PDA

Zobacz pełną wersję : bocje siatkowane i młode red cherry

athuan
04-05-2005, 20:11
mam w akwarium bocje - 2 złośliwe bestje zakupione w ramach walki z zatoczkami, niedawno zakupiłem kilka sztuk czerwonych wisienek, mają około 0,8 - 1cm. w tej chwili sa w kotniku z siatki. boję się (mam nadzieję, że ktoś mi powie, że niesłusznie) że zbóje (czytaj bocje) mi pożrą moje red cherry..
dodatkowo w akwa sa kiryski, kosiarki, corydoras - agamixy i zbrojniki o te rybki specjalnie sie nie martwię - nie były agresywne wobec młodych amano - ale cherry są mniejsze niż amano, które kupowałem

Może macie jakieś sugestje?
Dodatkowo - pytanie o karmienie - w tej chwili dokarmiam je kruszac spiruline 36%, czasami jakieś inne płatki i granulaty do kotnika...
coś jeszcze im podawać?

Krasa
04-05-2005, 22:03
Kup nowe akwa na krewety chyba, że chcesz mieć całkiem drogi pokarm dla rybek (bocje je wprost uwielbiają)
Pozdrawiam Krasa

Spinja
04-05-2005, 22:32
No, zawsze może im spróbować przemówić do rozsądku... :wink: Znalazłam w domu album o rybach; w każdym niemal opisie wśród zalecanych pokarmów powtarza się "siekana krewetka"... :(

daniel90
04-06-2005, 15:54
zgadzam sięz przedmówcami - bocje uwielbiają krewetki, a łatwiej je zjeść niż ślimaka, który ma twardą muszlę.
reszta obsady nie powinna im nic zrobić (ew. tuż po wykluciu (ok. 2mm) prawie na pewno zostaną zjedzone).
pokarmy roślinne - spirulina; inne pokarmy w mniejszych ilościach. z innych rzeczy to warzywka ( :!: nie pryskane :!: ) podgotowana marchewka, dynia (praktycznie to co zbrojnikom)