Zobacz pełną wersję : [40l]-mini akwa z żyworódkami / nowe zdjęcia!!
Prezes_2009
04-27-2005, 19:32
W akwarium znajduje się trochę roślin, 3mieczyki, 2gupiki oraz 2 glonojady :wink:
Calkiem sympatyczne akwarium, a ten kot na nim to wogole bajer :lol: znam ludzi którym koty kłada sie na akwaria bo tam u góry mają ciepło od pokrywy z świetlówek :D
Akwarium całkiem miłe - jednak na głowę bije je kot :lol:
Dobrze byłoby zobaczyć kilka lepszych fotek.:wink:
Pozdrawiam
Mirek
Michał J
04-27-2005, 20:34
Akwarium takie średnie. Z takiego maleństwa można stworzyć niezłe cudo ;) Podaj więcej informacji na temat tego akwa. Oświetlenie filtracja i tym podobne :). Z tego co wiem to jednak nie nawozisz ;) Ale jakbyś pożądnie zadbał o akwa (nawożenie, oświetlenie, CO2 itd. , to byśmy się dogadali co do roślin ;) :D )
...tylko ta pokrywa dziwnie wygląda... :(
chesterek
04-28-2005, 06:33
fajne, fajne takie zielone :) Tylko rób zdjęcia bez pokrywy :). Aha i jeszcze jedno - na mieczyki to troche za małe - mozesz je zamienić np na platki.
Jak na 40 l baniak to dosyć ciekawa aranżacja oraz przemyslana obsada, powodzenia w hodowli oraz pielęgnacji kociaCzy masz zamiar wklejać to samo zdanie jeszcze sto tysięcy razy ?
Jak na 40 l baniak to dosyć ciekawa aranżacja oraz przemyslana obsada, powodzenia w hodowli oraz pielęgnacji kocia
Grzegorz to zdanie widze w entym twoim komentarzu w galerii, co ty jesteś kserokopiarka??? Wiesz ze takie coś nazywa się spamerstwem!! Nabijasz tylko posty..... :evil:
Zbiorniczek ładny, tylko obsada nienajszczęśliwsza... To zamały litraż dla 3 mieczyków - jak masz komu, to je oddaj a do zbiornika wpuść jeszcze parę gupików.
dominiksz
11-18-2005, 14:12
A ja się dołącze
Do ADMINISTRATORA FORUM
Czy nie można zlikwidować całej tej zabawy z ilością postów, ikonkami, rybkami.
Wchodząc na forum chcę się dowiedzieć coś ciekawego, merytorycznego a nie tylko patrzeć na odpowiedzi w stylu
- ja też się zgadam
- super
- tak dalej
- brawo
NIC TE POSTY NIE WNOSZĄ DO POZIOMU FORUM !!!!!!!!!
MOIM ZDANIEM BARK TYCH LICZNIKÓW ZLIKWIDUJE
"PUSTE" POSTY DLA PUNKTÓW.!!!!!!!!!!!!!!!!
DLA MNIE NIE MA ZUPEŁNIE ZNACZENIA CZY KTOŚ JEST TUTAJ OD NIEDAWNA, CZY KTOŚ JEST BYWALEC, AKWARYSTA, REKIN CZY NIE WIADOMO KTO JESZCZE
Piszę to z capsem bo naprawdę zależy mi na tym aby było to forum na poziomie bez szczeniackiej zabawy dla zdobycia kolorowej rybki pod nickiem.
ZNIEŚĆ PUNKTACJĘ i liczenie postów. KTO JEST ZA ?
Henio100
11-18-2005, 14:22
Albo przynajmniej zmienić galerie tak, zeby nie mozna w niej było odpowiedać, tylko oceniać bez zyskiwania punktów. Przecież głównie własnie na niej zdobywa się punkty tekstami typu:,, ładne akwa" albo,,mi tez sie podoba". Pozatym takim osoba powinno sie dawać ostrzeżenia i wreszcie bany.
POZDRAWIAM
Tomasz Zawół
11-18-2005, 14:47
Proszę nie zaśmiecać czyjegoś tematu. Jest do tego inny dział.
Co do Grzegorza to z jego 55 postów zostało mu teraz 23 :lol: Resztę wykasowałem. Tomi tobie tez należy się reprymenda. Dzięki twoim odpowiedziom podwoiłeś mi robotę.
Bardzo ciekawe małe akwarium, ktore daje duzo radości bo coś żywego jest w domu. Tylko chyba jest za dużo kantów :D
Pozdrawiam
fajne, zielona akwarium, mieczyki moze troszke zaduze na ten litraz :?
ale rybki napewno w takima akwarium maja sie swietnie...
mam jeszcze jedno pytanie, czym nawozisz i czy podajesz CO2
Zbiorniczek średni ale hodowanie w nim mieczyków to tragedia. "Glonojadów" w pewnym sensie tez. Dowiedz się jakie wymagania mają te gatunki :evil: .
Prezes_2009
11-19-2005, 22:33
Od 27Kwietnia jak robiłem tamto zdjęcie, w akwarium trochę się zmieniło z tych 3 mieczyków został tylko jeden(ma trochę ponad 3lata), glonojad dalej ten sam. Tylko z mieczykiem pływa stado gupików. Założyłem jeszcze jedno akwarium gdzie pływają same gupiki(20l).
Prezes_2009
12-04-2005, 20:32
Zdjęcia::
http://img411.imageshack.us/img411/9135/16gl.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/7435/24ir.jpg
http://img411.imageshack.us/img411/6705/31zt.jpg
http://img305.imageshack.us/img305/8104/dsc018945fx.png
Za jakiś czas planuje durze zmiany np.wymienić żwir na czarny(teraz mam biały z sera florente), więcej żywych roślin, zmienić oświetlenie, zainstalować co2 itp.
:D Pozdro
no to czekamy zapowiada siefajne akwa