Zobacz pełną wersję : [200l] [tanganika] "muszlowcarium"
witam serdecznie zapraszam do obejrzenia mojej tangi.
No to akwa mi sie podoba :D ma swoj klimat i widac ze to tanga ;] gratuluje zamierzasz trzymac tam jeszze jakies rybki ?
Moja ocena 4/5
pzdr 8)
dobra robota, tylko ja bym zmienil tlo na jednolite - jakos nie jestem przekonany do drazonego styropianu.pozdro
Ekstra!! To jest cos co ja lubie.... Ocena 6/6!!!!
prawde powiedziawszy to tlo rzeczywiscie jest jakies mdle ale sie napocilem nad nim i dalo efekt.pomimo tego ze moze sie za bardzo zlewa mysle ze wiernie oddaje nastroj akwa.kiedys pomysle napewno o zmianie.nie ma zadnego problemu.jak niektorzy zauwazyli faktycznie nie zalezalo mi na tym zeby akwa mialo jakis piorunujacy wyglad(wstawianie duperelkow typu zameczki z ceramiki czy uboty jest po prostu nie na miejscu moim zdaniem).staralem sie tylko jak najlepiej odwzorowac klimat i biotop tanganiki oraz srodowisko zycia muszlowcow.wprawdzie mowi sie ze zyja one na terenach wylacznie piaskowych z lasem muszli to jednak udalo mi sie zdobyc unikalne filmy z tanganiki ukazujace ze nic bardziej mylnego niz powyzsze stwierdzenie:)
ktos sie zapytal czy bede tam jeszcze cos trzymal.napewno narazie nie poniewaz glownym zamiarem jest hodowla muszlakow.w przyszlosci jednak mozliwe ze sprobuje dodac stado P.nigripinis.obawiam sie tylko ze bedzie balagan w akwa jak cos dodam.wiadomo multiski to ryby stadne ale z wielka wola walki i poczuciem terytorializmu a o ocellatusach to juz nie wspomne.dziekuje za wasze opinie i czekam na wiecej:)
Belgrano
05-30-2005, 13:49
ŁADNIE URZĄDZONE ALE TYLKO DO PIERWSZYCH WYKOPKÓW:-)))
wykopki sa integralna czescia i tylko siedze i wpatruje sie jak sobie urzadzaja rybki akwa.ich akwa to niech decyduja co i gdzie ma byc,byle by kamoli nie przestawialy i roslin nie wyrywaly;Pale to niemozliwe przy tych rybach a co do piasku to bardzo ladnie potrafia urzadzic-napewno ladniej ode mnie:)
jak poprzekopuja to naprawde nabierze uroku:)pzdr
Tjereszkowa
05-30-2005, 14:34
Bardzo ładne, ma swój klimat. :)
Bardzo ładne akwarium,naturalny wygląd skałek, "urokliwe" kępki anubiasów.Oby z biegeiem czasu nic się nie pogorszyło ! /glony :evil: /
mrbombelek
05-30-2005, 20:44
Super akwa bardzo mi sie podoba Super pomysl
matyjasz
05-31-2005, 07:25
Oby z biegeiem czasu nic się nie pogorszyło ! /glony :evil: /
GLony sa porządne w tandze. Dodają naturalnoścni.
Oby z biegeiem czasu nic się nie pogorszyło ! /glony :evil: /
GLony sa porządne w tandze. Dodają naturalnoścni.
co racja to racja
Cinek208
12-05-2005, 15:44
fajny zbiornczek
Ocena: 4/5
bardzo mi sie podoba, rybkom tez powinno byc dobrze :wink:
- tło jest bardzo mdłe, nijakie - w stosunku do tego co w środku......
- nie znoszę w akwarium zameczków, muszelek i kolorowych kamieni - a więc w ogóle mi się te skorupki nie podobają - wyglada jak krajobraz po bitwie....:(
- gdyby nie te dwa powyższe pkt - to ogólnie oryginalnie i w dobrym tonie....
gjaroslaw
12-05-2005, 19:52
Całkiem sympatyczna aranżacja, mogłoby być jedynie troche więcej światła.
Pozdro
- tło jest bardzo mdłe, nijakie - w stosunku do tego co w środku......
- nie znoszę w akwarium zameczków, muszelek i kolorowych kamieni - a więc w ogóle mi się te skorupki nie podobają - wyglada jak krajobraz po bitwie....:(
- gdyby nie te dwa powyższe pkt - to ogólnie oryginalnie i w dobrym tonie....
zatem muszlowce bez muszli ??:>
Ja nie widze nic do czego można by się przyczepić.
jakie piękne. jak ja bym chcioała takie mieć i te muszelki slimaczków- cudo