futermelok
04-08-2005, 23:21
O to moje najmłodsze dziecko zbiornik typowo hodowlany, przeznaczony tylko dla krewetek i został tak urządzony aby prace przy krewetasach były jak najmniej utrudnione. Zbiornik działa od dzisiaj ale wczesniej pływały w nim endlerki, został gruntownie wyczyszczony i podmiana wody ok 80%.
Docelowo bedą napewno jakieś krewetki nie wiem tylko czy nowy gatunek czy wpuszcze tam moje odchowane młode.
Troche opisu baniaka: oswietlenie rura 8W (zobaczymy czy bedzie rosło)
Filtracja kaskada z prefiltrem, ogrzewania brak
Obsada roslinna mech, gałęzatka, valisnerie, E. tenelus
Oczywiscie jak zwykle mój najwiekszy ból to słaba jakoś zdjęć(chyba bede musiał wreszcie kupić lepszy sprzęt bo ten mój idioten camera jest do bani tylko z kąd wyczasnąć kase)
Tak jak powiedziałem zbiornik ma byc typowo hodowlany stoi na parapecie za zasłonką i nie jest to żadna wystawa (co nie znaczy że ma być do bani urządzony) musze jeszcze dokączyć prawa strone baniaka dosypać kamyczków po prawej stronie ale niestety narazie mi brakło i musze dozbierać :D
Docelowo bedą napewno jakieś krewetki nie wiem tylko czy nowy gatunek czy wpuszcze tam moje odchowane młode.
Troche opisu baniaka: oswietlenie rura 8W (zobaczymy czy bedzie rosło)
Filtracja kaskada z prefiltrem, ogrzewania brak
Obsada roslinna mech, gałęzatka, valisnerie, E. tenelus
Oczywiscie jak zwykle mój najwiekszy ból to słaba jakoś zdjęć(chyba bede musiał wreszcie kupić lepszy sprzęt bo ten mój idioten camera jest do bani tylko z kąd wyczasnąć kase)
Tak jak powiedziałem zbiornik ma byc typowo hodowlany stoi na parapecie za zasłonką i nie jest to żadna wystawa (co nie znaczy że ma być do bani urządzony) musze jeszcze dokączyć prawa strone baniaka dosypać kamyczków po prawej stronie ale niestety narazie mi brakło i musze dozbierać :D