PDA

Zobacz pełną wersję : kolcobrzuszki i krewetki

TooOld
04-15-2005, 06:15
No nie wiem czy uwierzycie ale małe, karłowe słodkowodne kolcobrzuszki z rodzaju Carinotetraodon wcale sie nie interesuja krewetkami , tak że te rozmnażają się przy nich spokojnie. NAtomiast być ślimakiem w tym akwarium jet to prawdziwe wyzwanie.

Jackie
04-15-2005, 10:38
No nie wiem czy uwierzycie ale małe, karłowe słodkowodne kolcobrzuszki z rodzaju Carinotetraodon wcale sie nie interesuja krewetkami , tak że te rozmnażają się przy nich spokojnie.

Uwierzę.
Ten temat był poruszany na www.petshrimp.com (o kolcobrzuszku mówiono "dwarf puffer" - nie dopytywałam jaki konkretnie gatunek). Wówczas nie bardzo wierzyłam, szczerze mówiąc sądziłam że to raczej przypadek w jednym lub w dwóch akwariach. Tym bardziej że o tej kombinacji w akwarium, z tego pamiętam, wypowiadali się przypadkowi ludzie, a nie stali uczestnicy forum. Ale skoro się sprawdza i u Ciebie to widać jest możliwe :)

NAtomiast być ślimakiem w tym akwarium jet to prawdziwe wyzwanie.

W to też uwierzę, LOL :D

Unnamed
04-15-2005, 18:37
To brygada na plagi w akwarium roślinnym dobrana (bo np bocje odpadają przy krewetkach...) :) A tak wogóle to bardzo ciekawa informacja.

Fangetti
07-21-2005, 10:25
słodkowodne kolcobrzuszki z rodzaju Carinotetraodon

ja poproszę o dokładna nazwę tych kolcobrzuszków:-) i czy można je kupić normalnie w sklepie?

TooOld
07-21-2005, 18:28
słodkowodne kolcobrzuszki z rodzaju Carinotetraodon

ja poproszę o dokładna nazwę tych kolcobrzuszków:-) i czy można je kupić normalnie w sklepie?

Carinotetraodon travancoricus

kupowałem ,normalnie w sklepie, acz rzadko sa spotykane

Fangetti
07-22-2005, 08:18
dzięki:-) w sobotę wyrusze na poszukiwanie kolcobrzuszka;-)

piotr_borkowski
07-22-2005, 14:41
Tez jestem zainteresowany kolcobrzuchem, jezeli ktos by zauwazyl w sklepie to prosze o sygnal.

Pozdrawiam
Piotr Borkowski

Fangetti
01-02-2006, 13:31
Niestety, nigdzie nie ma tego kolcobrzuszka karłowatego :(