Vadi
04-09-2005, 19:50
Witam wszystkich forumowiczów :)
Nadszedł chyba juz czas, abym i ja zaprezentował swoje akwarium. Są to dopiero moje początki, więc bardzo proszę o łagodną krytykę. Akwarium założone zostało na początku tego roku (stało sobie na strychu przez jakies dwa lata, postanowiłem więc zrobić z niego uzytek :) ). Co jakis czas, w miarę swoich możliwości finansowych, dokupuje jakąś rybcię, albo roślinkę :) (roślinek w zamierzeniu ma być troszkę więcej niż jest obecnie).
Teraz co nieco informacji:
Akwarium 112 L
Oświetlenie: Aqua-Glo 20W + Flor-Glo 20W + Sun-Glo 8W
Filtr: Aquaszut (troszkę przerobiony, co można zobaczyć na zdjęciu)
Grzałka: Aquel 100W z termostatem
Obsada:
Neon Inessa - 10
Neon Brokatowy - 3
Neon Czerwony - 1 (trafił przez przypadek - miały być 4 brokatowe, ale pani w sklepie pomyliła sie :wink: )
Neon Czarny - 3
Skalar - 1 oraz Molinezja - 1 (tylko chwilowo, już niebawem rybcie te zostaną oddane)
Żółtaczek Indyjski - 2 (równiez i te rybcie zostana oddane)
Razbora - 2
Kosiarki - 3
Kiryski - 2
Zbrojnik - 1
Zastanawiam się nad tym, czy moge dokupic jeszcze kilka rybek - nie chciałbym przerybić akwarium.
Pozdrawiam :)
Nadszedł chyba juz czas, abym i ja zaprezentował swoje akwarium. Są to dopiero moje początki, więc bardzo proszę o łagodną krytykę. Akwarium założone zostało na początku tego roku (stało sobie na strychu przez jakies dwa lata, postanowiłem więc zrobić z niego uzytek :) ). Co jakis czas, w miarę swoich możliwości finansowych, dokupuje jakąś rybcię, albo roślinkę :) (roślinek w zamierzeniu ma być troszkę więcej niż jest obecnie).
Teraz co nieco informacji:
Akwarium 112 L
Oświetlenie: Aqua-Glo 20W + Flor-Glo 20W + Sun-Glo 8W
Filtr: Aquaszut (troszkę przerobiony, co można zobaczyć na zdjęciu)
Grzałka: Aquel 100W z termostatem
Obsada:
Neon Inessa - 10
Neon Brokatowy - 3
Neon Czerwony - 1 (trafił przez przypadek - miały być 4 brokatowe, ale pani w sklepie pomyliła sie :wink: )
Neon Czarny - 3
Skalar - 1 oraz Molinezja - 1 (tylko chwilowo, już niebawem rybcie te zostaną oddane)
Żółtaczek Indyjski - 2 (równiez i te rybcie zostana oddane)
Razbora - 2
Kosiarki - 3
Kiryski - 2
Zbrojnik - 1
Zastanawiam się nad tym, czy moge dokupic jeszcze kilka rybek - nie chciałbym przerybić akwarium.
Pozdrawiam :)