Zobacz pełną wersję : [25L] Miejsce dla bojownika
Dolphineq
04-10-2005, 21:50
Witam.
Chciałbym wam zaprezentować mój mały, skromny 25L baniak. Co do obsady to najprawdopodobniej zasiedli go bojownik, a na dzień dzisiejszy pływają w nim lokatorzy 60L akwarium, które jest w trakcie remontu. Co do roślin, to nie jestem w stanie określić ich nazwy, ale nic nadzwyczajnego tam nie ma. Oświetlenie to żarówka energooszczędna 11W + Nawożenie CO2 w areozolu, Dodatkowo nawożę Sera Florena, Tropical Ferro Aktiv. Rośliny całkiem szybko mi rosną, z czego jestem bardzo zadowolony. Poniżej umieszczam zdjęcie akwarium.
http://img194.echo.cx/img194/4305/akwarium6pb.jpg (http://www.imageshack.us)
Pozdrawiam. ;)
Woooow...bomba. Ja bym nie wpuszczal tam bojka tylko trzymal stadko neonow. Akwa ma super kliamat ...takie dzikie. Nic nie zmieniaj. :D
Mi też się ztrasznie podoba :D Może zamiast bojownika stadko jakiś małych bystrzyków albo drobnoustków. :wink:
Dolphineq
04-11-2005, 10:14
Szczerze mówiąc nie zależy mi na rybach stadnych, wolałbym ryby które łączą się w pary. Ostatecznie zawsze mogę krewetkarium zrobić. ;)
Pozdrawiam.
Jesli nie zalezy Ci na rybach stadnych to moze parke jakis malych pielegniczek ?
Dolphineq
04-11-2005, 12:53
NOVINA : Może to jest dobry pomysł. Tylko, że z tego co słyszałem to pielęgniczki źle się będą czuły w takim małym zbiorniku. Jak coś to zdecydowalbym się na Pielęgniczki Ramireza, ale poczekam i zobaczę co na to inni powiedza. ;)
Widze że te akwarium masz dobrze sarośnięte.Ja bym wpuścił bojownika a do niego ze trzy samiczki.Ale to już od ciebie zalerzy. :idea: :!: :arrow:
damian120
04-11-2005, 13:54
Według mnie zbiornik jest zdecydowanie za mały na ramirezki.Lepiej jakieś kąsacze lub bojki.
ALE akwa super użadzone
Pozdro
25 litrów to zdecydowanie za mało na pielęgnczki. Gdyby to było chociaż 40 litrów, to parka ramirezek lub borelek byłaby w miarę dobra.
Jak nie stadne, to bojowniki rzeczywiście są najlepszym pomysłem. Albo może jakieś proporczykowce albo prętniki.
chesterek
04-11-2005, 19:45
Hmm, a może małe stadko neonów + parka prętników??
Dolphineq
04-11-2005, 20:14
Chyba jednak zdecyduję się na bojownika. Mimo, że jest nie doceniany przez wielu akwarystów, jest naprawdę śliczny.
Pozdrawiam. ;)
Dolphineq ja na twoim miejcu też bym tak zrobił.Mam akwarium 25 litrów(gupiki) ale planuje bojownika jeszcze nie wiem czy to wypali. A a ile tajeż samiczek?
Dolphineq
04-12-2005, 21:41
Tedi : Myślę że 1 samiec + 2 samice będzie w sam raz. ;)
neonki powinny byc w stadzie min. 10 osobników no i one mogą poogryzac bojownika...
Ja bym radził 1 her bojownik 2 bojowniczki 2-3 kiryski
akwarium świetne.
ps. ale z was archeolodzy - ten temat był załozony ponad rok temu :lol: więc zapewne to akwarium doczekało sie mieszkańców :lol:
ZOO-SKLEP.PL
04-17-2006, 11:26
Co nie zmienia faktu, że akwarium jest fajnie zrobione i przyciąga uwagę :-)
Ja bym zrobił tam jednogatunkowe dla pielęgniczek.
Grzegorz Pietranek
04-17-2006, 13:40
Co nie zmienia faktu, że akwarium jest fajnie zrobione i przyciąga uwagę :-)
Ja bym zrobił tam jednogatunkowe dla pielęgniczek.W 25 litrach?
Sklepowcy.. :?