutkie krewetki jednak za jakiś czas mogą kosiarom posmakować małe cherry, co do kolcobrzucha to tez niebył bym do konca przekonany, czy krewetek niebedzie małych zjadał :/
A jak tam kosiarki, poradziły sobie z nitkami??
Pozdrawiam