Zobacz pełną wersję : krewetki cheryy i "otoski"????
paletka6
04-29-2005, 06:43
co myślicie o trzymaniu otosków w akwarium z krewetkami zauważyłem że otosek nie interesuje się krewetkami jak to będzie z młodymi krewetkami??? narazie mam tylko jednego otosa w akwarium ale chcem dokupić jeszcze z 5 zauważyłem że krewetki nie nadążają zjadać glonów :? a nawet niechcą jeść brunatnic :? za to otoski je chętnie wsuną
Dokładnie nie odpowiem bo sam się nad takim rozwiązaniem zastanawiałem. Ale wydaje mi się że raczej nic złego małym krewetkom nie powinno się stać.
Aktinidia
04-29-2005, 08:27
Duch trzymał Otosa w krewetkarium i nic się chyba nie dzialo. Sama nie mam doświadczeń z Otosami, bo nie mam brunatnic w krewetkowisku. Trzymam z krewetkami dwa wyrośniete (dorosłe) Cierniooczki i nie robią one najmniejszej krzywdy nawet młodziutkim krewetkom.
W moim krewetkowisku Otos bardzo zaprzyjaźnił się z Kreweciami
paletka6
04-29-2005, 15:03
przekonaliście mnie jutro kupuje 6 otosków powinno starczyć :)
daniel90
04-29-2005, 15:03
dobrze rozumiem: otoski, nawet te dorosłe nie interesują sę nawet ledwo wyklutymi krewetkami??
co do ledwo wyklutych krewetek to podchodzil bym do zagadnienia z lekkim sceptycyzmem. Pisałem juz posta ostrzegawczego o tym ze narybek platek wyjadał male krewetki. Wiec jesli ktos planuje rozmnazanie krewetek to i otosek moze tez sie zainteresowac maluszkiem. Osobiscie na otoskach nie znam sie ale lepiej dmuchac na zimne :)
co myślicie o trzymaniu otosków w akwarium z krewetkami zauważyłem że otosek nie interesuje się krewetkami jak to będzie z młodymi krewetkami??? narazie mam tylko jednego otosa w akwarium ale chcem dokupić jeszcze z 5 zauważyłem że krewetki nie nadążają zjadać glonów :? a nawet niechcą jeść brunatnic :? za to otoski je chętnie wsuną
To chyba wystarczy za odpowiedź :)
http://www.ghostaquascape.republika.pl/img/makro/m029.jpg
Aktinidia
04-30-2005, 11:08
Mam otosy już od jakiegoś czasu (nie w krewetkowisku, co prawda) i mam wrażenie, że te rybki ZUPEŁNIE nie interesują się innym pokarmem niż glony. Nigdy nie podpływają do pokamu, nawet do tabletek leżących na dnie. raznawet, podczas karmienia tubifeksm, jeden robaczek spadł otoskowi prosto na głowę i co? Nic! Otos go nawet nie zauważył! :D Watpię więc, by chciało im się polować na bardzo szybko "pryskające" kreweciątka. Ale każdy ma prawo dmuchać na zimne :wink:
Mam otosy już od jakiegoś czasu (nie w krewetkowisku, co prawda) i mam wrażenie, że te rybki ZUPEŁNIE nie interesują się innym pokarmem niż glony. Nigdy nie podpływają do pokamu, nawet do tabletek leżących na dnie. raznawet, podczas karmienia tubifeksm, jeden robaczek spadł otoskowi prosto na głowę i co? Nic! Otos go nawet nie zauważył! :D Watpię więc, by chciało im się polować na bardzo szybko "pryskające" kreweciątka. Ale każdy ma prawo dmuchać na zimne :wink:
Potwierdzam. Mój otosek-sierota także nie interesuje się pokarmem mięsnym. Tylko mu w głowie glony.
A mówiąc żartem - na zdjęciu Ducha: otosek tuż przed morderczym atakiem na młode krewetki :lol:
Ostatnio rozmawiałem z dziewczęciem rozmnażającym z powodzeniem krewetki karłowate w akwa z 20cm zbrojnikami. Skoro jej się to udaje to tym bardziej małe otoski nie powinny robić kuku kreweciom :D