Zobacz pełną wersję : Swiderki
Chcialbym wpuscic swiderki do mojej Tangi (zeby przeczesywały strefy beztlenowe w zwirku), tylko skad miec pewnosc, ze nie wpuszcze z nimi jakiegos swinstwa ?
Co oznacza "jakiegoś świństwa" ??
Jeśli boisz się, że wmiesza Ci się tam inny gatunek typu otoczek to raczej ciężko by było je pomylić ;)
Wpuszczaj i nie marudź - z tego co wiem świdry nie są nosicielami jakiejś rybiej dżumy.
Narazie wszyscy są z nich zadowoleni 8)
Pzd.
Co oznacza "jakiegoś świństwa" ??
Jeśli boisz się, że wmiesza Ci się tam inny gatunek typu otoczek to raczej ciężko by było je pomylić ;)
Wpuszczaj i nie marudź - z tego co wiem świdry nie są nosicielami jakiejś rybiej dżumy.
Narazie wszyscy są z nich zadowoleni 8)
Pzd.
skoro rosliny moga przenosic choroby to dlaczego swidry nie ?
Nie za dużo się martwisz na zapas ??
Jakoś jeszcze nie widziałem/słyszałem - ratunku, świderki przyciągneły mi plagę do akwa :wink:
u mnie są w trzech baniakach i nigdy nic nie było - tak samo u moich znajomych nie spowodowały katastrofy...
wojtass_maniak
05-31-2005, 12:47
Danlack wez przestan i wpuszczaj tam te slimole, nie boj sie zatoczki na nich nie podrozuja:D Pozatym jak mozna pomylic skorupe swidra z zatoczka:-/ Raczej nie da rady, nie badz az taki sterylny i dawaj tam swidry. Jak chcesz miec pewnosc ze sa ok to wez od kogos kto tez ma zadbana tange.
albo weź z pewnego żródła, ślimaki mogą być nosicielami chorób na które jednak nie chorują i w tym przypadku nawet kwarantanna nie pomoże, choć na pewno nie zaszkodzi. W końcu do kwarantanny świderków wystarczyłaby szklanka :)
Mając drogie ryby z tanganiki, lepiej dmuchać na zimne.
Dzieki wielkie za rady, tak zrobie jak radzicie.