Zobacz pełną wersję : Muzyka i trofcie
Wiecie moze ,czy glosna muzyka przeszkadza trofeusom ,czy wplywa jakos na ich zachowanie itd ??
dobre pytanie :D czekam na odpowiedź :)
:D:D No tak - u mnie nie było problemów - ale to może wina silnego charakteru moich Duboisi ;)
Ale ja nie mam 3000w głośników a jedynie 150 i to w drugim kącie pokoju 8)
Bardziej je płoszy ruch...więc Panowie bez pogosa przed akwarium.
Musisz pamiętać ze dźwięk lepiej sie rozchodzi w wodzie niż powietrzu. Mozesz to łatwo sprawdzić podczas kąpieli stuknij w wanne. A później zanurz głowę pod wode (z uszami :wink: ) i ponownie stuknij w wanne zobaczysz jaka jest różnica :?: i wówczas sam wyciągnij wnioski jak sie czują Twoje trofcie
... wówczas sam wyciągnij wnioski jak sie czują Twoje trofcie .Jak by sie dluzej nad tym zastanowic ,to zalezy ,czy odpowiada im muzyka ktorej slucham :P
Na moje trofcie muza miała istotne znaczenie.Otóż jak słuchałem głośno muzyki moje trofcie były bardzo płochliwe i chowały się między kamieniami. Teraz nie słucham głośno muzyki i jest ok.Pozdrawiam melomanów:-)
... wówczas sam wyciągnij wnioski jak sie czują Twoje trofcie .Jak by sie dluzej nad tym zastanowic ,to zalezy ,czy odpowiada im muzyka ktorej slucham :P
Jak słuchasz techno rocka popu metalu lub innej to wątpie zeby im do gustu przyapła. Ponoć muzyka poważna dobrze wpływa na kwiaty to może i na trofcie :lol: To jak w tej reklamie "szefie przy tej muzyce to jajko można znieść" a szef na to :"i o to chodzi" w końcu to była ferma kur