Zobacz pełną wersję : [60L][Ogólne]Akwarium Gupikowe :D
Siema
Obsada Ryb:
40 gupikow
4 glonojady
1 zajefajny slimak
Obsada Roslin:
Kryptocoryny
Amazonki
Zabienice
Valisaneria gigante
Valisaneria spiralis
Filtracja, oswietlenie:
Aqua El 2
-------
Aqua Glo
Nawozenie:
Ferro-Aktiv,
Planuje zalozyc co2 ( Bimbrownia )
Pisac Wady i Zalety o moim SeXy akwarium :oops:
daniel90
04-08-2005, 15:53
masz spore przerybienie.
oddaj ze 20 gupików i 2 glonojady (i napisz co to za gatunki).
akwa ładne, aczkolwiek za dużo ryb.
daj jakiś korzeń albo kokosa - glonojady muszą sięczymś żywić.
ukryj bardziej termometr - jest na widoku, zamaskuj filtr.
Koniecznie daj jakieś tło bo nie wygląda to za ciekawie
Witam
Akwarium jest fajne alee....
Tak jak kolega wyzej napisal masz DUZE przerybienie oddaj polowe rybek ( gupiki sa fajne sam czymam w akwa ale nie przerybiaj go tak ).
Wedlug mnie masz malo swiatla w akwarium doloz jeszcze 1 swieltowke :)
Wywal ten Kamien a umiesc tam jakis ciekawy korzen, zamaskoj filtr i termomwntr daj na prawa szybe.
Pozdrawiam
Jeszcze dużo pracy Cię czeka.
Wywal ten kamień i walnij sobie tam korzeń
Emel Woo
04-08-2005, 18:36
Zalety:
- gupiczki (bardzo fajne rybki)
Co powinieneś zmienić?
- schowaj grzałkę bardziej na tył
- termometr też schowaj gdzieś w kącie i obniż go do połowy akwarium
- kamień jest okropny-zamień jak mówią przedmówcy na jakiś korzeń
- te granulki niebieskie robiące za żwirek też są okropne-kup lepiej jakiś zwykły kwarcowy granulacja 2-4mm
- zbyt dużo gupików, poza tym one rozmnażają się na potęgę, połowę bym oddał komuś
Witam
Akwa fajne
poukrywaj sprzet to bedzie ladniejsze
usun 2 glonojady oraz 10 gupików ( jeżelii w miarę często woda jest podmieniana to przy 30 gupikach powinno być ok )
to som moje stare fotto z akwa teraz mam inaczej tylko musze zrobic nowe foto i bedzie owiele lepiej bo zbytnio mi sie niepodoba ło juz te akwa ale za pare dni bedzie epiej sie prezentowac ;d;d;d;d
chesterek
04-10-2005, 18:08
te granulki niebieskie robiące za żwirek też są okropne-kup lepiej jakiś zwykły kwarcowy granulacja 2-4mm
Hmm, a gdzie Ty widzisz jakie niebieskie granulki? Ja tam widze jedynie czarny grys chyba bazalt :) A co do akwarium to żadnych rewiolucji bym nie robił jedyne to zamiana skałki na korze i rozsadzenie roślin bardziej po całym akwarium no i oczywiście obsada.
Ten kamień nie pasuje do żwirku. Kamol powinien być w odcieniu żwirku albo żwirek do odcieniu tego kamienia. Dodałabym tło strukturalne zewnętrzne(można zrobić samemu, małe koszty, efekt extra-tylko trzeba troszkę czasu poświęcić)
Czekam na fotki po zmianach!!
Pozdrawiam- Vildi
Ja bym dał czarne tło i posadził mech na kamieniu. Pozbyłbym sie ślimaka bo jak się rozmnoży to będzie plaga ( już tak miałem).
[color=darkred]witam oki tak jak mówicie to ten kamien niezbyt pasuje jego juz niema powoli sie sie odmienia moje akwa!!!!!! na lepsze kamienia niema juz mam dany kozen ale narazie musicie poczekac bo musze dokonczyc mojom prace z akwariumem zaniedugo wystawie moje nowe foto!!!!!! narazie do zobaczenia
Cinek #1
12-07-2005, 15:35
Nie przerybiłeś akwa. Tylko daj jakies tło.
Nie przerybiłeś akwa.
jak to nie przerybił??!! :roll: Chyba co najmniej z połowę przesadził w obsadzie - jeśli można tak napisać. Ogólnie akwa fajne - ale: kamień precz, tapeta na tapetę i będzie git. Roślinki ma fajne - nie sądzę, żeby musiał dokładać światła - ma samą zieleń - jeśli wystarcza, to po co ładować kasę?
PS.: po co Ci zapałki przy akwa...? bo to są chyba zapałki... zasiarczasz wodę, czy podpalasz..? :wink:
Za dużo masz rybek jak na 60tke.
Cinek #1 ale z Ciebie archeolog :lol:
Skalarowski
12-07-2005, 19:01
Za dużo masz rybek jak na 60tke.
Każdy pisze że ma przerybione akwa nie musisz po innych powtarzać, Piotruś na pewno zrozumiał, i dawno to zmienił.
Cinek czy ma jakiś sens żeby odkopywać topiki sprzed pół roku, i gadać pierdoły??