Zobacz pełną wersję : OtOski???
Czy mogę włożyć do akwa listek sałaty żeby otoski go sobie poobgryzały czy nie bardzo ,widzialem tak w jednym ze sklepów akwarystycznych.
dzieki za odp.Pozdrawia
Grzegorz Pietranek
04-22-2005, 22:08
Przez miesiąc poznałeś już chyba na tyle forum, żeby mieć świadomość, że pytania o pokarmy umieszcza się w dziale "Kuchania"..
Istnieje też tutaj coś takiego jak regulamin, a w nim punkt, że temat ma odpowiadać zawartości posta.. A temat "OtOski???" nie świadczy o tym, o co chcesz zapytać.. :? Czy tak trudno jest napisać "Sałata dla otosków?" :?
A co do sałaty.. W Akwarystycznej Książce Kucharskiej jest napisane o sałacie - można ją dać.. Czy akurat dla otosków? Nie wiem, ale możesz spróbować (skoro widziałeś takie rozwiązanie)..
Przez miesiąc poznałeś już chyba na tyle forum, żeby mieć świadomość, że pytania o pokarmy umieszcza się w dziale "Kuchania"..
Istnieje też tutaj coś takiego jak regulamin, a w nim punkt, że temat ma odpowiadać zawartości posta.. A temat "OtOski???" nie świadczy o tym, o co chcesz zapytać.. :? Czy tak trudno jest napisać "Sałata dla otosków?"
Czepiasz się.
Nigdy nie zrobiles tematu który nie zawierałby dokladnych informacji?
Nie wierze.
Grzegorz Pietranek
04-22-2005, 23:49
Czepiasz się.
Nigdy nie zrobiles tematu który nie zawierałby dokladnych informacji?
Nie wierze.1. Czy uważasz, że lepszy jest bałagan (anarchia) od najmniejszego porządku?
2. Czy wiesz, co stanowi źródła prawa w poszczególnych dziedzinach życia?
3. Czy wiesz, że na tym forum obowiązuje regulamin napisany przez administratora i moderatorów?
4. Czy, według Ciebie, prawo można omijać lub dzizłać wbrew niemu?
5. Czy ci, którzy łamią obowiązujące przepisy, zachowują się odpowiednio?
6. Czy Ci, którzy pilnują przestrzegania prawa, "czepiają się"?
7. Czy kogoś, kto łamie prawo należy bronić?
8. Czy kogoś, kto zwraca uwagę łamiącemu prawo, należy potępiać?
Więc po co Twój post?? :?
Gdybym miał przyczepić się do jednej rzeczy, pewnie bym tego nie zrobił.. Przyczepiłem się do trzech-czterech.. :?
A poza tym - przecież odpowiedziałem.. :?
Stary no tak czytam ten Twoją odpwiedz i sie uśmiałęm jak nie wiem co,oczywiscie chodzi mi o Grzegorza Pietranka ,ty to chyba prawnik jesteś a jak nie to minołeś sie z powołaniem.Pierwszy raz widze żeby ktoś o takie głupoty marudził .MOgę sie założyć że REGULAMINU tego forum 90% osób zarejestrowanych nie czytało ,a ty widze że nauczyłęś sie go na pamięć albo masz go na ścianie pokoju wydrukowany żeby tylko go nie złamać ,albo te4 Twoje punkty np.
"8 -Czy kogoś, kto zwraca uwagę łamiącemu prawo, należy potępiać? "
no te punkty to mnie dopiero rozbawiły ,stary skąd to wytrzasnołeś wogóle ,pewnie długo nad nimi myśłałeś opublikój je gdzieś mówie ci sukces murowany:D no ale dzieki za to ,że mnie rozśmieszyłeś :D a tak wogóle to powinieneś dostać ORDER WZOROWEGO FORUMOWICZA :lol: Jeszcze raz dzieki za niezłą dawke umoru.POzdrawiam
Grzegorz traktujesz błąd kolegi jakby normalnie zabił kogoś :roll:
Co do sałaty - moje otoski nie chcą.
Grzegorz Pietranek
04-23-2005, 21:16
<luki>, Flaś.. Takie to typowe.. Takie polskie.. Jeżeli przedstawiacie takie postępowanie na forum, to jak się zachowujecie w życiu??
Dlaczego ja tak reaguję?
Niedawno w autobusie, którym jechałem.. kobieta o mało nie pobiła kontrolera.. Ona bilet miała, nie miał zupełnie nieznany jej gość siedzący za nią..
<Luki>.. Jest takie powiedzenie "Śmieje się jak głupi do sera".. Ja mam nadzieję, że śmiejąc się nie byłeś jego zobrazowaniem i dało Ci to troszkę do myślenia.. Choć musiałeś nieźle się tarzać, skoro rzadko trafiałeś w odpowiedni klawisz.. :?
daniel90
04-23-2005, 21:45
co do otoska, to myślę, że skoro jest roślinożerny, to może się skucić, ale każda rybka woli inne "dania", więc może być problem, ale spróbuj z gotowaną machewką, kalafiorem etc. przepisy znajdziesz w tym dziale.
możecie kłócić się na privie ?? to jest temat o sałacie do otosków.
popieram Grzegorza, bo wiem, że np. jak chcesz się zapytać, że w akwarium z krewetkami źle chodzi filtr i masz na szybie osad i przez to krewetki są otępiałe (nie wiadomo: woda-filtracja, choroby, dział skorupiaków) i wstawiasz na ogólne, ale jak się pytasz o to czy otoski mogą sałatę jeść, to przesada. Grzegorz ma rację, jakby tak wszyscy postępowali, to nic nie można by było znaleźć na tym forum. poza tym uwaga była zwrócona grzecznie, bez Caps Looka, bez przezwisk.
O Stary ty to na serio jesteś ewenement fajne posty piszesz takie pełne powagi
"Takie to typowe.. Takie polskie.. Jeżeli przedstawiacie takie postępowanie na forum, to jak się zachowujecie w życiu?? "
Ale spoko dawka humoru nigdy nie zaszkodziła:)ale śmieszny jesteś hehe :D
1. <ciach>
Wiele juz forów widziałem, w kilku dość aktywnie biorę udział,ale to jest nadzwyczaj specyficzne :). Serio... Każdy nowy uczestnik który choćby trochę poszperał w "archiwalnych" dyskusjach boi się o każdy wyraz w swojej wypowiedzi... W 80% wątków zawsze pojawi się ktoś taki jak Ty, który nie ma chyba co robić wieczorami i w taki niemiły i czesto bardzo agresywny sposób "ustawia" innych... Dla wielu z Was chyba najlepiej by było jakby forum bylo po prostu zbiorem świetnie posegregowanych archiwalnych dyskusji, ktore moznaby usystematyzować, układać tematycznie i troszczyć się o nie...
A jak sama nazwa wskazuje "forum dyskusyjne" sluzy do dyskusji, i nawet po 10 latach istnienia i ogromnym faq zawsze moze pojawic sie nowy uzytkownik, ktory wniesie cos nowego. A skutki takiego "odstraszania" nowych uzytkowników juz chyba widać... Niektóre działy tego forum są delikatnie mówiąc w stanie agonalnym a chyba nie o to chodziło ludziom którzy to forum zakładali...
Nie chodzi mi o to zeby nie pilnować porządku oraz nie zwracać nowym uzytkownikom uwag - ale o sposób w jaki się to robi.
1. <ciach>
W 80% wątków zawsze pojawi się ktoś taki jak Ty, który nie ma chyba co robić wieczorami i w taki niemiły i czesto bardzo agresywny sposób "ustawia" innych...
Nie chodzi mi o to zeby nie pilnować porządku oraz nie zwracać nowym uzytkownikom uwag - ale o sposób w jaki się to robi.
Zwrócenie uwagi <luki>'emu przez Grzegorza było maksymalnie kulturalne... bez WRZESZCZENIA i wyzwisk. naprawde nie rozumiem o co ci chodzi kolego Amari. Fakty są takie, że gdyby nie kilku takich osobników jak Grzegorz to forum już od kilku miesięcy byłoby jednym wielkim śmietniskiem - w końcu demokrację mamy więc róbta co chceta! ale ta popularna zasada nie odnosi się do forum - tutaj obowiązuje regulamin i skoro nie chcesz go przestrzegać to znajdź sobie inne miejsce w necie gdzie możesz robić co chcesz (np. zacznij pisać bloga :) ) a już przestrzeganie punktu mówiącego o poprawnym tytułowaniu wątków nie wymaga chyba aż tak intensywnego myślenia?
z drugiej strony mam żal do moderatorów tego forum, dla których poprawność polityczna jest chyba życiowym motto :) nie zauważyłem jeszcze żeby którykolwiek moderator wsparł użytkowników przypominających innym o istnieniu regulaminu... użytkownik taki może liczyć co najwyżej na stek obelg i zarzuty dotyczące braku kultury osobistej (no bo to nie wypada zwracać innym uwagę publicznie! oh ah)
już dawno postulowałem o zniesienie kilku punktów nierespektowanego przez nikogo regulaminu...
(teraz dostanę burę od modów, że oni mają też swoje życue osobiste i brakuje im czasu na pierdoły :) )
pozdrawiam
żeby nie było zupełnie Out Topic - moje otoski żreją sałatkę!
Grzegorz Pietranek
04-26-2005, 00:21
[quote=Grzegorz Pietranek]
1. <ciach>
[...]
żeby nie było zupełnie Out Topic - moje otoski żreją sałatkę!
Nie chciałem prowadzić już publicznej dyskusji, poszło pw.. Cytat dotyczy mojej drugiej wypowiedzi, a ocena pierwszej.. Trochę to chaotyczne..
Ale Tym ostatnim zdaniem mnie Rob rozwaliłeś.. :lol:
Serio... Każdy nowy uczestnik który choćby trochę poszperał w "archiwalnych" dyskusjach boi się o każdy wyraz w swojej wypowiedzi... W 80% wątków zawsze pojawi się ktoś taki jak Ty, który nie ma chyba co robić wieczorami i w taki niemiły i czesto bardzo agresywny sposób "ustawia" innych...
Nie bojcie sie nowi i poczatkujacy :D Grzegorz nie nadazy was upominac
jak wszyscy zaczniecie pisac :D (bez urazy Grzegorz)
Pozdrawiam Mateusz 8)