PDA

Zobacz pełną wersję : e-tafla.pl - Nowe miejsce dla pasjonatów

Lasti
06-18-2010, 19:20
Witam.
Chciałbym zaprezentować Wam moją witrynę internetową o tematyce akwarystycznej :) Marzyłem o takowej od dawna, teraz po maturze miałem na wszystko czas więc się za to zabrałem. Prace trwały długo i mozolnie gdyż robiłem ją sam ale udało się. Efekt mnie zadowala :)
Ogólnie e-Tafla jest projektem serwisu akwarystycznego którego najmocniejszą stroną są obszerne treści pisane. Nastawiłem się na długie artykuły na tematy rzadko poruszane w języku polskim rezygnując z opisów ryb których w internecie jest od zatrzęsienia. Również nie założyłem jeszcze forum społecznościowego jednak chyba dam sobie z nim spokój gdyż w polskiej sieci jest kilka adresów z silną pozycją "nie do ruszenia" (np. to forum). Możliwe że nawiąże współpracę z jakimś większym forum aby połączyć się w partnerskim układzie. Ale to dalsze plany.
Głownie posiłkuję się zagranicznymi tekstami w języku angielskim i francuskim.

Jak na razie nawiązuję współpracę z innymi stronami internetowymi aby poszerzyć wpływy. Piszę również teksty. Będę je wypuszczał "paczkami" po kilka.

Adres:

www.e-tafla.pl

Zapraszam do oceny. Wszelkie opinie/krytyki i propozycje mile widziane ;)

subek
06-18-2010, 19:57
Bardzo ładna szata graficzna, fajny artykuł o pielęgnicach ale mam nadzieje, że temat jeszcze nie jest wyczerpany. Teraz tylko częste aktualizacje, może połączcie siły z Topielcem? :)

Zacznij wrzucać jakieś newsy np. zdjęcie ładnego zbiornika bez zbędnego komentarza czy jakieś nowości na rynku, filtry, ryby etc. Na pewno jest o czym pisać, najważniejsze tylko żeby wrzucać sporo nowych wiadomości żeby ludzie zaczęli zaglądać codziennie i nie zapomnieli o blogu.

Lasti
06-18-2010, 20:23
Połączenie sił z Topielcem było by bardzo ciekawym pomysłem jednak ma na to wpływ wieeele czynników :P

Jestem w trakcie pisania kilku tekstów o pielęgnicach, zwłaszcza tych większych więc będziesz miał co czytać ;) O Pawiookich też nie zapomnę coś skrobnąć.
Ogólnie główny nacisk będę kładł na pielęgnicowate i sprawy ich dotyczące.

Myszon
06-18-2010, 21:30
tafla chyba popłynęła :( mi strona nie bangla...

subek
06-18-2010, 22:13
Skrobnij coś o Green i Red Terrorach, nie za wiele o nich można w Polsce znaleźć :)

Mimo wszystko fajnie by było jakbyś dogadał się z Topielcem, do tego jakiś newsman i pozamiatane :)

Lasti
06-18-2010, 22:15
Mi strona chodzi ładnie. Może była chwilowa przerwa serwera w co szczerze wątpię.

Co do terrorów to przyjdzie na nich pora ;)
A jakieś wsparcie by się przydało. Jakiś pomocnik czy coś.

Myszon
06-19-2010, 09:09
Mi strona chodzi ładnie. Może była chwilowa przerwa serwera w co szczerze wątpię.

Dziś stronka u mnie działa, wszystko inne u mnie działało ok, więc to raczej serwerek zaniemógł na jakiś czas.

Rzeczywiście, strona podchodzi do akwarystyki z trochę innej strony :) Życzę powodzenia w prowadzeniu i promocji strony!

Prowadzę stronę http://www.zoo-gielda.czest.pl/ jeżeli chciałbyś zagościć u nas z banerkiem, to z chęcią się nimi wymienię, czekam na email.

Jeszcze raz powodzenia!

Lasti
08-03-2010, 23:08
Jak wiadomo wakacje to czas wypoczynku i lenistwa więc i akwarystyczne klimaty ulegają spowolnieniu.
e-tafla opala się w polskim słońcu ale nie myślcie że śpi!

Wraz z końcówką wakacji maturzysty (koniec września) serwis zasili potężna dawka długich artykułów! Nie będzie to jakieś marne 5 czy 6 sztuk! Do bazy tekstów dojdzie grubo ponad 20 sztuk! Jakość zbliżona do obecnych czyli wg mnie zadowalająca :)
Wśród nich nacisk położony będzie na piękne pielęgnice z Ameryki i Afryki ;)

Więc miejcie nasłuch i trzymajcie rękę na pulsie ;)

Oczywiście nadal trwa nabór na "pisarzy" do mojego serwisu więc wszyscy chętni zapraszam na PM ;)
Można również napisać jaki artykuł chciało by się zobaczyć w najbliższej przyszłości.

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji!:-D