PDA

Zobacz pełną wersję : Opis Gatunku

Bardock
04-08-2004, 19:34
Czesc jestem poczatkujacym malawista i prosze o pomoc chcialbym dowiedziec sie jak najwiecej o rybce o nazwie Maylandia zebra red red lub Maylandia estherae red red i czy te dwie rybki to to samo. Z góry dziękuje za pomoc

Ted
04-09-2004, 05:41
Witam
ja jak mam jakiekolwiek wątpliwości to zaglądam na czat malawi i zawsze dostaję odpowiedzi na nurtujące mnie pytania zajrzyj na http://www.malawi.pl tam na czat albo zajrzyj tam do opisów gatunków ale przypuszczam że już tam szukałeś.
Pozdrawiam Ted
ps.sorki że nie odpowiedziałem konkretnie na Twoje pytanie ale też jestem początkującym hmmm czy malawistą ale może mi się uda

marking
04-09-2004, 16:29
Obie te rybki to to samo, niestety w Polsce ie są dostępne. W Polsce są sprzedawane Maylandie estherae, nie Maylandie estherae red red, ale sprzedawcy sprzedają właśnie je pod błędną nazwą Maylandii estherae red red, gdyż pewnie sami nie wiedzą co robią. Maylandia estherae i Maylandia estherae red red różnią się jedynie układem kości, co nie jest ogólnie widoczne (chyba że się zrobi sekcje) :wink:. Ryby dosyć agresywne. Więcej informacji znajdziesz na www.malawi.pl i www.malawi.org.pl, które są stronkami własnie o tematyce malawi. Życzę miłej lekturki.

Bardock
04-09-2004, 16:54
Dzieki za pomoc ale jeszcze o mnie uslyszycie bo napewno czegos nie bede wiedzial :D