PDA

Zobacz pełną wersję : jakie krewetki?

Dominique
04-26-2005, 13:01
Hej!

Co nieco czasem jest o krewetkach ale ogólnie nie wywnioskowałam które warto trzymać? Gość w sklepie polecał mi jakąś "filtrującą", nie znam nazwy, co wy na to?
Będę miała niebawem 126L (neonki, razbory i kiryski).

monty
04-26-2005, 13:42
filtrujące są fajne i bardzo pożyteczne. Jak nazwa wskazuje ich ulubionym zajęciem jest filtrowanie wody z różnych mikroorganizmów które łapią w specjalne siateczki. :D Niestety są dosyć drogie za swoje dałem 10 zł za sztuke :? pozatym trudno jest odchować jak sie wyklują młode bo wymagają one słonej wody. Jeśli zależy ci na rozmnażaniu krewetek to polecam ci tigery lub red chery. Jeśli niezależy ci na przychówku to dobre będą filtrujące lub szkliste.

Dominique
04-26-2005, 13:45
Thx monty
Czy one są stadne? Jedna wystarczy?
Co do ceny to mam juz chody w sklepie to raczej cena będzie "promocyjna" :)

monty
04-26-2005, 13:59
Jedna to zamało :x jak już to dwie lub trzy, napisz jak bardzo to promocyjna cena. :D Pozatym przez kilka dni po wpuszczeniu będą sie ukrywać więc daj do akwa jakiś korzeń. Jak sie oswoją to filtrują wode przez cały dzień szczególnie lubią rozkładać swoje siateczki w miejscach gdzie jest duży ruch wody, u mnie jest to wylot deszczownicy. :wink:

Dominique
04-26-2005, 14:12
Jaka dokładnie cena to napiszę jak sie juz dokładnie dowiem. Czy mają jakies specjalne wymagania co do jedzonka?
Korzeń już mam 1 z awka 40l go przeniosę i planuje dokupic jeszcze 1 większy.
Jeszcze raz thx
Poczytam jeszce sobie na http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html
:)