PDA

Zobacz pełną wersję : Co zastanę po powrocie ?

zosia388
04-29-2005, 18:43
Wyjeżdżam na 10 dni, zostawiam moje akwa pod opieką pewnej pani, która niema zielonego pojęcia o akwarystyce... Uwzględniłam w notatkach punkty z pewnego tematu który był już poruszony. Napisałam więkrzość najczęściej występujących horub, niepokojące objawy itp.
Pocieszcie mnie że jak wrucę to przynajmniej nie zemdleję :roll: :roll: :roll:
Będzie dobrze... Prawda ?? :( :( :(

Mateusz
04-29-2005, 19:11
Witam,

Miej nadzieje ze nie bedzie ale :D
Ale 10 dni to jeszcze nie jest zle :)

Pozdrawiam Mateusz 8)

Los_Sandalos
04-29-2005, 19:44
Przez 10 dni nic się rybkom nie stanie, nie trzeba ich nawet karmić. Polecałbym podmienić ze 20% wody przed wyjazdem i nic nie kazać kobicie robić. Ewentualnie niech popatrzy czy coś nie padło itp. Jeśli chcesz koniecznie aby je dokarmiała to przyszykuj powiedzmy 8 porcji jakie ma dawać jednorazowo. Nie ma nic gorszego jak przekarmienia jeślibyś zostawiła kobiecie samej dozowanie. Musisz tylko wytłumaczyć, że tyle ile jest w 1 porcji na pewno wystarczy i rybki na pewno nie będą głodne.

zosia388
04-29-2005, 20:04
Podzieliłam wszystko na 10 porcji jedną raz dziennie ma dawać.
Najbardziej boję się o rybkę w szpitaliku...
Nieufam jej, ale niemam nikogo innego do pomocy...
Ma wszystko napisane i wydrukowane na kartkach, które porozwieszałam w 10 miejscach, podkreślone najważniejsze żeczy na czerwono itp.
MOŻE zauważy...
Jak miałam gołębie w dwuch gołębnikach, to tym w drugim gołębniku niedawała wody i jedzenia przez 2 tygodnie. Naszczęście miały gołębie otwarte, więdz leciały do drugiego gołębnika. I tak po powroci zastałam 4 nieżywe 2- tygodniowe posklęta :cry: :cry:

Dzięki za słowa otuchy :wink: :wink: :wink:
Pozdrawiam