PDA

Zobacz pełną wersję : paletki sie chowają

kulles
04-08-2004, 11:05
wczoraj kupiłem i wpuściłem do akwa 4 szt i jak się schowały pod korzeniem tak do dziś nie wychodzą ,ewentualnie zmieniają kryjówkę czy to normalne? I mam jeszcze jedno pytanie czy przy paletkach mogę stosować nawozy do roslin np.Sera ?Te ryby są ponoc tak delikatne że aż się boję :lol:

hobbysta
04-08-2004, 12:21
Jesli je wpusciles wczoraj to nic dziwnego ze sie chowaja. Musza poznac zbiornik i jego otoczenie, zaaklimatyzowac sie :D . U mnie chowaly sie przez jakis tydzien. Co do nawozow to przeciez nie jest napisane ze nie mozna ich stosowac z paletami. Ja dodaje Plantamin Tetry i CO2. Rybcie rosna jak trzeba :D :D . Powodzenia.

fikrag
04-10-2004, 13:08
wczoraj kupiłem i wpuściłem do akwa 4 szt i jak się schowały pod korzeniem tak do dziś nie wychodzą ,ewentualnie zmieniają kryjówkę czy to normalne? I mam jeszcze jedno pytanie czy przy paletkach mogę stosować nawozy do roslin np.Sera ?Te ryby są ponoc tak delikatne że aż się boję :lol:
Jeśli wpusciłeś rybki do wody o takich parametrach w jakich pływały wcześniej(lub jeśli zmieniłeś je bardzo powoli),jeśli ryby zaczną w ciągu najbliższych 2-3 dnni jeść to wszystko jest spox.Moje pierwsze palety wpuściłem do dosyć gęsto obsadzonego akwa i kryły mi się za roślinami około miesiąca.Teraz każdej rybie robie kwarantanne w akwa sterylnym,także dosyć szybko przyzwyczajają sie do ruchu w mieszkaniu i samych domowników.Jeśli w ciągu kilku dni zaczną Ci rybki ładnie żerować to wszystko bedzie dobrze :).Co do nawozów do roślin to można stosować wszystkie bez żadnego stresu.Ważne jest tylko by nie zawierały zbyt dużo związków azotowych(stosując Sere Ci to nie grozi).