PDA

Zobacz pełną wersję : Kocenie :)

eremenik.
04-16-2004, 20:48
Witam
Ostatnio okocila mi sie molinezja lecz mlode zostaly zjedzone bo w pore nie odlowilem matki teraz naszykowalem kotnik(akwa 10 litrow grzlaka filtr kamyczki) i czekam na wpuszczenie samicy moze za jakis tydzien bede wpuszczal. I teraz moje pytanie czy powienienem kupic koszyk(mala plastikowa klatka) by wsadzic tam samice aby nie pozjadala mlodych??? Prosze o wasze rady

mala_lady_pank
04-16-2004, 20:51
Tak. Jeśli samica nie będzie odgrodzona od małych natychmiast je zje :? Więc radzę kupić kotnik(koszyk, klatkę :wink: jak kto woli :P ). Małe przynajmniej będą bezpieczne.

eremenik.
04-16-2004, 20:56
znaczy samice kilka dni przed koceniem wpuszcze do malego akwa tylko boje sieze tam je pozjada urodzi i od razu zje :/

Molly_
04-16-2004, 21:19
Jak kupisz kotnik, to wsadź go do tego małego akwarium, a do klateczki z kolei moliezje. Wtedy, jak maluszki się urodzą, uciekną przez kratki w kotniku i będą bezpieczne :wink:

eremenik.
04-17-2004, 20:27
Kupilem kotnik i juz umiescilem teraz sie zastanawiam czy odstepy pomiwdzy kratkami nie sa za male czy my mlode beda mogly przejsc jakies wielkosci sa mlode rybki?odstepy miedzy kratkami co 3mm.

arona
04-17-2004, 20:54
Spoko !!!! Może taki kotnik wydac się marny , ale male sobie poradza ... :lol: U mnie ostatno okocila sie mieczyca i siedem sztuk podroslo i plywa sobie w akwa ogolnym , rosnie i jest im ok!!!

Molly_
04-17-2004, 23:31
Zgadzam się. Nie bój żaby, rybki sobie poradzą :lol:

Q
04-18-2004, 06:27
Ogladalem dzis a w zasadzie wczoraj rozne rozniste kotniki. Zaden nie byl satysfakcjonujacy. Rada: albo sam zrob kotnik albo daj urodzic i odlow szczesliwa matke

eremenik.
04-25-2004, 17:56
Witam Was
Dzisiaj okocila mi sie molinezja i chcialem podziekowac osobom ktore mi pomogly:) tak a teraz pytanie w akwa 10 l trzymam male i zauwazylem ze mieczy niedlugo bedzie sie kocil i czy moge go wpuscic do akwa razem z malymi czy do kotnika koledze okocily sie mieczyki i nie zjadaja malych nawet nie sa nimi zainteresowany?? Co mi poradzicie.

Mregal
04-25-2004, 18:26
Ja bym wrzucił jednak do kotnika...

Chociaż pare dni przed porodem, rybka w ciąży już niejest tak energiczna i chyba niebardzo jej bedzie sie chciało łapać małe jeśli ją bedzie dobrze karmił.

Nabepieczniej bedzie w kotniku :)

eremenik.
04-26-2004, 16:52
niestety mieczyk sie juz okocil w glownym akwa
Czego mlode rybki nie chca jesc karmie jest rozdrobnonym pokarmem i nic

trevelyan
04-26-2004, 18:21
Ja karmilem mikrovitem Tropicala i rosly jak glupie.Jest on o tyle dobry e nie trzeba nic z nim robic bo to pokarm dla narybku:)

Hammer
04-26-2004, 18:35
Mieczyki i molinezje bardzo dobrze sie czują razem, a to gdzie wpuścic kotną samiczkę tio jest juz kwestja jej charakteru, maoja jest juz przyzwyczjona do narybku i nic mu nie robi...A co do karmienia możliwe że źle rozdrabniasz, ja wkładam do małego pojemniczka płatki OVO-Vit razem z paroma kulkami takimi z piast rowera, wychodzi piękny maczek.....