PDA

Zobacz pełną wersję : Muzyka i trofcie

jigy_PL
04-17-2005, 12:50
Wiecie moze ,czy glosna muzyka przeszkadza trofeusom ,czy wplywa jakos na ich zachowanie itd ??

Jip
04-17-2005, 12:54
dobre pytanie :D czekam na odpowiedź :)

BeRsErK
04-17-2005, 20:59
:D:D No tak - u mnie nie było problemów - ale to może wina silnego charakteru moich Duboisi ;)
Ale ja nie mam 3000w głośników a jedynie 150 i to w drugim kącie pokoju 8)

Bardziej je płoszy ruch...więc Panowie bez pogosa przed akwarium.

MariooT
04-18-2005, 15:32
Musisz pamiętać ze dźwięk lepiej sie rozchodzi w wodzie niż powietrzu. Mozesz to łatwo sprawdzić podczas kąpieli stuknij w wanne. A później zanurz głowę pod wode (z uszami :wink: ) i ponownie stuknij w wanne zobaczysz jaka jest różnica :?: i wówczas sam wyciągnij wnioski jak sie czują Twoje trofcie

jigy_PL
04-18-2005, 18:13
... wówczas sam wyciągnij wnioski jak sie czują Twoje trofcie .Jak by sie dluzej nad tym zastanowic ,to zalezy ,czy odpowiada im muzyka ktorej slucham :P

Luki17
04-26-2005, 18:30
Na moje trofcie muza miała istotne znaczenie.Otóż jak słuchałem głośno muzyki moje trofcie były bardzo płochliwe i chowały się między kamieniami. Teraz nie słucham głośno muzyki i jest ok.Pozdrawiam melomanów:-)

MariooT
04-26-2005, 19:17
... wówczas sam wyciągnij wnioski jak sie czują Twoje trofcie .Jak by sie dluzej nad tym zastanowic ,to zalezy ,czy odpowiada im muzyka ktorej slucham :P

Jak słuchasz techno rocka popu metalu lub innej to wątpie zeby im do gustu przyapła. Ponoć muzyka poważna dobrze wpływa na kwiaty to może i na trofcie :lol: To jak w tej reklamie "szefie przy tej muzyce to jajko można znieść" a szef na to :"i o to chodzi" w końcu to była ferma kur