Zobacz pełną wersję : [112l][ogólne] Nowa fota 19.06 (str.2)
Witam,
oto moje akwa
112 litrów
Filtr Fluval 204
Pokrywa Aquael przerobiona 2x Leuci daylight 18w + 1xPhillips Aquarelle 18w
CO2 z Bimbrowni
Nawożenie Tetra Plantamin
Obsada:
Para Barwniaków Czerwonobrzuchych + 3 młode
15 Otosków
3 młode Kosiarki
12 Neonów czerwonych
Roślin mi sie nie chce wymieniać ;) Jak coś to pytajcie ;)
Szukam jakiegoś pomysłu co wsadzić między Ludwigię, a Gloskę (tam gdzie jest taka plaża;) )
p.s. to moje pierwsze akwa, więc nie bijcie :P
Bardzo ładne akwa :D
Pozdrawiam Krasa
wow :D Ale piekne akwarium, pozazdroscic... :wink:
U ciebie w przeciwień twie do większości z nas pierwsze akwarium przypomina "akwarium".
bardzo ładne pozdrawiam oby tak dalej :wink:
U ciebie w przeciwień twie do większości z nas pierwsze akwarium przypomina "akwarium".
bardzo ładne pozdrawiam oby tak dalej :wink:
W dużej mierze dzięki temu forum przypomina "akwarium" - dziękuję wszystkim !!! :)
veronika_van_halen
04-17-2005, 11:40
łdniutkie rybki :D wogóle bardzo fajne akwa :)
Bardzo mi się podoba. Fajnie wyglądają cętkowane młode. :D
No prosze, pierwsze akwarium i tak ładnie sie prezentuje :)
Bardzo ładne akwarium. Fajnie zarośnięte, jak dlamnie to zamało rybek.
Witam,
Szukam jakiegoś pomysłu co wsadzić między Ludwigię, a Gloskę (tam gdzie jest taka plaża;) )
p.s. to moje pierwsze akwa, więc nie bijcie :P
Nic nie wkładaj!!! :wink: Ta "plaża" daje właśnie fajny klimacik i miejsce do "wypływania". Akwarium bardzo mi się podoba. Co do obsady się nie wypowiadam - to nie moja "działka".
Bardzo ładne akwarium. Fajnie zarośnięte, jak dlamnie to zamało rybek.
jest ich teraz jakies 40 w akwarium :>
Proszę ogół o jakąś krytykę, co byście tu poprawili ??
damian120
04-27-2005, 16:12
Ja bym schował ten dyfuzor za nurzaniec bo tak na widoku to trohe nieładnie wygląda.ALe akwa ładne.Jak na pierwsze to można by nawet powiedziec ze cudowne(moje pierwsze akwa to była kula z 2 gupikami.... :roll: )Pozdro
jest super nic nie zmieniaj barwiaki i tak wszytko przegonia wiec tylko bedziesz stresowac rybki
co to za podloze ??
Ja bym schował ten dyfuzor za nurzaniec bo tak na widoku to trohe nieładnie wygląda.ALe akwa ładne.Jak na pierwsze to można by nawet powiedziec ze cudowne(moje pierwsze akwa to była kula z 2 gupikami.... :roll: )Pozdro
czekam az nurzaniec sie trochę rozmnozy ;) Dołożyłem jeszcze Nurzańca spiralnego - niedługo nowe fotki :)
jest super nic nie zmieniaj barwiaki i tak wszytko przegonia wiec tylko bedziesz stresowac rybki
co to za podloze ??
Podłoże to Floran zmieszany, z tyłu akwa, ze żwirkiem w podobnej barwie. Biorąc pod uwagę, że jestem początkujący to mi w tym Floranie superowo wszystko rośnie :) wada=cena
Suchy wisisz mi za nową klawiature i za dentyste i czas ktury musiałem poświecic na zbieranie zębów z podłogi jak zobaczyłem jak u ciebie roslinki wyglądają :D .
Świetne masz akwa ;]
pedro1975
05-03-2005, 23:04
Jak dla mnie to kolejne akwa zrobione w bardzo ładnym stylu. Sam kiedyś hodowałem barwniaki i coraz częściej wracam do tego myślami.
Życzę powodzenia i dużo młodych
radze szukac jakiegos sklepu gdzie bedziesz je oddawal ja z tego wzgledu zrezygnowalem z barwniaczkow drugim powodem byly krewetki za drogie zabawki zeby ryzykowac razem z barwniakami
No no, Suchy, nie zawiodłes mnie!! Tak trzymaj! :11: :11:
nowy fotix
może ktoś wie jaki to gatunek ? :)
mrbombelek
05-31-2005, 05:24
Bardzo ładne akwa, barwniaczki tez super wyszly na zdjęciu a miedzu roślinki wstaw korzonek.
Bardzo ładne akwa, barwniaczki tez super wyszly na zdjęciu a miedzu roślinki wstaw korzonek.
To foto akwarium już jest nieaktualne - niedługo dam nowe zdjęcie. Korzenia tam nie wstawie, bo ryby muszą gdzieś pływać - nie ? ;)
fotka sprzed jakiegos czasu - niedlugo nowa :) Prosze o komentarz :)
Tetrazon
06-19-2005, 23:20
Extra :D Pełnia kolorów z lekko mrocznym klimatem. to jest to :11:
Teraz jak usunołeś ten plastik z pola widzenia mam tylko jedną uwage.
Na takie zdolności potrzeba większego akwarium czego Ci życze.
Tjereszkowa
06-20-2005, 09:36
Bardzo ładne, chociaż mi podobała się bardziej poprzednia wersja- dawała większą głębie.
Pozdrawiam
moonisia
06-20-2005, 14:49
no piękne, tak trzymaj :)
andrzej adam
06-20-2005, 17:36
z jednej strony piękne zdrowe rośliny, zbiornik generalnie estetyczny...ale ja mam wrażenie przypadkowości i pierwszolistopadowe wiązanki przed oczyma...
"..." ale ja mam wrażenie przypadkowości i pierwszolistopadowe wiązanki przed oczyma...
Bardzo dobre wrażenie :lol: Masz może jakąś sugestię, którą mógłbym się posłużyć ?? :)
matyjasz
06-20-2005, 18:58
Fajne akwa. Jak ci rosną rosliny przy takim oświetleniu ?(nie chodzi mi tu o anubiasy i mech :D) I co to za gatunek na środku z tyłu podobna do ludwigii repens ?
Damianek
06-20-2005, 22:19
Bardzo ladne akwarium.Jakim aparatem byly robione zdjecia?
Fajne akwa. Jak ci rosną rosliny przy takim oświetleniu ?(nie chodzi mi tu o anubiasy i mech :D) I co to za gatunek na środku z tyłu podobna do ludwigii repens ?
Rosną dosyć ładnie - akwa ma kilka miesięcy, a już troche zarosło i jest po kilku wycinkach. Moja duma to Eustralis stellata, który ma duże wymagania świetlne i jest u mnie piękny różowiutki na górze (takie palemki na środku) :) Na środku z tyłu Ludwigia repens :)
Bardzo ladne akwarium.Jakim aparatem byly robione zdjecia?
Olympus C-4000 - doskonały zabytek z super opcjami ręcznymi. Można kupic za około 1000 zeta - polecam :)
Ekstra... podoba mi się... ładne roślinki gratulacje, tylko pozazdrościć
Niemam pytań, niemam uwag, siedzę i podziwiam...