Zobacz pełną wersję : [96l][0gólne]
Witam wszystkich po raz pierwszy na forum !!!
Chciałbym poddać waszej krytyce moje akwarium.
Jest to akwarium ogólne w którym jest następująca obsada :
-8 Neonów Innesa
-8 Neonów Czarnych
-5 Mieczyków
-2 Kiryski Pstre
-2 Kiryśniki
-1 Zbrojnik (nie wiem jaki)
-3 Kosiarki
Osprzęt :
Oświetlenie:2x18W Philips Aquarelle i Narva Oceanic Colour + 2x11W kompakty na bokach.
Filtracja: Eheim 2211(biologiczny),Kaskada Aqua Szut(mechaniczny).
Nawożenie: Bimbrownia CO2 + Sera Florena przy cotygodniowych podmianach wody(10l).
Grzałka Weipro 100W .
Temperatura 25-26*C
PH 7,2
Marcinus
04-15-2005, 20:06
szkoda,że nie ma zdjęć :wink:
veronika_van_halen
04-15-2005, 20:08
eee, a gdzie zdjęcie?? :lol: to dział galeria, jak chcesz tylko spytać o obsade to daj na ogólne.
co do rybek, to masz za mało kirysków, dokup jeszcze ze 2-3
akwa jet bardzo ładne, tylko zmień troche obsade, kup jeszcze 2 kiryski i zdecyduj sięna jeden rodzaj neonów, albo dodaj z kazdego rodzaju po 2 neonki
veronika_van_halen
04-16-2005, 07:44
noo, odrazu lepiej :P
akwa jest bardzo ładne :11:
ŁAdne akwa wiem znam ten problem ze zdjeciamy ze niekotrzy nie widza zdejc a inni widza tez mialem taki problem ale co do akwa ladnie sie prezentuje ale ja wywalil mieczyki dokupil Kiryskow i Neonkek a mozesz kupic np. neony niebieskie x 8 i bedzie dobrze PZDR
mrbombelek
04-16-2005, 12:03
Akwa naprawde bardzp ładne. Super sprawa
Tomasz Zawół
04-16-2005, 12:06
Bardzo ładny baniaczek. Tylko musisz coś zrobić z prawą stroną bo tam jest strasznie pusto.
Akwarium bardzo ładne...tylko dlaczegho jest tu zdjecie mojego zbrojniczka?? hę?? Forum nam sie rozjezdza czy co??
No no no akwarium jest naprawdę ładne! Tak 3 maj!!!
Pozdrawiam
akwarium bardzo ladne, co do obsady to wszystko wyjasnili poprzednicy, wedlyg mnie troszke nie pasyje ten zwir, ale przeciesz nie bedziesz roztrzasac calego akwarium zeby go zmienic :wink:
pozdrawaim, Łukasz
fajne akwa, ale lekki bałagan masz:P troszke zaciasno mają roślinki. Pousuwaj ich troche
damian120
12-21-2005, 15:43
Akwa wporzo tylko daj fotke całego!
Co do tego zbrojnika to moim zdaniem to "zwyczajny"zbrojnik niebieski,
ale niech sie inni wypowiedzą.
Akwa bardzo mi sie podoba
tak trzymaj;
www.akwaria.fora.pl
Ten zbrojnik którego nazwy nie znasz to gibiceps rośnie 50cm
Bardzo ładne akwa. Przydała by się jeszcze fotka całości.
Co do zbrojnika to z pewnością nie jest to gibiceps :!: To najzwyklejszy zbrojnik niebieski. I nie wiem czy wiesz ale na moje oko te kosiarki to są tak zwane "fałszywe" :P
No spoko akwa,podoba mi sie :11:
Ten zbrojnik którego nazwy nie znasz to gibiceps rośnie 50cm
Ten zbrojnik który jest na fotce to MOJ zbrojnik z MOJEGO akarium!I to na pewno zbrojniczek niebieski:P Juz pisalam,ze sie forum rozjezdza...moze ktos by cos z tym zrobil?hę?Bo ten biedal juz dosc dawno zdechl... :? :cry: