PDA

Zobacz pełną wersję : Ospa w sklepie... i nietylko

cioso
04-14-2004, 17:26
witam!
Przed chwilą wróciłem ze sklepu akwarystycznego, zauwazylem ławiczkę żałobniczek (jeżeli dobrze pamietam) niestety... każda z nich była "przyozdobiona" białymi plamkami... niebyłoby w tym nic dziwnego, ale nie były same... razem z nimi były Razbory klinowe :x , na nich nie było nic widać (może jeszcze nie ;() w drugim zauwazylem pare rybek nie pamietam jakich (poprostu niezwróciłem uwagi) ale co mnie ździwiło były dwa neony (innesa) na ktorych była tylko czerwona smuga (zamiast niebieskiej był wyblakły błękit... prawie jak biel) nieocierały się, przynajmniej jak ja patrzyłem... co to może być??? oczywiście rezygnuje z kupna rybek z tych dwóch akwariów :? co o tym sadzicie???

Paddy West
04-14-2004, 17:33
ja sadze, ze powinienes zrezygnowac z kupna rybek w tym sklepie w ogole...

dziadekk
04-14-2004, 19:10
Nie odradzałbym sklepu tak od razu.
Trzymanie chorych ryb w osobnym akwa może też dobrze świadczyć o sprzedawcy (po prostu przeprowadza leczenie :wink: ), a choróbsko może się przydarzyć każdemu i wszędzie - nawet w sklepie. :wink:
Zresztą dobry i uczciwy sprzedawca sam Ci nie sprzeda ryb z tych baniaków. Dopiero jak Ci je zaoferuje to uciekaj ze sklepu :1: :1: :1:
Natomiast warto by się dopytać sprzedawcy o więcej szczegółów na temat choroby. Zawsze się można czegoś nauczyć na temat sposobu leczenia i używanych leków. :lol: