PDA

Zobacz pełną wersję : Neony i rzęsa

XAC
04-14-2004, 12:08
Przykryłem powierzchnię w akwarium z neonami rzęsą (nazwy nie znam - darowanemu koniowi w zęby itd.) w dwa dni neony wrąbały całą( a było sporo). Pytanie czy można i czy jest sens je tym dokarmiać. Innego jedzenia mają sporo i aż tak łapczywie go nie jedzą?

shite
04-14-2004, 12:58
Witaj.
Może im nie smakuje to papu jakie im dajesz i wzięły sprawę w swoje pyszczki. A może za dużo im dajesz potraw miesnych a za mało zieleniny i dla tego ja wrąbały. Postaraj sie zmienić im dietę.

Pozdrawiam

XAC
04-14-2004, 13:04
Właściwie to co 2 dzień dostają spirulinę w płatkach, ale co jeszcze zielonego im dawać?

shite
04-14-2004, 13:12
Polecam na tym forum oglądnąć sobie dział: Kuchnia.
Tam jest dużo fajnych rzeczy na temat Twojego problemu i diety dla rybek różnych gatunków i maści.

XAC
04-14-2004, 13:19
Naganę przyjmuję z pokorą. Dzięki.

mario_76
04-14-2004, 14:45
Przykryłem powierzchnię w akwarium z neonami rzęsą (nazwy nie znam - darowanemu koniowi w zęby itd.) w dwa dni neony wrąbały całą( a było sporo). Pytanie czy można i czy jest sens je tym dokarmiać. Innego jedzenia mają sporo i aż tak łapczywie go nie jedzą?

Ja także posiadam i neony i "rzęsę". Neony jej nie ruszają więc może im papu nie smakuje. Moje rano jedzą płatki sery a wieczorkiem mrożone i rzęsy nawet nie dotykają.