PDA

Zobacz pełną wersję : Podpowiedzcie, proszę

Michał J
04-07-2004, 20:52
Mam akwa 72 ( http://www.akwarystyka.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1828 ) Mam zamiar wrzucić 8 brzanek ( 2 glonojady już tam siedzą ). I zastanawiam się co dołożyć "na dno". Podpowiadali mi, żeby dać krewetki amano, ale ile :?: Co można zamiast amano wrzucić (oprócz kirysków) :?:

shuw4r
04-07-2004, 21:48
Proponuje kupic krewetki fitracyjne - skuteczniej odkurza zwirek od kiryskow i nie tzreba ich prawie wcale dokarmiac.

Boomer
04-08-2004, 06:06
Elo! Proponuje wpuscic 2 kiryśniki czarnoplame-u mnie doskonale czyszcza dno i zyja w zgodzie z brzankami.

Pozdrawiam!!!!

Michał J
04-08-2004, 07:01
Elo! Proponuje wpuscic 2 kiryśniki czarnoplame-u mnie doskonale czyszcza dno i zyja w zgodzie z brzankami.

Pozdrawiam!!!!

One raczej żyją w zgodzie ze wszystkimi ;)

XAC
04-08-2004, 07:18
Nad kiryśnikami bym się zastanowił - rosną bardzo szybko i mocno duże. Moje po 7 miesiącach miały 16-samiec i 14-samica potem padły - Czerwona ochotka rządzi. Mój typ 2* bocja striata - małe to i spokojne ślimaki kosi i raczej nie niszczy roślin.

Michał J
04-08-2004, 08:02
Mój typ 2* bocja striata - małe to i spokojne ślimaki kosi i raczej nie niszczy roślin.

Ale one najlepiej czują się w grupie a do 72 L Brutto stadka nie wrzucę :(

Rav_Lublin
04-08-2004, 08:06
kiryski to swietne rybki, towarzyskie, spokojne, nie nieszcza roslin, chociaz potrafia zmienic topografie podwodnego terenu.
Moja koleżanka mowi na kiryski GLUSIE :) z powodu smiesznego ryjka :lol:

Michał J
04-08-2004, 08:21
kiryski to swietne rybki, towarzyskie, spokojne, nie nieszcza roslin, chociaz potrafia zmienic topografie podwodnego terenu.
Moja koleżanka mowi na kiryski GLUSIE :) z powodu smiesznego ryjka :lol:

No tak, wsyscy zachwalają kiryski. Trzeba przyznać, że te rybki są niesamowite :D

Konradzik
04-08-2004, 08:29
ja proponuje kiryski mam u siebie i nie narzekam z dna zbiora całe jedzenie i takze ccały pozostały "syf" a filtr zaciaga i jest fajnie:)

XAC
04-08-2004, 08:49
Pytanie co prawda brzmiało "oprócz kirysków", ale jak wszyscy to wszyscy - tak kiryski są najlepsze i już. Co do bocji striata to moje trzymały się razem 3! dni a potem rozlazły po całym akwa i nawet biły między sobą - dwie odłowiłem, dwie zostały i jest spokój a nie wyglądają na nieszczęśliwe.

Klayman
04-08-2004, 09:50
Jesli masz miekkie dno i grubosc zwirku ok 1 mm proponowalbym Tobie sumy Bunocephalusy /pol. Drewniaki/. Rybki niesamowite chociaz nie za czesto je zobaczysz. Swoich na poczatku nie widzialem przez miesiac. Sa stworzone do pochlaniania niesamowitych ilosci resztek pokarmowych. Jedyna wada - sa to rybki nocne. Dzieki temu mozna je niecalkowicie liczyc do obsady akwarium. Za dnia siedza zagrzebane w zwirku, a w nocy, kiedy inne rybki wlanczaja tryb 'Standby', wychodza na zer. Przemiana materii dosc wysoka tak jak wszystkie sumy. Rosna do ok 10-12 cm. Pokrarm powinno podawac sie tuz przed zgaszeniem swiatla. Na Twoj zbiornik 2-3 sztuki beda w sam raz.