PDA

Zobacz pełną wersję : [43l]Towarzyskie

chesterek
04-18-2005, 16:53
Akwarium ma około miesiąc. Początkowo miał być to zbiornik roślinny, ale ze względu na wymiary zdecydowałem się na takie "zwykłe" kolorowe akwa.

Wymiary:
60/23/32h 43l
Oświetlenie
18W Osram LUMILUX 840
Filtracja
Fluval 2+
Podłoże
żwir kwarcowy wymieszany z bazaltem, Aqua Gruntem i Floranem
Nawożenie:
PGC, PGFerro+, Tetra CO2 Optimat
Flora:
Echinodorus Ozelot
Echinodorus tenellus
Ceratophyllum demersum
Valisneria spiralis
Hygrophila salicypholia
Anubias nana
Fauna:
4x Poecilia sphenops
4x Xiphophorus maculatus
7x Poecilia reticulata
5x Corydoras panda
3x Otocinclus sp.

W rzeczywistości tło jest ciemniejsze, a akwa jest "cieplejsze". Zdjęcia były robione z lampą błyskową gdyż inaczej wychodziły za ciemne.

Jip
04-18-2005, 17:40
jakoś pusto, wiecej roślinek w głębi=] a te tło to jakis brystol czy jak? wygląda jak kartka papieru. =] tyle dodam od siebie=p

pozdrawiam

kamila
04-18-2005, 18:59
Mnie się podoba, jest takie ciepłe i spokojne. A tło pewnie nie tyle wygląda jak kartka papieru, ile nią jest :wink: . Ale co to przeszkadza? :roll:

chesterek
04-18-2005, 20:23
Hehe tło to rzeczywiście niebieski bristol, ale tak jak pisałem w rzeczywistości jest ciemniejszy zresztą za jakiś czas zmieniam go na tło strukturalne. Co do roślinek to poczekam aż się trochę rozrosną i powinno być lepiej.

Tomi
09-22-2005, 11:22
Tło czarne. W sumie tylko do sterylnych japończyków pasuje niebieskie.

dori
09-22-2005, 15:49
całkiem fajne

Nevada
09-22-2005, 16:31
całkiem fajne

weź nie spamuj, przecież to moje zajęcie!

a tak w ogóle - tło bym wymieniła na czarne, żwirek na bardziej drobnoziarnisty, więcej roślinek i jeszcze więcej roślinek... a obramówkę zdjęcia przemalowałabym na czarno. jak na razie przypomina mi to akwarium pewnej znajomej ośmiolatki, czyli barwny chaos... a tak poza tym to rybki mogą za jakiś czas się baaardzo rozmnożyć... dysponujesz może fotkami rybci z bliska? bardzo mnie ciekawi, jak wygladają z bliska!

chesterek
09-23-2005, 16:00
Hehe widze, że odkopaliście znów ten godny pożałowania wątek:). Akwarium już dawno nie istnieje, teraz jest krewetkarium (niedługo fotki). Patrząc na akwa dziś trochę się go wstydzę :). Ryby faktycznie się rozmnożyły ale nie tak znowu bardzo. Mam jeszcze gdzieś kilka fotek z bliska, ale nie bedę zaśmiecał serwera, bo to już wszystko nieaktualne.

Nevada
09-24-2005, 12:27
nie wiem, kto odkopał, ale prawdę mówiąc można by zacząc kasować strarsze wątki - było ponoćgdziesnapisane, że który wątek jest martwyod miesiąca, ten jest automatycznie kasowany.

chesterek
09-24-2005, 13:13
Ja jestem za :) Jeśli chodzi o ten temat to można go usunąć.