PDA

Zobacz pełną wersję : [72l][ogólne] planowane zmiany

pedro1975
05-09-2005, 22:30
Ostatnio trochę zaniedbałem swoje akwa na rzecz drugiego z mini tangą. Planuję jednak zrobić w nim gruntowne porządki. Obsadę i roślinki trochę zredukować (lotos rośnie jak szalony) i jakoś zmienić wystrój. Na to ostatnie coś brakuje mi koncepcji. Pomóżcie coś zadecydować.

Obsadę akwa stanowi
10 razbor klinowych
10 radostomusów
15 neonów Inessa
4 neony czerwone
2 tetry cesarskie
2 kosiarki
4 jarzeńce
4 kiryski panda
1 zbrojnik niebieski

Sorki za kiepską jakość zdjęć (dopiero się uczę)
Oświetlenie standard 15 wat +dużo stłumionego światła dziennego, filtr zewnętrzny kubełkowy Cascade 500 Penn-Plax, grzałka 50W z termostatem, nawożenie raz w tygodniu nawozem agua art Planta Gainer- przy podmianach wody

Spinja
05-09-2005, 23:24
Ta o b s a d a :shock: :shock: :shock: To co trzymasz w takim razie w mini-tandze? Stadko callipterusów?!

chesterek
05-10-2005, 07:39
Hehe no rybek to rzeczywiście troszke za dużo :)

pedro1975
05-10-2005, 08:50
Ta o b s a d a :shock: :shock: :shock: To co trzymasz w takim razie w mini-tandze? Stadko callipterusów?!

:lol: Wiedziałem że dostanie mi się za obsadę, ale przeczytajcie uzasadnienie.
Obsada ta została ze zlikwidowanego niedawno akwarium 200l i jak pisałem w temacie zamierzam ją zredukować do samych neonów, radostomusów i kirysków. Muszę tylko znależć domek dla pozostałych (nie spuszczam w kibel).
W mini tandze mieszka para brevisów (prezentowałem ją na galerii).
Zdaję sobie sprawę że w tym akwarium chwilowo jest strasznie ciasno ale to tylko stan przejściowy :wink: Rośliny też jak widać w cały świat (afryka, azja, obie ameryki) :lol: .
Proszę o komentarze odnośnie zmiany wystroju akwa.

pedro1975
05-12-2005, 20:45
Ciągle nie mam koncepcji a tu nikt nie chce pomóc :(

bedy
05-16-2005, 13:41
juz pomagam hihi
ja dlamnie zwir do bani
zaduzo wysokich roslin za mało niskich
ogólnie chaos,,,,,,,a obsade to przemilcze
pozdr :wink:

Szymek
05-16-2005, 15:18
niezle zes musial sie napracowac przy tej parze brevisow skoro zaniedbales 72 litrowe akwarium:):):)

Krzysiek BB1
05-17-2005, 10:33
nie zły busz :)

pedro1975
05-20-2005, 11:13
juz pomagam hihi
ja dlamnie zwir do bani
zaduzo wysokich roslin za mało niskich
ogólnie chaos,,,,,,,a obsade to przemilcze
pozdr :wink:

Co do żwiru się zgadzan już wymieniłem ale wydaje mi się, że Ty masz taki sam (u mnie wyszedł tylko trochę ciemniej na zdjęciu ale to to samo)
Z roślin tylko lotos wyrósł jak szalony ale już go oddałem do 350l i tam wygląda super.
Obsadę też zmieniłem ale Tobie chyba przydałoby się to samo 3 żałobniczki?, 7 neonów?, 6 razborek? to chyba coś nie tak. :wink:
Dziękuję za komentarz.
Pozdrawiam

Ps
Moje akwa już zmienione
http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=17573