Zobacz pełną wersję : Pytanie!!!
Elo! Mam małe pytanko, ale za to dość istotne! Mam w małym baniaczku 15l 8 gupików! A oto moje pytanie. Czy do tego samego zbiornika moge wpuścić bojownika czy nie? Bo boje się że pozagryza mi gupiki mimo tego że akwarium jest gęsto obsadzone roślinami!!! Dzieki!!!
Pozdrawiam!!!
Witaj.
Myślę, że Bojownik poobgryza ogony gubikom i może być niezły "sajgon" w akwa. Ale to moje zdanie.
Pozdrawiam
Karol Kaniewski
04-15-2004, 06:58
IMO nie :!:
Juz i tak jest tam wystarczajaco ryb.
Dobrym pomysłem mogła by być wymiana z gupików na bojownika ale razem moim zdanien stanowczo nie.
OK! Dzieki. W atkim razie mam jeszcze jedno pytanko-ile samic wpuścić razem z samcem?
Witaj.
Myślę, że Bojownik poobgryza ogony gubikom i może być niezły "sajgon" w akwa. Ale to moje zdanie.
Pozdrawiam
Sklonilbym sie do tego, ze byloby zupelnie odwrotnie. To gupiczki zjadalyby ogonek bojownikowi. Jesli chodzi ile samoc do bojownika polecalbym 2-3 minimum.
też tak uważam, że to gupiki by bojownikami podgryzały ogonek
Witaj.
Pozdrawiam
Sklonilbym sie do tego, ze byloby zupelnie odwrotnie. To gupiczki zjadalyby ogonek bojownikowi. Jesli chodzi ile samoc do bojownika polecalbym 2-3 minimum.
Hmm.. a ja się zgodzę z shite :wink: To raczej gupiki byłyby w zagrożeniu i nie bojownik nie tylko mógłby zająć się ich ogonami, ale....całymi rybkami...Dlatego nie polecałabym łączyć ich z bojownikiem..
Witaj.
Jeśli masz zamiar hodować bojowniki to poczytaj sobie na ich temat na tym forum. Polecam link:
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1568&highlight=bojowniki+rozmna%BFanie
Pozdrawiam
Mam jeszcz jedno pytanko. Akwarium z gupikami mam dość mocno obsadzone roslinami,zakupiłem nawet mech jawajski aby mogly rozmnażać się spokojnie.Początkowo wszytko było ok.Mam w tym akwa jszcze małego piskorka, który nigdy nie sprawiał problemów a ostatnio coś mu odbiło i zanim zdąże odłowić młode to on sieje spustoszenie i wszystkie pożera,pływa góra dół. Co mu może być? Prosze poradzcie mi coś!!!
Pozdrawiam!!!
Karol Kaniewski
04-17-2004, 11:32
Mam jeszcz jedno pytanko. Akwarium z gupikami mam dość mocno obsadzone roslinami,zakupiłem nawet mech jawajski aby mogly rozmnażać się spokojnie.Początkowo wszytko było ok.Mam w tym akwa jszcze małego piskorka, który nigdy nie sprawiał problemów a ostatnio coś mu odbiło i zanim zdąże odłowić młode to on sieje spustoszenie i wszystkie pożera,pływa góra dół. Co mu może być? Prosze poradzcie mi coś!!!
Pozdrawiam!!!
Czuje mlode miesko i patrzy sie gdzies najejsc :wink:
Wyjsciem moze byc albo odlowienie piskorka albo samiczke gupika przed koceniem sie do kotnika.