Zobacz pełną wersję : [160l][ogólne] nowe fotki
Witam! W zwiazku z tym, że mineło troche czasu od startu zbiornikapostanowiłem wrzucić aktualne fotki. Oceniajcie i zachwalajcie :lol: :wink:
przepraszam za jakość zdjęć ale nie potrafie tak skompresowć żeby byłe ładne
skalar123
04-10-2005, 20:06
Fajne akwa. Tylko czegoś tam brakuje, ale nie wiem czego... :?
veronika_van_halen
04-10-2005, 20:17
brakuje jakiegoś innego koloru niż zielony, jakiegoś punktu przyciągającego wzrok. To może być np ładny korzeń, czerwona roślina itp.
podaj obsade i wielkość akwa.
podoba mi sie to akwarium :D
Witam,
Akwarium bardz fajne :11: Gratuluje :D
Napisz obsade, oswietlenie, jak nawozisz itp.
Pozdrawiam Mateusz 8)
veronika_van_halen napisała:
brakuje jakiegoś innego koloru niż zielony, jakiegoś punktu przyciągającego wzrok. To może być np ładny korzeń, czerwona roślina itp.
czerwona roślinka jest i to dużo Ludwigia repens to ta za Heterantherą tylko na zdjęciach tak wyszła mało czerwona.
korzeń też jest i moim zdaniem bardzo ładny a na więcej nie ma miejsca.
Mateusz napisał:
Napisz obsade, oswietlenie, jak nawozisz itp.
obsada:
21 razbor klinowych
3 kosiarki
2 zbrojniki
4 kiryski spiżowe
2 glonojady syjamskie
oświetlenie: świetlówki 2x30W 1x18W
nawożenie: roślinex-dzienna dawka 7ml, kulki z wypalanej gliny do podłoża od czasu do czasu
temperatura: 25C-26C
woda kranówka, parametry nie mierze
mrbombelek
04-11-2005, 15:04
Super zbiorniczek. Bardzo ładne
Piekny zbiorniczek!!Moze by dodac jakies pielegniczki??
Lucilla napisała
Moze by dodac jakies pielegniczki??
też tak myślałem, może kilka ramirezek
Aquagirl
04-11-2005, 21:25
mi brakuje tla - ladnego tla strukturalnego
a tak to bajka :) super :)
pozdrawiam
Aquagirl napisała:
mi brakuje tla - ladnego tla strukturalnego
i tutaj znowu zawiniła jakość zdjęć, tło strukturalne także jest, zewnętrzne wykonane ze styropianu kształtowane za pomocą rozpuszczalnika nitro, malowane różnymi odcieniami brązu. Może Wy doradzicie jak kompresować zdjęcia przy minimalnej stracie jakości. Fotki robię aparatem NIKON COOLPIX 3100 w najlepszej dostępnej rozdzielczości. Wiem że sprzęt ten słabo nadaje się do fotografowania akwa (brak pełnego manuala), ale mimo wszystko zdjęcia przed kompresją wyglądają całkiem nieźle. Próbowałem już wielu programów m. in. Irfan Viu, ASEEDC czy zachwalany na forum Xnview, efekt jest taki jak można podziwiać powyżej. Niewiem może ja coś robie źle podczas kompresji, poradźcie.
Niestety nie doczekałem się odpowiedzi w sprawie kompresji, ale udało mi sie zamieścić fotkę na której nieco wyrażniej widać moje akwa, pozdrawiam!
akwa bardzo mi sie podoba, a tym czyms jak dla mnei jest dosyc zle dobrane podloze... nie wime jna jakie ale bym je zmienil ;)
Niestety nie doczekałem się odpowiedzi w sprawie kompresji, ale udało mi sie zamieścić fotkę na której nieco wyrażniej widać moje akwa, pozdrawiam!
jednak najlepszy w te klocki jest photoshop - tam wybierasz sobie płynnie suwakiem stopień kompresji i zatwierdzasz ten który Ci odpowiada :)
Super jak dla mnie BOMBA dodaj jakies czerwone roslinki :D
Bardzo przyjemny zbiorniczek. Nie zmieniłbym ani jednego listka.
Bardzo ładny... oby tak dalej :wink:
Pozdrawiam
Mirek
damian120
04-27-2005, 12:32
Bardzo ładny zbiornik widać że masz talent :lol: .Szkoda że mi owego brakuje...
akwarysta1234
07-30-2005, 18:13
Super akwa trzymaj tak dalej :!:
Nie ma co sie oklamywac po prostu
Zaj****** akwairum
Gratuluje :)
Nie ma co sie oklamywac po prostu
Zaj****** akwairum
Gratuluje :)
Muszę się zgodzić :shock:
TristaNeo
08-05-2005, 15:57
Piekna kompozycja. Grauluje
Lubię takie zielone gaje. Dla mnie super
Moim zdaniem bardzo ładna kompozycja i nic bym tu nie zmieniał jest świetnie.
mrbombelek
08-10-2005, 14:28
Fajne akwa Bardzo mi sie podoba .
DarkSide
08-12-2005, 14:44
Cud, miód i orzeszki ]
Akwarium rewelacja :) widac ze troche pracy Cie to kosztowalo ale za to ten efekt :!: :!: :!: ja bym pewnie widzial troche wiecej rybek ale to szczegol :P pozdrawiam i zycze powodzenia :D
Zar 2004
08-14-2005, 13:01
Akwarium tak fajne, ze naprawde ciezko to wyrazic, mozesz srpóbowac na darmowych serwerach trzymac zdjecia i umieszczac takie jakby linki z nimi.
Pozdrawiam
Akwarium zajedwabiste :D :1:
Zastanawia mnie jedno - co to takie coś na górze z lewej strony, coś jakby szklanka :?: :lol:
Pozdrawiam ;)
Zimek
P.S. A glonojady syjamskie nie są czasem agresywne :?:
brakuje mi tylko 2 rzeczy ryb masz malo i napowietrzacza na tyl akwa i moze wrzuc neony super bendzie wygladac w nocy duzo roslin duzo litrow duze rybki albo wiesz co najlepiej zrob stadko bendzie bomba co ja mowei jest juz bomba ale pomysl o tych dodatkach co ci proponuje :> pozdrawiam
A po co ma przerybiać akwarium :?: Teraz jest dobrze. Na fotkach tego nie widać, ale sądzę że na żywo ryby widać ;)
Pozdrawiam ;)
Zimek
akwarium jest fajne i nie widzę sensu żeby jeszcze dodawać jakieś ryby
parowex pisz posty w wordzie a później je wklejaj bo nie bardzo idzie je czytać :/
a napowietrzanie na tył? pewnie chodzi Ci o kurtynę, to jest beznadziejne rozwiązanie bo zepsuje cały urok akwarium
moim zdaniem brakuje stada jakis rybek rozborek albo neonow cos w tym stylu w roslinkach nic niezmieniej jest cudownie aha moze dodaj jeszcze na tyl napowietrzacz i neony na noc bendzie cool pozdro
kazdy ma inne zdanie i inny gust ja tylko mu doradzam jak bym ja zrobil
Kolejny co tylko ogląda obrazki :?
NAPISAŁ, ŻE MA 21 RAZBOR KLINOWYCH :!:
A napowietrzacz będzie tylko psuł efekt :?
Pozdrawiam ;)
Zimek
dobra ale niewidac ich na zdjeciach wiec mam prawo sie pomylic no nie pozdro
dobra ale niewidac ich na zdjeciach wiec mam prawo sie pomylic no nie pozdro
Ale jest napisane.
Sorry ale wkurzam sie jak ludzie patrzą tylko na obrazki :?
Pozdrawiam ;)
Zimek
nic nieszkodzi ale ja czytam teksty tylko tu akurad jak zobaczylem te zdjecie to mi sie czytac odechcialo pozdro dla ciebie
yy może masz słaby wzrok ale ja tam zauważyłem razbory
może nie zauważyłeś ich bo nie wiesz jak wyglądają, ale sam wiem jak one się ładnie prezentują w stadzie :)
Bardzo ładny zbiornik :) Zeby mi tak tylko rośliny chciały rosnąć.
lukaszx6
08-17-2005, 12:14
Akwarium jest SUPA :P Ja też jestem za czerwonymi roślinkami.
PS: Może bys pomyślał nad skałą wulkaniczną?Ja mam taką w swoim akwarium i wygląda pięknie.Jeszcze ze 2 parki ramirezek i wszystko będzie pięknie :D
Akwarium bardzo gustowne, rasborki czy je widać czy nie też super! Odnośnie rasborek, 21 sztuk tak(?) czy daje to efekt ławicy na tle tylu roślin? Przymierzam się do dwóch ławic (1-rasbora hengeli i 2-zwinnik jarzeniec lub neon inessa po 12-15 sztuk z każdej) jako towarzystwa dla 3 par pielęgniczek. Zimek napisał mi aby nie dodawać tak dużo do 85l i dodatkowo aby się skupić na jednym gatunku. Zresztą został poparty prze innego forumowicza. Napisz czy 21 sztuk to już ławica i jak sie prezentuje? Byłbym Ci bardzo wdzięczny na poparcie tego co napiszesz w postaci jakiejś większej fotki tej ławicy na pw - o ile uda Ci się je na baczność postawić przed aparatem. :D
[PL]Grzes
08-23-2005, 18:54
DLA mnie Bomba. Nic nie zmieniaj.Mam taka sama ilosc litorw akwa i caly czas kombinuje zeby bylo jak najlepiej.Od twojego baniaka mozna tylko czerpac wzorce.
Witam... akwarium baaardzo ładne :) Hmmm... a może by tak na środek z tyłu jakieś Rotale wcisnąć??? Chociaż nawet bez nich jest oki :)
Wedłu mnie bardzo fajne oby tak dalej :D
****. Wszystko prawidlowo, na swoim miejscu, czysciutko i zieloniutko. Ale moze zeczywiscie jakis wiekszy korzen lub czerwona roslina co by przyciagaly wzrok by sie przydaly :) Ogolem akwa na 5 :)
kompozycja tego akwa jest naprawde cudowna :D
jak widzie stawiasz na mniejsze rybki stadne a ja dla odmiany dałabym jakiś jeden przewodni gatunek...mmmm, rybkę która by sie najbardziej rzucała w oczy i była tak jakby wizytówka twojego akwa. według mnie brakuje w nim właśnie tego i tylko tego
a mam pytanko co to za roślinka taka na pierwszym planie w centralnej części akwa cosik mi przypomina anubias nana bo ma podobne liście :wink: :wink: :wink: :wink: