Zobacz pełną wersję : chów "tigerów" z "red cheryy"
paletka6
03-26-2005, 15:47
w tej chwili mam 4 krewetki red cheryy niedługo będe miał jeszcze 10 sztuk tigerów słyszałem że tigery moga się zkrzyżować z red chery a jak się nie zkrzyżują to będą sobie nawzajem zjadać młode czy to prawda??? co o tym myślicie??? macie może z tym jakieś doświadczenie???? trzymać oby dwa gatunki razem czy może oddzielnie???
Ja mam red chery wraz z tigerami i nic zlego sie nie dzieje. Mam w akwa 4 mioty i nie ma zadnych krzyzowek.
w tej chwili mam 4 krewetki red cheryy niedługo będe miał jeszcze 10 sztuk tigerów słyszałem że tigery moga się zkrzyżować z red chery
"Red Cherry" to Neocaridina, a "Tiger" to Caridina - więc nie mogą się krzyzować.
a jak się nie zkrzyżują to będą sobie nawzajem zjadać młode czy to prawda???
Zarówno Caridina jak i Neocaridina nie są kanibalami, nie będą zjadać młodych ani swoich, ani "kolegów" z akwarium.
daniel90
03-29-2005, 16:08
propos zjadania młodych kreweciątek: czy zbrojniki niebieskie zjadają młode krewetek??
macie z tym jakieś doświadczenia??
propos zjadania młodych kreweciątek: czy zbrojniki niebieskie zjadają młode krewetek??
macie z tym jakieś doświadczenia??
Bardzo dobre pytanie. Też mam ten problem. Boję się trzymać zbrojniki z krewetkami
Jakie ryby mozna trzymac z krewetkami red cherry zeby one i ich mlode (jak beda) nie zostały zjedzone??
Jakie ryby mozna trzymac z krewetkami red cherry zeby one i ich mlode (jak beda) nie zostały zjedzone??
Obawiam sie, ze zadne :( Mllode krewetki sa bardzo male - ok. 2 mm, wiec rybki potraktuja je jako pokarm.
paletka6
04-01-2005, 22:01
ja słyszałem że "otoski" nie interesują się krewetkami nawet świeżo urodzonych ale to nie jest potwierdzone zresztą chyba duch ma jednego otoska w swoim akwa niech on się wypowie :wink: