Zobacz pełną wersję : [300 l.] [ogólne]"Uroczysko"
Nieśmiało przedstawię moje "Uroczysko"
Obsada:
4 bocje wspaniałe
4 sejica + ok. 15 szt. narybku
3 mekka małe
3 skalary
4 gurami - 2 mozaikowe, 2 złote
4 kosiarki małe
6 kirysków - 2 panda, 2 albinos, 2 spiżowe
2 labeo albinos
1 ostronos
1 otosek
6 danio pręgowane
4 molinezje
2 glonojady syjamskie
5 zbrojników niebieskich (malutkich)
Oświetlenie 3 x 36 W
Filtr Fluwal 304
Akwa ładne ale chyba za duży bałagan w rybkach na coś trzeba się zdecydować
Akwa super tylko obsada taka jakaś źle dobrana
sopel.ks
04-21-2005, 19:45
Nieśmiało przedstawię moje "Uroczysko"
Nio czemu akurat nieśmiało :D .
Akwarium jest bardzo ładne i napewno warte pokazania innym.
Zresztą fotki :9: też są niezłe.
Ogólnie akwa jest ok :11:
Witam :wink: Akwa bardzo fajne, super roślinki i extra zdjęcia rybek. :D Tak trzymaj. :) mam do Ciebie prośbę, jak możesz to napisz mi na pw gdzie w Jeleniej kupujez rybki :?: Pozdrawiam :wink:
Mariop3 w Jelonce czasami kupuję w bocznej uliczce od kościoła Garnizonowego, tam niedawno zmienił się właściciel, ale też trzeba uważać bo zdaża mu się wdmuchiwać powietrze do worków z zakupionymi rybkami. Jednak najpewniejsze i najzdrowsze rybcie kupuję na hurtowni u Mariusza tel. 0602600656 (wyraził zgodę na podanie tel.)
Sopel nio fotki to muszą być ładne :1: wiesz coś o tym :D
A co do obsady to co np. proponowalibyście wymienić? Ciągle borykam się z doborem i upodobaniami rodzinki :?
Jacek Pawłowski
04-22-2005, 12:12
Witam
Jola miodzio akwa ,ładne fotki.
Widze,że coraz więcej nas tu się zbiera z Jelonki :D .
Moze kiedyś uda nam sie na wzór warszawiaków jakieś spotkanie zorganizować :idea:
Jacek,a akwa wreszcie powolutku się poprawia mam nadzieję, a tuż przed robieniem fotek wycięłam trochę roślinek, muszę poczekać aż podrosną i chyba kupić coś w kolorze, nie tylko zielone. Kiedyś szukałam z Jelonki akwarystów, ale jakoś się ukryli. Może rzeczywiście kiedyś się zorganizujemy... :)
Witam :wink: Wielkie dzięki za namiary na sklep :D a co do obsady to myślę ża, mogłabyś się pozbyć glonojadów sjamskich (chociaż jednego) mogą Ci atakować ryby, ponadto oddaj otoska jest stadny, a masz kosiarki, może pomyśl na kiryskami powiększ stadko ale tylko jednego gatunku co do reszty to najpierew sama musisz wybrać co hcesz oddać a co dodać. :?: ( trudna decyzja, wiem że dorybek się człowiek przywiązuje) :) Pozdrawiam :wink:
Dzięki mariop3, coś będę myśleć z rybciami, a otosków było więcej ale nie przetrwały mojego wyjazdu, może oddam glonojady syjamskie wogóle a dobiorę otoski i kirysy, zobaczę :)
Pozdrawiam
Witam :wink: Jak pozmieniasz coś w obsadzie to daj znać i może jakieś nowe fotki :D :?: Pozdrawiam :wink:
Witam :wink: Jolka byłem w zoologu za kościołem garniznowym który mi poleciłaś, jet extra, duży, a nawet bardzo duży wybór rybek, tanie krewetki i wogóle bardzo dobre zaopatrzenie. Dzięki, polecam wszystkim :11: Pozdrawiam :wink:
damian120
05-01-2005, 21:49
Akwa ładne ale musisz popracować nad obsadą zdecyduj sie na coś konkretnego a nie wszstkie rybki z "innej parafi".Ale akwa mi sie podoba
Pozdro :wink:
Krzysiek BB1
06-01-2005, 12:22
Spoko.
Akwa jest ładne troche mi zwirek nie odpowiada ale reszta jest ok od. 0/10 oceniam 9- POZDR.
Dzieki za opinie. nie było mnie cały miesiąc i niestety akwa podupadło mocno, jutro zaczynam pracę nad "reanimacją" :cry: Pozdrawiam Jolka
Bez urazy ale nad obsadą powinnas pomysleć przed wpuszczeniem ryb a nie wymieniac je jak martwy towar,w tak duzym akwarium mozna sie naprawde popisac sadzac duzo ciekawych roslin i bedzie ładnie.
Lordjabol
06-07-2005, 15:02
Ja generalnie za takimi akwa nie przepadam ale ostatnio dzieki takim fotkom coraz bardziej mi sie podobaja :wink:
Akwa b.fajne dla mnie bomba mimo wszystko ze obsada troche nie dobrana ale jakby kazde akwa takie samo mialo byc to troche nudno by bylo czasami warto poeksperymentowac!!!
Ja generalnie za takimi akwa nie przepadam ale ostatnio dzieki takim fotkom coraz bardziej mi sie podobaja :wink:
Akwa b.fajne dla mnie bomba mimo wszystko ze obsada troche nie dobrana ale jakby kazde akwa takie samo mialo byc to troche nudno by bylo czasami warto poeksperymentowac!!!tu nie chodzi o nude tu chodzi o to aby nasi podopieczni sie dobrze czuli kumasz? :evil:
piekne masz to akwarium naprawde ! i co Ty robisz ze masz tak ladna wode ? bo u mnie jest ciagle taka sobie ? niewiem juz co mam robic powoli trace cierpliwosc