Zobacz pełną wersję : [30l] Czarne wody
Obsada:
Neon innesa-10
Kirys Spizowy 3
glonojad złoty 2
Sprzet:
AQUA EL fan mini
grzałka 30 w
jeszcze dórzo do roboty :D:P
veronika_van_halen
04-04-2005, 17:55
podoba mi sie to akwa :) ale 2x glonojad złoty?? czyli zbrojnik taki albinotyczny z czerwonymi oczkami (blee ohyda ;) ) jak to zbrojniki to troche małe akwa dla nich.
I ten kokos uciętay tak nienaturalnie :?
Ale pozatym jest ładne
jeszcze dórzo do roboty :D:P
z tą opinią się zgadzam
przed chwila dodałem kamyczki do akwarium
Co bycie mi poradzili zmienic??
witaj,
podoba mi się ten mroczny klimat, ale... moim zdaniem psuje go ta równo ucięta łupina orzecha kokosowego. możesz kupić jeszcze jednego i po prostu go rozłupać (młotkiem np) - efekt 'roboty' będzie wyglądał dużo naturalniej.
pozdrawiam i życzę sukcesów,
czy?u
Dolphineq
04-04-2005, 20:37
Witam.
Akwarium prezentuje się bardzo ciekawie. Mroczny klimat sprawia, że to akwarium ma swoją tajemnicę. ;). A tak poważnie to zgodzę się z przedmówcami, którzy podkreślają nienaturalność tego kokosa. Jeżeli juz chcesz stworzyc naprawde ciekawe akwarium czarnych wód ameryki południowej ( bo z tego co widzę to tak właśnie jest ) włoż do akwarium jakiś ladny, ale nieduży korzeń i zredukuj ilość roślin. Teoretycznie czarne wody są pozbawione roślin, ale oczywiście w praktyce więkoszość chce je mieć w akwarium, wiec.... Sam rozumiesz. Mniej roślin, więcej Mrocznych klimatów.
Pozdrawiam. ;)
Ja w akwarium mam tylko 3 roslinki z tym tego korzenia zmienia na inny taki jak mowili koledzy wczesniej :D
iloveyou
04-05-2005, 13:56
zapowiada sie bardzo ładnie, jeszcze troszke roboty , poznanie roznych opini i bedzie gitek akwa. I schowaj ten termometr, bo psuje troszke widok.. pozdrawiam i zycze powodzenia
termometr sobie musze kupic nowy bo ten za duzy jest!!
Co do nienaturalnosci kokosa to ja Ci poradze tak: wyjmij go, postaw na ziemi i huknij mlotkiem, tylko nie za mocno. Otrzymasz ciekawe, naturalnie wygladajace kawalki ktore mozesz ulozyc w akwa.
Dadaje kilka aktualnych fotek
Świetnie wygląda i bardzo mi się podoba. :D
lock1991
04-14-2005, 15:49
Akwa nawet nawet ale na twoim miecsui kupił bym sobie większe !!!
mam 112 L bede robił restart tylko najpierw musze sprzedac rybcie :D:D !!!
bardzo ładne akwa, ładnie rośliny ci rosną w "czarnej wodzie", gratuluje akwa i pomysłu
dzienki za wszystkie odpowiedzi!!
iloveyou
04-24-2005, 21:11
przy takich zarówkach padną ci szybko rośliny! :? u mnie padły.. co do jednej. Jak zmieiałam na zwykłe żarnikowe to pojawił się mały holender;D
kamilqu1
03-25-2006, 11:55
no co do tych żarówek to niezbyt ładnie. mimo wszystko lepsze by było bardziej białe światło. i ten kokos tak jak napisano wyżej. możesz też go pociąć piłką robiąc takie ząbki óznej wielkośći. ja tak zrobiłem otwory w moim i jest super. pozatym nieźle się to prezentuje.
LabeoErythus
03-25-2006, 12:00
gdybym miał takie akwa to bym kupiłbym większe. Ale to akwa jest bardzo fajne. Powodzenia!
Akwarium fajne schludne troche jak na czarne wody za mało korzeni za duzo roślin.
baniak cool tylko ta łupina ale mam nadzieje że to zmniesz
Pozdro z AkWaRiUm :arrow:
ZOO-SKLEP.PL
04-01-2006, 19:52
Akwarium spoczko.
Co do kokosa, to ja zawsze kupowałem w markecie i rozbijałem go młotkiem. Wydrążałem miąższ i gotowałem.
Łupina miała bardzo naturalny wygląd. Zawsze mniejsze kawałki koosa możesz umieścić przy kokosowej jaskini. Efekt jest znakomity :-)
Możesz spokojnie zostawić włókna kokosowe. Zbrojniki raz-dwa je zjedzą i będą zachwycone.
akwa juz nie istnieje zamiast tego akwa mam krewetkarium :P:P
czarny011
04-05-2006, 19:52
SZczere gratulacje :) małe akwa a jak pozadnie zrobione :) mozna popatrzec mysle o takim cudzie na biurku :D bo niechetnie odrabia mi sie teraz lekcje :( akwa w 2-gim pokoju:( pozdrawiam :idea:
Jak na czarne wody to jest dosc zolte ... No i dosc zagracone ...
DesertFish
04-09-2006, 17:15
Akwa ladne. Nie za ciasno mają te neonki?? Moim zdaniem za gęsto jak na taki litraz. (ale to tylko moja opinia :) )
Pozdrawiam :)