Zobacz pełną wersję : [127l] Moja rozkwitająca 127-ka
Jak wszyscy to wszyscy ja też postanowiłem umieścić fotki mojego akwa , przepraszam za jakość ale nic więcej z mojej kamerki internetowej nie da się wydusić :lol:
Akwa 127 l , CO2-bimbrownia , nawóz RoślineX
Od miesiąca akwarium rozkwita bez rybek , czekam aż się unormuje i rozrosną się roślinki.
Planowana obsada:
-neon czerwony ~10
-barwieniec czarny,czerwony~20
-ramireza=3
-otosek=4
-kiryski panda~5
Tak wiem widać filtr ale on będzie później zarośnięty.
Temat wątku dostosowany do wymagań regolaminu (Los_sandalos)
Witam,
Akwa sie bardzo dobrze zapowiada :)
Pozdrawiam Mateusz 8)
akwa nawet nawet ale ten żwirek nie pasuje!! :D
veronika_van_halen
03-26-2005, 12:56
no, żwirek można zmienić, ale akwa bardzo ładne :)
Witam
Tak żwirek będzie zmieniony na zupełnie czarny i drobniejszy , ten jest pozostałością po pielęgnicach niebieskołuskich bo one ryły jak dziki w lesie i roslin nie było wogóle :lol:
Dzięki za ocene i zapraszam jeszcze.
Tomasz Zawół
03-26-2005, 13:47
Ma swój klimacik. Mi się podoba.
Witam :wink: Akwa bardzo ładne i naprawdę zmień żwirek na drobniejszy jeśli chcesz w akwa mieć kiryski, które przekopują dno w poszukiwaniu jedzonka. :D Pozdrawiam :wink:
andrzej adam
03-31-2005, 22:27
zapowiada się naprawde świetnie...i gratuluje cierpliwości-wkurza mnie dodawanie rybek po odczekaniu symbolicznego tygodnia -ja odczekałem 3 tygodnie... ale jutro zarybiam.
Już półtora miesiąca jest bezrybie :lol: jeszcze 2 tygodnie i zarybiam akwa wyglada jeszcze lepiej , rośliny muszę przycinać co tydzień bo inaczej nic bym nie widział oprócz zieleniny , początkowe glony przegrały walkę i już wszystko czyste pojawiają się jeszcze zielenice te nitkowate ale to już drobiazgi.
Teraz rozglądam się za rybciami wszystko w zasięgu oprócz otosków :cry:
Pozdrawiam oglądających jeżeli ktoś wie gdzie są dostępne otoski w okolicach Oświęcimia,Tych,Bielska niech się podzieli wiedzą :D
Mi też się podoba. Szczególną uwagę zwróciłam na tło....jest super!! :D
Ja wam sie udaje utrzymać te wszystkie rośliny? U mnie nigdy nie pozostaje w tej postaci jak urządze akwarium...
Dzieki
Vildi tu i tak kiepsko widać tło w naturze jest bajera , można je bliżej zobaczyć w projektach DIY , Darku co do roslin to nawóz+CO2+światło=cotygodniowe przycinanie :lol:
Pozdrawiam wszystkich , jak kumpel wpadnie z aparacikiem to popstrykamy i wtedy podmienię fotki , no i będą aktualniejsze.
Witam
Tak wygląda akwa po 2 tygodniach , pływają już pandy ale są za szybkie jak dla fotografa :lol:
Jak zmienisz ten żwir na taki jak wspominałeś wcześniej będzie suuuuuuper. Bardzo mi się podoba, choć jeszcze więcej korzeni bym dorzucił. Ale ja już tak mam. :wink:
Chmielu całkowicie się z Tobą zgadzam w miejscu tych kamyczków bedzie korzonek , ale dopiero jestem w trakcie poszukiwań w lesie nie w sklepie :lol: musi być taki jak chce.
skalar123
04-10-2005, 15:17
Mam tylko 1 słowo.... BOSKIE!
saperos27
01-21-2006, 19:13
super akwa :!: :!: jest co naśladowac :)
CO jadły twoje rośliny przez te pierwsze półtora miesiąca? Roślinex nie zawiera azotu, a znowu czytałem że w przypadku, gdy azotu brak glony i sinice (głównie te drugie) szybciej wyłapują fosforany, co jest bezpośrednią przyczyną "zaglonienia". Co możesz na ten temat powiedzieć? Miałeś na starcie inwazję sinic?
Akwa już zaczyna pokazywać swoje uroki, jest na co popatrzeć, czekamy na pełne zarybienie i nowe fotosy...
Pozdro :D
jak dla mnie troche sztuczne
dario154
01-21-2006, 20:23
Jedynie żwirek musisz zmienić na czarny a tak jest wszystko dobrze
Bardzo fajne akwa gdyby tylko zmienić ten żwir na ciemniejszy i o mniejszej granulacji to będzie super
P.S - eleganckie tło :D
Dorota Szurek
01-21-2006, 22:40
mi się podoba u mnie niektóre roślinki widoczne u CIEBIE nie rosły brakowało mi CO2 MOŻE DOKUPIĘ W TYM ROKU POZDRAWIAM
wasilijew0
01-22-2006, 08:07
Fajne akwa podoba mi sie :D
pozdawiam
CO jadły twoje rośliny przez te pierwsze półtora miesiąca? Roślinex nie zawiera azotu, a znowu czytałem że w przypadku, gdy azotu brak glony i sinice (głównie te drugie) szybciej wyłapują fosforany, co jest bezpośrednią przyczyną "zaglonienia". Co możesz na ten temat powiedzieć? Miałeś na starcie inwazję sinic?
Ponawiam pytanie, jak ktoś inny ma ochotę mnie oświecić proszę bardzo ;)
borutan23
01-22-2006, 23:53
Bardzo piekny zbiornik -- pogratulowac :)