Zobacz pełną wersję : jak prawidłowo karmić ryby??
Chciałbym was spytac: Co sądzicie o mrożonych robalach oraz jaki powinien byc prawidłowy udział pokarmów mrożonych, suchych i jeszcze innych w diecie ryb??
PS. ryby w moim zbiorniku (patrz niżej)
sztopan17
04-23-2005, 06:44
Ja rybki karmie suchym pokarmem 4-5 razy dziennie w małych porcjach.Do tego raz na 5-6 dni życam cwiartke kostki ochotki oczyszczonej lub żywą ochotke ale to raczeh tylko w zimie.
Ja rybki karmie codziennie mrożonką a do tego 2 razy suchym pokarmem w ciągu dnia...i chyba im to odpowiada
Wiesz ja mam pielęgnice i piękniczkowate.Co do tych pierwszych karmie je ochotką mrozoną i sercem wołowym a z suchych pokarmów to FLOWER HORN i HIKARI.Ogólnie 2 razy dzienne
Natomiast piekniczkowate karmie tylko suchym pokarmem ze względu na ich
życie bo kiedyś raz nakarmiłem je żywym i raz mrozonym i to się źle skończyło dla nich.Dokarmiam je 2 razy dziennie
Tyle razy ? ja karmie swoje raz dziennie
Tyle razy ? ja karmie swoje raz dziennie
wskazane jest karmienie ryb nawet do 5-6 razy dziennie ale w odpowiednich dawkach
Nie przesadzasz trochę z tym karmieniem?Początkujący akwaryści mogą to przeczytać i może się to źle skończyć dla ich ryb.Dorosłym rybom wystarczy karmienie raz dziennie,a narybek ok.2-3 razy dziennie.Pozdrawiam.
Sądząc po twoim nicku,to te ryby muszą być bardzo wyczerpane po tych akrobacjach miłosnych,dlatego tyle jedzą. :lol: :lol: :wink: .Pozdrawiam.
oj żebyś wiedziała :lol: :lol: :lol: