PDA

Zobacz pełną wersję : red cherry a pancerzyk

..::AKWARYSTA::..
04-24-2005, 08:00
Red cherry zrzuciłe pancerzyk w sobote, za ile odbuduje sie jej panceżyk i wyjdzie pochwalić sie nowym pancerzem?

NOVINA
04-24-2005, 10:07
Ona jak zrzuca stary pancerzyk to nowy juz jest tyle, ze musi "stwardniec" zeby jej rybki lub inne stworzenia w akwa krzywdy nie zrobily. U mnie chodza z nowym pancerzem od razu bo nic im w akwa nie grozi :arrow: sa same krewetki

04-24-2005, 10:32
u mnie tez jest w krewetkarium, a śladu po niej nie ma, znalazłem tylko pancerzyk

04-24-2005, 15:23
Zadałem to pytanie bo w przyszłym tygodniu zamierzam kupić nowe krewetki, i nie ma sensu dokonywać zakupu jeżeli zdechła to jedna- bo może okazać sie ze padnę wszystkie. :(
jaka inna przyczyna może byc że jej nie ma? Po jakim czasie utwardzi się jej panceżyk, bo możliwe ze się czegos obawia i czeka aż zbroja stwardnieje!!

Spinja
04-24-2005, 15:50
A co masz w akwa prócz tego jednego krewetoska?

Poza tym - warto byś podał inne dane - może woda nieodpowiednia czy coś, krewetka moze żyć, ale skoro obawiasz się (b. to ładnie z Twojej strony i rozsądnie) o życie nowonabywanych, to pomierz wodę i napisz tu co i jak w tym akwa się dzieje.

04-24-2005, 16:22
Nic nie ma poza tą krewetką (miała 3 przyjaciułki w ogólnym akwa ale żałobniczki je polubiły :( )
Parametry wody:
temp-22
ph-8
NH3-0,5
NO3-0,3
Twar. ogól.- 10
Wcześniej to znaczy do piątku i w sobote rano-wesoło pomykała po akwa, szukam jej w sobote wieczór a tu sama zbroja została. Może warto poczekać kilka dni, a może jednak rospocząć poszukiwania?

daniel_c1
04-24-2005, 16:43
Witam,

krewetka szybko odbudowuje pancerz.

djtommi
04-24-2005, 18:05
okolo 2-3 dni w dobrych oklicznosciach ;) tylko nie wjmuj jej bo jak go zje to bedzie zdrowsza.

Spinja
04-24-2005, 18:21
Nic nie ma poza tą krewetką
temp-22 ph-8 NH3 - 0,5 NO3 - 0,3 TWO - 10
Wcześniej to znaczy do piątku i w sobote rano-wesoło pomykała po akwa, szukam jej w sobote wieczór a tu sama zbroja została. Może warto poczekać kilka dni, a może jednak rozpocząć poszukiwania? Warto poczekać. Daj dziewczynie szansę, skoczyła pewnie na minikiure i jej trochę zeszło. ;)

Parametry masz ok, tylko zimno trochi. Co Ty tam tak ziębisz, na prądzie oszczędzasz czy co? Podnieś temp. powolutku do 24-25 st. Taką cherraski lubią najb. ^_^ Rozumiem, że to pH to nie z wyboru, tylko z musu, bo z kranu takie leci?

Krewetka miętka nie jest (no, chyba, że po wylince:D) i tak łatwo się nie da. IMHO, na czuja, to ona gdzieś tam jest. Skoro wylinkowała prawidłowo, to pewnie wszystko z nią dobrze. Zresztą sam mówisz, że nie miał jej kto zeżreć. Opisz akwa - dużo tam kryjówkek? Ja przez pierwsze 3-4 dni z 10 krewetek nie widziałam żadnej.

Dokup jej znajomków - to też dobrze wpłynie na jej samopoczucie.
Pozdrawiam, S.

04-24-2005, 20:49
okolo 2-3 dni w dobrych oklicznosciach ;) tylko nie wjmuj jej bo jak go zje to bedzie zdrowsza.
ja się na tym nie znam ale wydaje mi sie ze red cherry nie gustują we własnych pancerzach?

Misza24
04-24-2005, 22:27
tez mi sie wydaje ze krewetki karlowate raczej nie interesuja sie pancerzykiem w sferze pozywienia, przynajmniej w moim akwa nie zaobserwowalem aby karlowate wcinaly pancerzyki.
Zdecydowanie pancerzyki smakują krewetką szklistym :)

04-27-2005, 07:13
Minął już 3 dzień a jej dalej nie ma. Chyba nie ma si ejuz co łudzić że wyjdzie z ukrycia. Jak myślicie?