Zobacz pełną wersję : [60l] Moja 60 litrów po przebudowie mile widziane nowe oceny
Michał290685
05-23-2005, 13:31
Witam
Zamiescilem nowe zdjecia.
Akwarium jest po przebudowie wyorzystalem kilka waszych rad dzieki za wczesniejsze opinie i rady
Zmienilem
tlo
sposob podawania co2
podłoze
kilka roslinek doszło
W najbilższym czasie zmieniac bede obsade i chce zrobic nastepujacy zestaw:
12 Rozbor Klinowych
4 Kosiarki
3 Kiryski
1 Glonojad
Doradzcie cos czy obsada moze byc do tego zbiornika albo zaproponujcie jakas inna ok
Nizej jest kilka zdjec ktore juz chyba sa lepsze niz ostatnio :D
za duzo to nie widac,
dodaj jakies fotki calego akwarium ale z bliska;)
Jeżeli chcesz cokolwiek zrobić z tym baniaczkiem to zrób lepsze zdjęcia... inaczej nikt Ci nic nie doradzi... patrzac na Twoje fotki można dostać oczopląsów :wink: (bez urazy)
Tak więc "do some practice" :9:
Pozdrawiam
Mirek
Jakie masz oswietlenie..??
Pokrywe samemu zrobiłeś czy kupiona ??
Michał290685
05-23-2005, 21:24
pokrywe sam zrobilem sa tam dwie swietlówki
jedna 15W Philips i druga 8W
Teraz akwa troszeczke przebudowalem te zdjecia sa z 18 maja 2005 teraz w tym tygodniupostaram sie dac nowe zdjecia
MaxRipper
05-24-2005, 08:01
Akwa ładne aczkolwiek strasznie puste... Postaraj sie dopracowac aranżację. Aha co do podawania CO2 - najlepsza IMHO jest kostka z drewna lipowego, ale podawanie przez filtr rowniez jest dobrym pomysłem :).
radosław
05-24-2005, 12:20
jaką masz obsadę w baniaku bo słabo widać pstrykni więcej fotek :9: twoja metoda podawaniaCO2 jest dobra dodaj troche zieleni pozdrawiam.[b]
Zabierz termometr z przedniej szyby :wink:
Może jakiś korzonek ??
pedro1975
05-25-2005, 12:00
A czy oprócz CO2 używasz jakichś nawozów dla roślinek. Ja CO2 nie daję tylko jadę na płynnych nawozach i efekty mam zadowalające. Z tego co widzę to roślinek nie masz aż tak bardzo mało ale chyba są to młode sadzonki. Tak jak poprzednicy czekam na lepsze fotki.
Pozdrawiam
Też mam akwa 60l :D tylko że bardziej zaniedbane :D Ja bym dał więcej roślinek. Aha i daj mocniejsze oświetlenie :P Gdybym mógł wystawić ocene postawił by Ci 4=
POZDRAWIAM
(moze kiedys bedo moje zdjątka ale narazie nie mam aparatu cyfrowego a z komorki nie bede robil bo byle jak wychodzo)
domenik1
05-27-2005, 11:34
Jeśeli to jest dla ciebie przód akwa to moim zdaniem za dużo roślnek posadziłeś przy szybie może daj ich trochę na tyły bo jeżeli urosną większe to nic nie będziesz widział w akwa :D ...ogólnie akwa masz takie sobie ale słuchaj rad i po trochu wszystko zmieniaj ... ta twoja przyszła obsada co oniej napisałeś to moża zamiast razbor daj z 15 neonków i zamiast kosiarek wrzuć otoski (kosiarki chyba za duże na te akwa ,tak mi się wydaje coś)no i kiryski pownnny być w większym stadzie...
PS a jeżeli koniecznie juz chcesz te kosiarki to może ni wrzucaj glonojada. To są tylko moje sugestie
domenik1
05-27-2005, 11:36
A i zapomniałem woda to jest u ciebie tak mglista czy poprostu to przez aparat :D
Michał290685
05-27-2005, 11:39
Woda jest miglista poniewaz przed zdjeciami robilem lekkie pozadki i dlatego
radosław
05-27-2005, 15:44
CO do tła to uważam że jest mizerne do twojego akwa najlepiej pasiłaby jasnoniebieska tapetka lub jakaś samoróbka w tej tonacji :11: Aco do składu to pomyśl o pyszczakach ale to moja sugestia :) POZDRAWIAM
MaxRipper
05-27-2005, 21:32
No no juz widze ze jest lepiej - teraz warto posadzic kilka szybko rosnacych gatunków aby:
- Zwiekszyc ilosc tzw biomasy
- Zrobic naturalne tlo z roslin wysokich (np Cabomba, Moczarka, Nurzaniec)
Lordjabol
05-28-2005, 19:52
Akwarium jest ok nie wiem co wy chcecie fajnie wyglada swiatło przenikajace przez roślinki tło tez jest ok cale akwa wyglada jak zarosniete i widocznie tak wlasciciel chciał zrobić mugłbys przesunąć nieco termometr albo schować go za czymś