PDA

Zobacz pełną wersję : [40][krewetkarium]futershrimp3

futermelok
04-08-2005, 23:21
O to moje najmłodsze dziecko zbiornik typowo hodowlany, przeznaczony tylko dla krewetek i został tak urządzony aby prace przy krewetasach były jak najmniej utrudnione. Zbiornik działa od dzisiaj ale wczesniej pływały w nim endlerki, został gruntownie wyczyszczony i podmiana wody ok 80%.
Docelowo bedą napewno jakieś krewetki nie wiem tylko czy nowy gatunek czy wpuszcze tam moje odchowane młode.
Troche opisu baniaka: oswietlenie rura 8W (zobaczymy czy bedzie rosło)
Filtracja kaskada z prefiltrem, ogrzewania brak
Obsada roslinna mech, gałęzatka, valisnerie, E. tenelus
Oczywiscie jak zwykle mój najwiekszy ból to słaba jakoś zdjęć(chyba bede musiał wreszcie kupić lepszy sprzęt bo ten mój idioten camera jest do bani tylko z kąd wyczasnąć kase)
Tak jak powiedziałem zbiornik ma byc typowo hodowlany stoi na parapecie za zasłonką i nie jest to żadna wystawa (co nie znaczy że ma być do bani urządzony) musze jeszcze dokączyć prawa strone baniaka dosypać kamyczków po prawej stronie ale niestety narazie mi brakło i musze dozbierać :D

Piranha
04-08-2005, 23:35
Całkiem ładny zbiorniczek troszke zielono ale to czymi go klimatycznym wedlug mnie ")

monty
04-09-2005, 07:09
Fajny klimat ma zbiorniczek sama zieleń 8) no i ta kupa mchu po środku, krewetki będą zachwycone :D

Tomasz Zawół
04-09-2005, 07:36
Cut...........

NOVINA
04-09-2005, 07:58
W tym akwa pieknie by wygladaly White pearl :wink: Na czym rosnie mech? Na korzeniu? Jest troche ciezki dla oka ale gdybys zdjal ta kuleczke (bo chyba lezy luzem) z gory IMHo byloby lepiej :D

Jip
04-09-2005, 08:26
moim zdaniem spoko baniaczek=]] ma swój klimacik =D musze popracowac nad podobnym :)

futermelok
04-09-2005, 09:07
mech rosnie na korzeniu, jak zwykle Novina dojrzał sokolim okiem luzem leżącą kupe mchu. Tak jak pisałem jest to zbiornik hodowlany a mech narazie tam bedzie aż uruchomie 70 i 240 litrowe krewetkaria.
Zielony efekt daje chyba to że jest tam tylko 8W i wszystkie rosliny są w jednakowej tonacji i bark jest elementów kontarstowych.Pozatym aparat jest bardzo słaby i pewnie to tez troche jego wina.
Ps. dodałem dodatkową lampe do zdjecia teraz troche lepiej widać

damian120
04-09-2005, 10:12
No od razu lepiej tak niewali zielonym po oczach :D
Bardzo fajnie to urządziłeś krewetkom na pewno sie spodoba