Zobacz pełną wersję : Ja w sprawie bojownika i welonów...
Pytam prosto z mostu :
Czy samiec bojownik może zostać wspuszczony do duzego akwarium z siedmioma dorosłymi welonami ? ... i będzie wszystko ok? czy czymś to grozi ??
Marcinus
04-06-2005, 20:16
Nie może być wpuszczony bo lubi on ciepłą wodę w okolicach 26*C a welony to ryby zimnowodne.
veronika_van_halen
04-06-2005, 20:18
zgadzam sie, nie może absolutnie, zupełnie inne wymagania.
a jak by się zachował w stosunku do grupy duzych welonów????
Marcinus
04-06-2005, 20:21
Nie zastanawiaj się nad tym bo absolutnie nie powinieneś go tam wpuścić.
dobrze juz dobrze :)
tylko, ze moj bojownik od dwoch miesiecy mieszka w kuli bez zadnych grzalek itp. lubi temperature pokojową i nawet calkiem dobry ma humor.. nie wyglada by mu sie to nie podobalo... a welony mam w akwarium gdzie jest 24C i one tez się miewają bardzo dobrze od jakiegoś roku.. zastanawialam sie czy moge go tam wposcic by mial lepsze warunki..
noi jestem kobietą a nie facetem ;)
Marcinus
04-06-2005, 20:31
Jak duże masz to akwarium?? Wątpię,żeby czuł się tam dobrze,ale to chyba jednak lepsze niż kula.
Marcinus
04-06-2005, 20:33
noi jestem kobietą a nie facetem ;)
przepraszam za pomyłke.
Marcinus
04-06-2005, 20:46
113l to stanowczo za mało na 7 dorosłych welonów,myslałem,że masz ze 400l na te ryby. Bojownika nie powinnaś wpuszczać,Twoje akwarium jest dobre na góra 3 dorosłe welony. Może oddaj komus bojka?? bo w kuli to on ma straszne życie. Welonów też powinnaś się pozbyć i zostawić 3.
ok .. przemysle i chyba oddam chlopakowi welona, a jesli chodzi o welony to zrobie komus prezent :p dzieqje!
chlopakowi oddam bojownika :p
Marcinus
04-06-2005, 20:52
I oddaj kilka welonów.