PDA

Zobacz pełną wersję : [65l][ogólne]Moje Akwa

Crespo
03-31-2005, 20:51
Witam :!:

Dziś prezentuje moje akwa 65L jeszcze nie pływają w nim rybki jest narazie przygotowanie i chodzi filtr ,1/3 wszystkich ryb jakie chce do tego akwa plywaja w 27L oto opis i fotki

Opis
2xRoślinki żywe
2xKorzenie
Kryjówki własnej roboty (GRANITOWE)
Pokrywa własnej roboty
Tło własnej roboty
Filtr wewnętrzny Aqua Szut TURBO 8W 500l/h
Temp (bez używania grzałki ,,WEDŁUG MNIE NIE PORZEBNA) 21-23

Zamiary ryb

12xneonki Inesa
2xZalowbniczka
5xZbrojnik Niebieski
1xGlonojad Syjamski

Testy
Narazie tylko Ph

Ph-6,5

Zdjęcia

Temat wątku dostosowany do regulaminu (Los_sandalos)

Raffy
03-31-2005, 20:59
yhyy, co co jest ? Akwa przypomina malawi to jakies podobne ryby do pyszczaków powinienies wpuscic ;) np. Muszlowce

ale ok, 2 załobniczki ? NIE ! Sa stadne jak neony, min 6sztuk.

AŻ 5 zbrojników ??????? Po co ci tyle ? jeden starczy i syjamskiego glonojada nie dałbym do akwa, nie wiadomo co pozniej z rybami :?

Wader
03-31-2005, 21:05
Akwa fajnie sie zapowiada tylko te kryjówki z granitu jak malawi. Zadużo zbrojników chcesz i glonojada syjamskiego bym nie dał. Dałbym około 15 neonów i około 10 razborów

Krasa
03-31-2005, 21:35
Podpisuje się pod postem Raffyego poczytaj trochę zanim wybierzesz obsadę przecież wszyscy chcemy ryby chodować a nie znęcać się nad nimi.
Pozdrawiam Krasa

lukas_Z
03-31-2005, 22:22
To akwarium ma 65 l ??? Wygląda na dużo mniejsze , możesz podać wymiary ? Co do obsady, podzielam opinie poprzedników. Te granity też takie trochę dziwne – faktycznie trochę wrażenie wielkich jezior robią. Jeśli koniecznie chcesz je zostawić to może je mchem jawajskim obsadź – on trochę optycznie złagodzi ich wyjątkowo surowe kształty i wygląd.

daniel_c1
04-01-2005, 07:41
mi sie podoba ;)

Bolo
04-01-2005, 15:19
Ja sie zastanawiam, czy granit sie nadaje do akwa.... Ja wywalilbym go zupelnie bo moze byc szkodliwy...

Crespo
04-03-2005, 18:28
Na giełdach akwarystycznych można kupić akwariumy 500L z dnami granitowymi

Amelia
07-14-2005, 20:11
A mi się akwa całkiem podoba;-)

pedro1975
07-14-2005, 20:28
Wystrój akwa zupełnie do bani. Te granity wyglądają jak parapety w kiepsko urządzonym wnętrzu. Zostaw korzonki ewentualnie dodaj jeszcze jednego, roślin też proponuję więcej dosadzić. W tym co jest jakoś nie wyobrażam sobie neonów i żałobniczek, bo ich urok całkowicie zaniknie. O składzie obsady już się wypowiedziano. Obserwuję jak pewnie wiesz Twoje "dzieła" od dłuższego czasu i z przykrością muszę stwierdzić, że postępy jakie robisz są znikome (chociaż tym razem daję duży plus za żywe rośliny) Czy te granity aż tak bardzo Ci się podobają, że wkładasz je do każdego akwa?

Ps
To ten sam glonojad syjamski, który przeżył wodospad? :shock:
Wiesz o czym mówię :wink:

chesterek
07-17-2005, 17:59
No ja się zgadzam z pedrem. Jak dla mnie to granity to chyba jedne z najgorzej wyglądających skał w akwarium, i to jeszcze w takiej ilości jaką masz. :?

veronika_van_halen
07-17-2005, 18:11
To ten sam glonojad syjamski, który przeżył wodospad? :shock:
Wiesz o czym mówię :wink:

:lol: :lol: :lol:
Crespo, będziesz dokońca życia prześladowany na forum za swoją zbrodnie :lol: (i słusznie) Nie trzeba był sie przyznawać :twisted:
Tamten glonojad chyba nie przeżył, czyżbyś kupił następnego zeby zrobić to samo???
Akwa jest IMHO jednym z najokropniejszych akwariów w galerii na forum :lol: Wywal te płyty chodnikowe!!! :lol:

Nevada
07-20-2005, 11:12
faktycznie - fatalne skały... ale to nie są parapety. To jest taki gruz z płyt nagrobkowych. Miałam podobny... w domu. Matka naprzynosiła tego od kamieniarza, żebym do akwa wsadziła. WYWALIŁAM TO W CHOLERĘ!!!! to okropne, brzydkie, nieestetyczne, nienaturalne, a do tego ryby się moga pokaleczyc chyba. a neonki najlepiej wylgądają przy korzeniach. i innych miękkich liniach... miękkie, opływowe - to te cechy determinują ładne akwa z neonkami... a glonojad syjamski jest może i ładny, ale wrazz wiekiem naprawdę budzi się w nim rządza krwi! ma podobny system żywienia do minoga rzecznego - jakby ktoś nie wiedział.

nie za mało tych roślin?

(przepraszam,że tak gwałtownie, ale takie jest moje zdanie...)

pedro1975
07-20-2005, 12:26
faktycznie - fatalne skały... ale to nie są parapety. To jest taki gruz z płyt nagrobkowych.
:lol: bardzo dobre skojarzenie, mnie przypomina zatopiony kamieniołom rodem z horroru (brakuje tylko topielca) :lol:
a glonojad syjamski jest może i ładny, ale wrazz wiekiem naprawdę budzi się w nim rządza krwi!
autor ma na takie rządne krwi glonojady opracowany "super" sposób :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

chesterek
07-20-2005, 13:24
autor ma na takie rządne krwi glonojady opracowany "super" sposób

Szkoda, że autor nie ma super sposobu na urządzanie akwarium :)

Nevada
07-21-2005, 14:36
nie wiem... czemu wy się go czepiacie? Trzeba uświadomić Crespo, że to jest naprawdę fatalny wybór skał...Crespo, rozumiesz? Halo!

W dodatku nie wiem co to za historia z glonojadem syjamskim, ale sie dowiem...

Crespo! Popatrz sobie w dziale galeria na akwarium Ducha (Norberta) "Białe Piaski" i spróbuj może cos podobnego zrobić...

sam granit może i byłby dobry, ale inaczej ukształtowany. nie od kamieniarza, ale przejśc sie po okolicy i poszukac w kamieniołomach, albo po innych terenach skałonośnych różnych fajnych kamoli. to naprawdę pomaga!

Crespo: A myslałes o labradorycie? poszukaj sobie... gdyby udało ci się znaleźc kamulce z labradorytu, ale raczej obłe w kształcie, potem do obsadzić drobnolistnymi roślinkami - wiesz, jakby to super wyglądalo?

KKarol91
09-22-2005, 21:39
łeee, uluż naturalnie te skałki, najlepiej wogole je zmien

chesterek
09-23-2005, 15:49
Crespo jak tylko coś zmienisz to pokaż fotki. Liczymy na to, że w końcu uda Ci się zrobić coś dobrego. I przede wszystkim NIE ZRAŻAJ SIĘ krytyką tylko sie nią kieruj przy urządzaniu akwa.