PDA

Zobacz pełną wersję : świrnięty zbrojnik ;)

veronika_van_halen
04-10-2005, 12:16
Musze przyznać ze mam przerybione akwarium z nieodpowiedną obsadą, bo ciągle dostaje jakieś rybkowe prezenty od koleżanek trzymających rybki w słoikach, i biore, zeby rybki nie zdechły. mój zbrojnik sie troche dziwnie zachowyje czasem :P
jak włączam napowietrzanie czasem (a prawie przestałam to robić z powodu zbrojnika) rybka leci natychmiast pod powierzchnie wody, przykleja sie do szyby i wystawia nos nad pow. wody :lol: nie wiem dlaczego to robi, ale wygląda to bardzo śmiesznie... :P

Salvator
04-10-2005, 16:22
Nic śmiesznego niema to instynkt zbrojniki żyją w rzekach z wartkim nurtem a tam taki jest.

veronika_van_halen
04-10-2005, 16:45
a co wartki nurt ma wspólnego z wystawianiem nosa nad wode?? :lol:
u mnie w akwarium jest wartki nurt , bo filtr mam jakiś dziki chyba Aquaszut i strasznie mocno chodzi ;) Ale dlaczego po włączeniu napowietrzania on sie tak zachowuje??

NOVINA
04-10-2005, 17:40
Moj robil tak samo :wink: Czy zbrojnikom nic od zycia sie nie nalezy? Przeciez to takie nasze jacuzzi :D

daniel90
04-13-2005, 16:21
Możemy zrobić jakiś klub 8)
Jakiś czas temu dałem takie zapytanie na innym forum. Nikt mi nie odpowiedział.
Mój też tak robi: mam filtr Elite i on wchodzi na niego, a że woda spływa jak z wodospadu, od wychodzi jak najwyżej potrafi i czasami się zdarza, że niemalże cały jest powyżej tafli wody, a po nim spływa woda. Na początku się bałem, ale widzę, że świry się zdarzają, albo faktycznie to jakaś rozrywka.
Może to taki jackass :wink: