PDA

Zobacz pełną wersję : Jest ktoś z Wrcławia - szukam DOBREGO sklepu

Aleksandra
04-13-2004, 14:38
Jest ktoś, kto mógłby polecić naprawdę dobry sklep akwarystyczny?
"KAKADU" w Galerii ODPADA. Zależy mi przede wszystkim na dobrej wiedzy. Sklep, gdzie pracują ludzie, którzy znają się na tym co robią!

Pozdrawiam!

wirek
04-14-2004, 08:19
Nie mam własnych doświadczeń w tym względzie, ale akurat słyszałem dobre oceny o Kakadu. Ponoć godny polecenia był sklep przy Poniatowskiego i na rogu Swobodnej i Borowskiej. Ja osobiście zaopatruję się na Świebodzkim (co niedzielę od 9 do ok.14)

Stryjek
04-15-2004, 09:21
Kakadu są niezłe i dobrze zaopatrzone tylko drogie. Jeden jest w galerii a drugi na Hallera w Carefurze. Polecam również sklep na rogu Swobodnej i Stawowej. I oczywiście giełde na świebodzkim która jest najtańsza choć wybór bardziej wyszukanych gatunków ryb jest tam mały. Bardzo fajny sklep z miłą obsługą jest również na Jedności Narodowej.

Stryjek
04-15-2004, 09:25
I jeszcze jedno. Nawet te najlepsze sklepy maja problemy z rybkami i często zdarza się ze przenosza ze soba jakieś choroby (sam kilka takich kupiłem) których nie widać. Uważaj na to i stosuj kwarantannę conajmniej 2 tygodnie

Monika M.
04-15-2004, 14:24
Ja nie jestem z Wrocławia, ale czasem bywam no i oczywiście robię zakupy(głównie dla kota i świnki, ale na ryby tez zwracam uwagę) i uważam, że Kakdu w Carrefour jest bardzo dobrze zaopatrzone :)

guruking
03-31-2005, 21:33
czy we wroclawiu mozna nabyc krewetki? jesli tak to jakie i za ile no i gdzie :)

Pozdrawiam

futermelok
03-31-2005, 22:36
Sklep na ul. Poniatowskiego zajał sie sprowadzaniem krewetek (duża w tym moja zasługa) obecnie ma kilka gatunków ceny bardzo przystepne ok 7 zł . Gościu w miare z głową sie za to zabrał jeszcze wiele sie musi nauczyc i wiele w ekspozycji krewetek musi zrobic ale ogólną wiedze i checi ma. Czasem krewetki są tez na swobodnej ale tam już nieco gorzej i ceny wyższe.

pchlistosc
04-03-2005, 16:42
Jest ktoś, kto mógłby polecić naprawdę dobry sklep akwarystyczny?
"KAKADU" w Galerii ODPADA. Zależy mi przede wszystkim na dobrej wiedzy. Sklep, gdzie pracują ludzie, którzy znają się na tym co robią!

Pozdrawiam!

jestes malo precyzyjna napisz co generalnie chcesz kupic?

r-age
04-03-2005, 17:21
KAKADU a dokaldniej jego obsluga to jeden wielki smiech na sali...

Nie wierzycie to idzcie i zadajcie obslodze najprostrze pytanie a zobaczycnie jak sie bedzie mieszal.

ma14kuj
05-06-2005, 18:05
Po dzisiejszym dniu juz wiem ze moja noga nigdy nie postanie w tym sklepie. Z takim hamstwem jeszcze nigdy sie nei spotkalem. Poprosilem mame aby mi kupila rybie mieso dla moich rybci, i mama poszla powiedziala co chce Pan sprzedawca zaczal sie mieszac i wkoncu z lodowki wyjal ochotke i powiedzial ze to jest to czego mama szuka. Problem w tym ze mama sie nie zna na jedzonku wiec wziela to co sprzedwca podal. Moja rekacja na zakup byla bardzo szybka bo po 20 min juz rozmawialem z tym "inteligentym sprzedawca" zaczal wymyslac rozne dziwne rzeczy, jak sie pozniej okazalo nie maja w swojej ofercie rybiego mieska i Pan postanowil wcisnac to co ma. Bylem bardzo wsciekly wiec postanowilem udac sie do Borka gdzie siedzi kierownik (podobno jest kierowniekiem na Wroclaw) i co sie dowiedziaolem??? ze nie ma w tym nic zlego ze sprzedawca podal inny towar, ze nie uprzedzil o tym klienta Na koniec uszlyszlame pytanie czy chodzi mi o zwrort 4 zl i czy tylko po to przyjechalem.
Zanim cos kupicie w nich to sie dobrze zastanowcie, ja wiem jedno wole nie dac rybkom jesc przez 3 dni niz isc do nich cos kupic.
Pozdrawiam
mariusz

mariop3
05-12-2005, 16:32
Witam :wink: Mam pytanie takie: Czy na bielanach w którymś markecie jest jakiś sklep zoologiczny godny odwiedzenia :?: Pozdrawiam :wink:

pchlistosc
05-12-2005, 17:46
Witam :wink: Mam pytanie takie: Czy na bielanach w którymś markecie jest jakiś sklep zoologiczny godny odwiedzenia :?: Pozdrawiam :wink:

sklepy sa ale czy godne polecenia ???????????????????????
generalnie w marketach to zakupuj piwo a rybcie i sprzet w akwarystycznych.

monetka
05-12-2005, 17:53
A wie ktos :wink: gdzie we Wroclawiu mozna kupic weze akwarystyczne (potrzebuje kilka o roznej srednicy)??

jaca76
05-12-2005, 18:10
Polecam sklep na komandorskiej koło PKSu ,jeżeli masz jakies pytania pogadaj z właścicielem młody facet w okularach

pchlistosc
05-13-2005, 07:49
A wie ktos :wink: gdzie we Wroclawiu mozna kupic weze akwarystyczne (potrzebuje kilka o roznej srednicy)??

weze :roll: brrrnie pozjadaja twoich apisto????????

monetka
05-13-2005, 11:16
...weze :roll: brrrnie pozjadaja twoich apisto????????
Alez skad! Moje Apisto wcinaja anakondy zamiast neonek na kolacje. http://home.arcor.de/monetka/Smiles/72.gif

....sklep na komandorskiej koło PKSu....
A moge prosic o dokladniejsze namiary, numer domu, albo cos takiego, bo ja nie jestem z Wroclawia, tylko "moich ludzi" tam wysylam. http://aquagaleria.w.interia.pl/Smiles/1.gif

pchlistosc
05-14-2005, 09:21
....sklep na komandorskiej koło PKSu....
A moge prosic o dokladniejsze namiary, numer domu, albo cos takiego, bo ja nie jestem z Wroclawia, tylko "moich ludzi" tam wysylam. http://aquagaleria.w.interia.pl/Smiles/1.gif[/quote]

Ulica Sucha miedzy dworcem Glownym a PKS jest komis samochodowy dokladnie naprzeciw komisu.
"moich ludzi tam wysylam" nono :lol:

monetka
05-14-2005, 16:38
...Ulica Sucha miedzy dworcem Glownym a PKS jest komis samochodowy dokladnie naprzeciw komisu....
Dzieki Pchelko! http://home.arcor.de/monetka/Smiles/64.gif Teraz "moi ludzie" powinni trafic bez problemu! Zeby tylko duzo wezy mieli! http://aquagaleria.w.interia.pl/Smiles/1.gif

matek12
11-26-2005, 19:06
A zna ktos sklep we wroclawiu w ktorym moglbym kupic krewetki cristal red? Bylem ostatnio w sklepie na poniatowskiego, wchodze patrze na nazwy, a tu cristal red! po 5zl! No to od razu szukam, ale to co znalazlem to red cherry... I czy na gieldzie sa cristal redy?

Udar
11-26-2005, 19:55
A wie ktoś gdzie we Wrocławiu jest jakis sklepik gdzie sprzedają muszlowce ? Nie chodzi mi o kakadu w galeri bo tam sa multifasciatusy po 18 zł młodziutkie :? Zna może ktoś jakiś taki sklepie ? Albo hodowcę ?
Dzieki za pomoc... pozdro

NiTeK
12-10-2005, 14:00
Ja mam pytanie takie :) - czy na Świebodzkim dostanę krewetki Red Cherry? Bo tam jest najtaniej, nie chcę kupować w zoologu, proszę też o orientacyjne ceny... Z góry dzięki 8)

kamil 19
12-10-2005, 14:59
wczesniej mariop sie pytal o sklep na bielanach - owszem jest w tesco w galerii sklepow "ZOO BIELANY" sie nazywa, ja zakupuje tam rybki nigdy jeszcze sie niezawiodlem na zadnej i chorob nieprzywloklem ale ceny najnizsze nie sa :wink:

mehan
12-10-2005, 17:33
wczesniej mariop sie pytal o sklep na bielanach - owszem jest w tesco w galerii sklepow "ZOO BIELANY" sie nazywa, ja zakupuje tam rybki nigdy jeszcze sie niezawiodlem na zadnej i chorob nieprzywloklem ale ceny najnizsze nie sa :wink:

To miałeś bardzo dużo szczęścia.

Gort
12-10-2005, 23:30
No dobra ja też DŁUGO szukałem "Dobrego sklepu we wrocku" i powiem że łatwo nie było. Łatwiej napisać gdzie są złe niż gdzie są dobre:P
No więc jeśli chodzi o KAKADU to obsługe mają strasznie laicką. Poszedłem kiedyś zapytać się o świetlówke T5 to usłyszałem najpierw że coś takiego nieistnieje (hahahah :P ), a kiedy uświadomiłem pani z obsługi, że owszem istnieje i że nawet znalazłem taką u nich w sklepie to się bardzo zdziwiła i powiedziała "Codziennie się czegoś człowiek nowego uczy"!!! Ok rozumiem, ale uczyć to się mają prawo ludzie którzy dopiero co chcą wejść w świat akwarystyki a nie obsługa w sklepie specjalistycznym... Ogólnie odradzam chodzić tam z pytaniami. Ceny też raczej ZABÓJCZE i sprzedawcy na pytanie "Czy ten filtr będzie do 70zl?" odpowiadają: "Ok! będzie za stówkę." hmmm... Oceńcie sami...

Idąc dalej. wszystkie sklepy w hipermarketach które do tej pory odwiedziłem ( wszystkie na terenia wrocławia i w okolicach) mają obsługe miłą i totalnie niewykształconą w temacie. Chcecie coś kupić to weźcie z półki i kupcie albo pokarzcie obsłudze gdzie to leży bo i tak po nazwie nie znajdą...

Dobra dość negatywów, musi być jakiś pozytyw w poście:D

Na pochwałe zasługuje giełda zoologiczna w piątki na terenie transbudu działająca od 11 do 17chyba, bo jest duży wybór ceny przerażają ale pozytywnie ( kiedy zrobiłem zakup i doliczyłem koszt wejścia na giełdę 5zł, to po oglądnieciu oferty w kilku sklepach okazało się że zaoszczędziłem jakieś 20zl, a kupowałem tylko podstawowy sprzet typu siatka termometr odmulacz).
Kolejny pozytyw to giełda na świebodzkim! Robiłem akwa na zamówienie. Facet w sklepie powiedzaił 100zl! Na świebodzkim kupiłem za 40zl. Wybór spory ale rzadko trafia się sprzęt zagranicznych firm. Rybki trzeba dobrze wybierać i konkretne sztuki.

Ale się rozpisałem :D....

Wciąż szukam sklepu ze świetlówkami akwarystycznymi T5 i wciąż bez skutku:( Czy ktoś zna taki w którym kupię phillipsa master TL 5 840?? Cena do 40zł