Zobacz pełną wersję : [63l] ogólne
monikaaa
05-07-2005, 20:11
Witam. Oto moje akwarium. Na sam początek zanim zaczniecie krytykować 8) - to sama wiem, że nie są to wyżyny akwarystyki. Ale myślę, że jak na akwarium urządzone za skromne kieszonkowe to nie jest źle. :wink: Fotki nienajlepszej jakości, bo robione komórką.
Szkoda że takie słabe fotki. Akwarium wygląda bardzo awangardowo szczególnie ten nurzaniec na środku akwarium. :D Muszle niebardzo mi pasują bo w końcu to nie akwarium morskie. :wink: Myślę że jak na początek to całkiem przyzwoicie. :) Jeśli będziesz kiedyś zmieniać aranżacje tego akwa to proponuje najpierw rozrysować sobie na kartce rozmieszczenie wszystkich roślin, korzeni, tarasów itp. Takie 60l akwa może być naprawde nieźle wypasione :P inspiracje można znaleźć w galeri lub na stronkach konkursowych na najlepsze akwaria. 8)
No co ty baniak spoko :lol:
fakt moze troche te muszeliki lepiej wciepnąc tam jakies kamyki :lol:
napisz cos na temat obsady...
Michał J
05-07-2005, 21:44
Hmm. No widzę, że sporo pracy cię jeszcze czeka :) . W 63 litrach można już całkiem nieźle pokombinować. Wprawdzie dużo trudniej niż w dużych baniakach, ale za to satysfakcja jest większa ;)
Ciezka sprawa z ocenianiem takiego akwa gdy fota jest robiona z telefonu z uwagi iz nie widac nic dokladnie na nim,szkoda iz sie nie wstrzymalas z tym aby zrobic to cyfrowa,akwa ciezkie do oceny wg mnie i nic na ten temat nie da sie powiedziec,(moge domniemac iz po lewej jest zapewne jakis zamek a takiego typu dekoracje nie podobaja sie wiekszosci i nie maja racji bytu:( czekam na foty bardziej wyraziste :D
monikaaa
05-07-2005, 22:00
Obsadę mam jak w podpisie. :wink: Muszelki znikną z podmianą wody (jutro), bo były tylko dla zbrojnika (jako kryjówki). A z racji tego, że zbrojnika nie ma już wsród żywych :( :( to i muszelki znikną. Zamek...Hmm. Kryjówka dla rybek, a tak serio to zasłania mi w dużej części filtr. Jak tylko kupię jakąś sporą roślinkę to i zamek zniknie. 8) cyfrówki nie mam jak dorwać. Zresztą jak tylko skończę studia, dostanę pracę, to akwa będzie full wypas, czyli za jakieś 5 lat. :lol: A tak na poważnie to odkładam trochę pieniążków, żeby pozmieniać tam co nie co. Na razie musi byc jak jest. :wink:
Filtr mozesz zakryć tym nurzańcem. Kup jeszcze korzonek i będzie ok. :wink:
Jak za kieszonkowe to naprawde superancko ci sie udało urządzić pozdro
Zamek...Hmm. Kryjówka dla rybek, a tak serio to zasłania mi w dużej części filtr. Jak tylko kupię jakąś sporą roślinkę to i zamek zniknie.
Jesli zrobisz porzadek z tym zameczkiem tak jak napisalac to fajne akwarium :) Ja tydzien temu wystartowalem rowniez z 63l i jutro po pierwsze rybcie jade :) Powodzenia i pozdrawiam :)
Jeżeli zamek zniknie to rybcie się ucieszą jak i ja :D
Nie się co czepiać jak na tak małe fundusze to baniaczek jest przyjemny dla oka i miło jest popatrzeć :)
Adrian1620
11-13-2005, 10:08
troszke zamazane te fotki ale podoba mi sie
Akwarium słabo widać bo jakoś zdjęć nie jest najlepsza ale jak na to co widać to akwa jest ładne