PDA

Zobacz pełną wersję : pomysł na bombrownię

Maciek
04-13-2004, 11:15
Nie mam miejsca w okolicy akwarium na umieszczenie butelki 2 litrowej.
Może ktoś robi bimbrownię w inny sposób. Jakieś inne pojemniki (niższe).
Dzięki za wszystkie pomysły.

Michał J
04-13-2004, 11:46
Pewnie, ze mozesz zmniejszyc pojemniek. Ale musisz zmniejszyc ilosc sakladnikow, a co za tym idzie, bedziesz musial czesciej je wymieniac.

Hammer
04-13-2004, 13:10
Bimbrowni nie ma sensu zmniejszać bo to będzie jesczze gorzej działać
a tak wogól eona wcale nie musi stać koło akwa, węzyk możesz kupić dowolnej długości!! postaw sobie ją nawet na dachu domu, tylko wężyk kup odpowiednio długi......hehe

Maciek
04-15-2004, 10:13
Z umieszczeniem butelek gdzieś dalej już kombinowałem, ale nie da rady nie niszcząc mebli. Myślałem raczej o innym pojemniku niż 2l butelka. Może widzieliście w jakimś markecie plastikowy pojemnik, który ma 2l, ale jest niższy niż zwykła butelka.

Hammer
04-15-2004, 13:05
A nie może stać na jakims meblu, szfie, tylko przykryj to np. jakimś plakatem , nakryj kolorowym kartone, jeżeli juz tak bardzo zależy ci na estetyce........

monetka
04-15-2004, 18:02
Z umieszczeniem butelek gdzieś dalej już kombinowałem, ale nie da rady nie niszcząc mebli. Myślałem raczej o innym pojemniku niż 2l butelka. Może widzieliście w jakimś markecie plastikowy pojemnik, który ma 2l, ale jest niższy niż zwykła butelka.
Ja zrobilam w kanistrze po wodzie destylowanej, dwulitrowy kanisterek ma wysokosc 26 cm, a 5litrowy 28 cm, nie mierzylam flachy, ale wydaje mi sie, ze jest wyzsza. :wink:

Rav_Lublin
04-16-2004, 14:03
przeciez mozna dac dlugi wezyk, nie musi stac blisko akwa.