PDA

Zobacz pełną wersję : Filtr do 112 l - poradźcie. Pilne.

kasiek
04-13-2004, 11:06
Muszę pilnie kupić dobry filtr wewnętrzny do akwa 112 l. Nie mam pojęcia jaki. :?: Poradźcie pliz :)

Nie wiem co wybrać, bo tyle tego wszędzie, niestety musze liczyć się z kosztami (zmieszczę się w 200 zł? ), a na pomoc i fachową wiedzę sprzedawców nie ma co liczyć. Cała nadzieja w Was :)

Lord Paszka
04-13-2004, 11:14
Muszę pilnie kupić dobry filtr wewnętrzny do akwa 112 l. Nie mam pojęcia jaki. :?: Poradźcie pliz :)

Nie wiem co wybrać, bo tyle tego wszędzie, niestety musze liczyć się z kosztami (zmieszczę się w 200 zł? ), a na pomoc i fachową wiedzę sprzedawców nie ma co liczyć. Cała nadzieja w Was :)

Witam,

U mnie w 112l pracuje bezawaryjnie od ponad 2 lat Hydor Crystal DUO R05 II. Koszt zakupu wyniósł niecałe 120PLN. Od czasu zakupu filtra dodatkowo poniosłem koszty zakupu gąbki (10PLN). Filtr jest bardzo cichy i wydajny.

Jedyny problem to taki, że wlot wody do filtra jest od góry co może powodować szybkie się jego zapychanie. U mnie zasysał od góry wgłębkę. Rozwiązałem to poprzez dodanie dodatkowej małej gąbki na górze filtra.

Polecam ten filtr.

kasiek
04-13-2004, 11:50
dzięki za odpowiedź :)
A można go bez trudu dostać? jakoś wcześniej nie zetknęłam się z tą firmą, no ale ja jestem lajkonikiem wi dopiero się uczę.

A może jeszcze ktoć cosik podpowie ? :)

Lord Paszka
04-13-2004, 12:34
dzięki za odpowiedź :)
A można go bez trudu dostać? jakoś wcześniej nie zetknęłam się z tą firmą,

Nie powinieneś mieć problemu z dostaniem filtrów tej firmy. Są dość popularne.

wolfik
04-13-2004, 13:25
a ja polecam eheim aquaball 2010 lub 2012 - mam od niedawna i jak narazie oceniam go na 5+ :)koszt jakies 140 PLN za 2012 i cos okolo 100 za 2010
kupilem 2010 na www.akwasklep.pl za 105PLN

Klayman
04-13-2004, 15:03
U mnie od kilku ladnych lat pracuja AquaELe i nie mam z nimi zadnych problemow. Wada jest za pewne podawania powietrza na turbinke co dosc powaznie zmniejsza strumien wody lecz daje sie to dosc dobrze wyregulowac i nie ma z tym najmniejszego problemu. Do zalet nalezy dosc cicha praca. Jest dosc prosty w budowie i poki co jak dla mnie bezawaryjny.