PDA

Zobacz pełną wersję : [96l][tanganika] BeRsErKowska

BeRsErK
05-14-2005, 18:51
Oki, pochwalę się, a co mi tam :P - przebudowałem swoją Tangę i pomimo braku(narazie) pomysłu na roślinki jak i obsadę jestem wreszcie zadowolony z wyglądu ogólnego 8)

Wystrój stanowi zakupiony na allegro wapień z adriatyku(do morskiego bym sie bał wsadzić ale do słodkiego jak znalazł), trzy nurzańce amerykańskie, malutki anubias barteri (angustifolia), kilka sadzonek Kryptokoryny beckettii (petchii) i jako anty glona rogatek sztywny.

Z rybek chwilowo mam żłobek Malawi ale to już niedługo bo rybcie idą do adopcji ;)

Temat dostosowany do regulaminu (iz)
P.S. No to teraz nie wiedziałam czy mam pisać tanganika czy malawi :wink:

kwalera
05-14-2005, 18:54
Bardzo ładniutkie to twoje akwa

rob1979
05-14-2005, 18:55
bardzo fajnowskie te wapienie z adriatyku :) dzięki nim akwa wygląda całkiem ładniusio...
sukcesów życzę :)

Malak19
05-14-2005, 19:34
no super :D

Szymek
05-14-2005, 20:20
bardzo fajne - urzadzone tak "po mojemu":)pozdro

magdula
05-15-2005, 08:05
Cześć! Fajnie wygląda ten Twój zbiornik, m.in. dzięki temu, iż poprzez dekoracje z wapieni wystrój rózni się od większości akwa prezentowanych na forum. Dla mnie oryginalny pomysł. Życzę sukcesów.
Pozdr.

hurcik
05-15-2005, 11:08
Akwarium robi wrażenie! :D

pawel.f
05-15-2005, 12:16
Bardzo ładne akwarium. Tło zewnętrzne czy wewnętrzne

Murat
05-15-2005, 12:39
Fajne akwarium.Ładne tło i kamulce.Ten "rogatek-antyglon" trochę burzy kompozycję.
A swoją drogą-pomaga na te glony ?
Pozdrawiam !

BeRsErK
05-15-2005, 12:45
Dzięki za tyle pozytywnych opinji :oops: :wink:

Podobnie jak Szymek jestem morszczakiem a jak się raz zrobiło rafę w domu to potem i słodkowodnego sobie człowiek nie wyobraża bez wapieni drążonych albo chociaż tufu wapiennego :P

Paweł - tło jest zewnętrzne(styropian + gips + pomalowanie).
Zbiornik ma jedyne 30 cm szerokości więc jak bym dał wewnętrzne to chyba bym z rybek musiał zrezygnować ;)
Na dobrą sprawę mysle czy by nie zamienic go na czarne albo ciemno niebieskie dla efektu głebi.

PS - walczę z chęcią zasolenia i zrobienia Ślizgowiska...

PS2 - dzięki Iz we wkład w poprawność regulaminową :wink:

EDIT - Murat - wiem, że burzy kompozyszyn ale po tym jak u mojego brata zwalczył centymetrową warstwę glonów to chyba nie muszę Ci mówić jak bardzo go zapragnąłem :P

Murat
05-15-2005, 16:49
Tło wykonane samodzielnie ?? :shock:
Gratulacje!Na zdjeciach wygląda jak made by Back to Nature...

BeRsErK
05-15-2005, 23:25
Gratulację się należą, a owszem, ale nie mnie ;)
Zrobił to dla mnie kolega z allegro za jedyne...uwaga...25 złotych.
Do dziś uważam to za jeden z fajniejszych zakupów :)

bedy
05-16-2005, 13:20
Bardzo ładnie i naturalnie to wyglada
choc wywalił bym ta roslinke po lewej i wsadził ładniejszą
pozdr

:wink:

czacza
05-16-2005, 22:30
Czy ten kolega który wykonał to tło robi to na większą skale czy tylko zrobił wyjątek dla Ciebie, jezeli nie to bardzo bym prosił o jakiś namiar na niego.
Zbiorniczek super, bardzo ładnie wygląda to wszystko. :)

BeRsErK
05-16-2005, 22:39
Bedy - tak jak pisałem - zawartość roslinna może(i w jakimś % napewno tak sie stanie) się zmienić - to tylko kwestia upatrzenia czegoś u znajomych 8)

Czacza - tło kupowałem z dwa lata temu wiec nie moge nawet podac Ci nicku tego kolesia - ale robił to na szersza skale i miał z tego co pamietam sporo kupujacych.

Pzd. i jeszcze raz dzięki za opinie

radzio222
05-17-2005, 11:59
W sumie fajnie to wyglada, ale... nie pokusilbys sie o jasniejsze tlo i moze piasek kwarcowy ???
Taka jasniejsza kompozycja, ozywila by znacznie kompozycje...