PDA

Zobacz pełną wersję : domek dla muszlowcow

kamada
05-24-2005, 11:03
witam zrobilem akwa od nowa.teraz juz nie ruszam bo mi sie podoba.brakuje tylko jeszcze paru anubiaskow.ponizej fotki.

timus
05-24-2005, 11:51
Witam! Ciesze się że wkońcu podjołeś decyzje i zakładasz akwa dla muszlowców. Będą mieli w takim zbiorniku raj. Musze pogratulować gustu i smaku. Bardzo podoba mi sie aranżacja . SUPER!!! Pozdrawiam Marcin T timus

kamada
05-24-2005, 12:46
dzieki timus.mnostwo czasu spedzilem na robieniu takiego wystroju.jednak jest on jeszcze nie gotowy.bedzie jeszcze pare anubiaskow na takiej wysokosci jak te.po prostu w kazda szczeline wepchne anubiasa:).moim zdaniem nie warto sie mieszac w tropheusy a dla muszlowcow faktycznie miejsca jest mnostwo.chce miec w tak urzadzonym zbiorniku 5 ocelatusow i 6 multiskow.nie chce brac parami bo raz ze jest niemozliwe okreslic w ich wieku kto jest kto a dwa ze sa to 2 stadka i zyja razem od maluchow.czekam na inne komentarze.

futermelok
05-24-2005, 13:20
Zbiornik bardzo ładny bardzo przemyslane ustawienie kamieni które podzieliło akwa na kilka odrebnych rewirów. Życze powodzenia i czekam na fotki z rybami.

timus
05-24-2005, 13:22
Dlaczego sądzisz że nie warto mięszać się w tropheusy. To naorawde super ryby maja tylko pewne potrzeby i jeśli tylko mozna sobie pozwolić na nieco większy baniak to gorąco je wszystkim polecam.Ja jestem nimi zauroczony i juz nie moge sie doczekać kiedy stanie mój wymażony baniak dł250 sz80 i wys 55 a wnim trofy i coś jeszcze??? No ale to zależy od obserwacji Jarka.G i jego spostrzeżeń chodzi mi o S.Petricola Pozdrawiam Marcin

kamada
05-24-2005, 13:42
Dlaczego sądzisz że nie warto mięszać się w tropheusy. To naorawde super ryby maja tylko pewne potrzeby i jeśli tylko mozna sobie pozwolić na nieco większy baniak to gorąco je wszystkim polecam.Ja jestem nimi zauroczony i juz nie moge sie doczekać kiedy stanie mój wymażony baniak dł250 sz80 i wys 55 a wnim trofy i coś jeszcze??? No ale to zależy od obserwacji Jarka.G i jego spostrzeżeń chodzi mi o S.Petricola Pozdrawiam Marcin

nie warto sie w nie mieszac w moim zbiorniku:)co do tego ze sa super to nie ma zadnego ale tylko ze chodzilo mi wylacznie o moj zbiorniczek.pozdrawiam.jakby ktos chcial to moge zrobic jeszcze inne foty akwa.troszke tamte nie wyszly ale mysle ze mozna zobaczyc cos:)

Kierep
05-25-2005, 12:55
Zbiorniczek bardzo fajny,myśle że muszlakom będzie w nim dobrze.
Co się zaś tyczy dna: muszli i piasku - to i tak ryby urządzą wszystko po swojemu.
Pozdrawiam

kamada
05-25-2005, 16:59
dlatego rzucilem jak wlazlo tylko zeby na rewirach lezaly:)dzisiaj dostalem sliczne 3 zaszczepki anubiasow nana za friko.akwa nabiera ksztaltow:)

BeRsErK
05-26-2005, 00:41
To i ja Cię pochwalę - super 8)
Fajnie przemyślane, skałki pomogą muszlikom przy podziale akwa na rewiry.
PS - nie przesadzaj z zieleniną ;)

TooOld
05-26-2005, 05:03
.czekam na inne komentarze.

podzieliłeś dno na rewiry które ryby same sobie obiorą - proponuję podwyższyć troche bariery między rewirami aby rybcie nie widziały się bez przerwy

kamada
05-26-2005, 10:56
.czekam na inne komentarze.

podzieliłeś dno na rewiry które ryby same sobie obiorą - proponuję podwyższyć troche bariery między rewirami aby rybcie nie widziały się bez przerwy

wlasnie to chce osiagnac ale za pomoca paru anubiasow poniewaz brakuje mi juz kamieni ktore by mi pasowaly.zrobie taka tanganikanska mini dzungle z barteri glownie i nana.

kamada
05-26-2005, 10:59
poza tym licze na to ze moje pupile sami stworza sobie jakies zapory w postaci kopcow.to w koncu w ich sprawie lezy a slyszalem ze czasami tak wlasnie sie odgradzaja.rybki beda w niedziele lub w poniedzialek wiec dopiero wtedy zauwaze czy jest ok.

Patryś
05-26-2005, 11:48
Ładne, tylko jak na mój gust za duża różnica poziomów

TooOld
05-26-2005, 14:13
Ładne, tylko jak na mój gust za duża różnica poziomów

dużą różnicę poziomów to ja widzę w Twoim logo .

kamada
05-26-2005, 16:18
za duzej roznicy to nie ma w poziomach.chyba ze po bokach ale to tylko ladniej wyglada no i wyposazenie kryje.

piotr62
05-26-2005, 21:57
[ dla muszlowcow faktycznie miejsca jest mnostwo.chce miec w tak urzadzonym zbiorniku 5 ocelatusow i 6 multiskow.nie chce brac parami bo raz ze jest niemozliwe okreslic w ich wieku kto jest kto a dwa ze sa to 2 stadka i zyja razem od maluchow.czekam na inne komentarze.[/quote]

różnie to bywa przy przeprowadzkach, raczej od razu zaczną sie wojny o nowe terytoria, uważem że powinieneś lepiej odgrodzić terytoria a i tak czterech rodzin tu nie widzę.
P.

kamada
05-27-2005, 14:25
prosze bardzo podziwiajcie moje akwa.gotowe w 100% czeka na rybki.

kamada
05-29-2005, 21:50
witam wiec zamieszczam dzisiaj fotki moich muszlaczkow.wlasnie dzisiaj dojechaly.na poczatku byly wojny ale teraz juz sie uspokoilo narazie.rewiry zostaly obrane i starcia sa nieliczne a jesli juz to malo "ostre".rybki nawet zaczely podkopywac muszelki.obsada-6x multifaciatus, 5x ocellatus gold.multiski sa lagodne jak baranki,powiedzialbym ze nawet sie nawzajem saba opiekuja i zyja w stadku zas ocellatusy zupelnie inaczej-kazdy znalazl sobie swoj rewir i go pilnuje.agresja wystepuje jedynie u ocellatusow i jest wewnatrzgatunkowa.obecnie rybki przestaly walczyc zajmuja sie innymi sprawami-upiekszaja teren:) na dole sa zdjecia ktore zrobilem-wybralem moim zdaniem najciekawsze i najlepsze jakosciowo.wkrotce wiecej:)prosze o jakies porady dotyczace hodowli multikow i ocellatuskow.nie odsylajcie mnie do linkow bo juz 99,9%polskich przeczytalem a nawet obcojezyczne takze odwiedzalem. pozdrawiam wszystkich ktorzy sie interesuja tanganika a w szczegolnosci muszlowcami bo sa genialne i cfane z nich bestie:)POZDRAWIAM:)

TooOld
05-29-2005, 22:09
prosze o jakies porady dotyczace hodowli multikow i ocellatuskow.

zmień podpis 8)

tomek516
05-29-2005, 22:31
bardzo ładne akwa stworzyleś, ale ja wolę swoje szczelinowce :P (mam leleupy)